For You ^_^

Monday, August 26, 2013

Preview: What's in my HiShop box?

Hi lovelies,


Pernah dengar HiShop? Biasanya jumpa as advertisement kat laman web harian terutamanya di youtube. Di sana punyalah produk produk kecantikan seperti makeup, skin care, accessories & brushes stuffs dan banyak lagi sememangnya cukup belaka dan tipulah saya cakap tak berkenan. Since I've been registered for CimbClicks so yay...Finally I have my own! ^_^ Biasalah wanita memang tak lari dari semua tu ~keu keu keu...

Website:



In my opinion, laman web rasmi HiShop iaitu http://hishop.my tidaklah terlalu berat jadi memudahkan lagi urusan pencarian produk produk kecantikan, ordering and easy to make payment. Layout yang begitu simple tapi canggih.

Packaging:


Tengok saja kotak ni dah bertambah lagi rasa keyakinan untuk mencuba benda baru. Pink color theme dan tebal but really secured. Now let me show what's in this box....


5 purchased products, 2 free samples and discount vouchers, lastly got free shipping. surprised!  ^_^
Stage Foundation Sponge
Usual plastic cover. Easy to use with unique design.
(FULL REVIEW - http://inspirebunny.blogspot.com/2013/07/stage-foundation-sponge-review.html)

Farmasi Anti-Bacterial Wet Wipes
made by plastic-like packaging, baru beli sekali terus jadi benda wajib dalam bag dan sesuai dibawa kemana mana
(FULL REVIEW - coming soon)


Ronasutra 2-in-1 Mineral Foundation & Powder (04 Honey)
 Sample yang kecil dan mudah dibawa. Sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya sensitive skin.
 (FULL REVIEW - coming soon)

Nature & Co Vital Purity Lift Mask (Sample)
walaupun sample ni nampak kecil, tapi isinya begitu padat. boleh guna lebih dari sekali.
(FULL REVIEW - coming soon)

Farmasi Make-up Remover Wet Wipes
made from plastic-like material packaging, mengembalikan kesegaran dan tampak natural
(FULL REVIEW - coming soon)

Clinelle Oil Free Smoothing Compact SPF18
dalam banyak banyak produk, inilah yang paling secured. Siap span sekali di bungkus ^_^
(FULL REVIEW - coming soon)


Like:
  1. Proses membuat tempahan secara mudah dan pantas! 
  2. menyediakan produk-produk kecantikan yang branded lagi kualiti dan awesome! Kalau nak bagi list dari A sampai Z kat sini dah menjerit. Here you go! http://www.hishop.my/shop-by-brand
  3. ada tambahan secara percuma setiap kali pembelian di HiShop iaitu discount voucher dan 2 free samples.
  4. penjimatan lebih untuk setiap pembelian seterusnya. HiShop kini menawarkan reward point dan Affiliate Programme. Korang boleh gunakan reward tersebut untuk pembelian seterusnya. Maka semakin banyak reward points dapat, semakin banyak penjimatan untuk setiap pembelian. =)

Dislike:
  1. servis pengantaran agak lambat. Sepatutnya barang tersebut dijamin sampai seminggu. But I received my items hampir 2 minggu. Sebab lepas order, saya menerima respon dari team HiShop bahawa some items yang dibeli belum ada stok =( It's okay. Yang penting dah sampai. But please be always check and update status stok barang.
  2. samples yang ditawarkan agak kurang memuaskan. Setiap kali ke page free samples selalu jumpa 2 sample yang sama iaitu Nature & Co Vital Purity Lift Mask dan Nature & Co Pure White Lotion Light & Pure White Milky Lotion Light. Jadi agak menyukarkan lagi peluang untuk mencuba apatah lagi membuat review produk lain termasuk sample di blog =(

Ratings: 4 / 5

Short Conclusion:
Saya suka kotak packaging HiShop, feedback mereka yang cepat dan berguna, juga tawaran untuk pembelian begitu menarik terutamanya rewards. Cuma saya harap HiShop mempertimbangkan lagi mengenai tawaran free beauty samples kepada lebih menarik.

Website: http://www.hishop.my
Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Twitter: https://twitter.com/hishopmy

 Jadi, apa pendapat korang mengenai online shop, HiShop.my? Leave your comment here =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



16 comments:

  1. macam nak pegi MENYIBUK kat sane jugaqlah, hehe~

    ReplyDelete
  2. Anti-bacterial wipes untuk muka ker/ badan ya?
    if for all purpose i wan to get 1 also.
    as it it better than normal wet tissue without anti-bacterial purpose!

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna 1 badan pun boleh. especially masa keluar pergi makan mesti bawa ni.

      Delete
  3. servis bagus hi-shop ni.saya suka!

    ReplyDelete
  4. cuba try mivva box. :) http://azwaa.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Jom try produk ni http://kvonder.blogspot.com/2013/08/rahsia-kecantikan-phyto-collagen.html

    ReplyDelete
  6. iye..nak try jgak la beli kat situ..

    ReplyDelete
  7. uiii mcm best.. warna kotak tu comel ^_^

    ReplyDelete
  8. best gile hi shop ni. sy pon ade beli gk sblum rye hri tu. buat make up rye. n kotak nya tersangatlah comel kan ! huhu :)

    ReplyDelete
  9. saya pun suka hishop sebab mudah dan x perlu susah2 nak pegi ke shopping mall untuk beli :)

    ReplyDelete