For You ^_^

Monday, September 16, 2013

Jelly Pong Pong Lip Cushion Lip Balm Review

Hi everyone,


Bibir kering dan merekah merupakan masalah utama saya sejak kecil lagi. Bila bila masa saja bibir merekah muncul. Kadangkala boleh menyebabkan kurang keyakinan diri hanya disebabkan bibir. Yela setiap kali nak keluar rumah, mesti pergi cari cermin tengok bibir. Paling teruk pun kawan sedar ternampak bibir kita merekah walau pakai dengan lipstik sekalipun. Luckily Hishop brought me to introduce satu lip balm kini sesuai untuk saya =)


Name: Jelly Pong Pong Lip Cushion Lip Balm (Cerise)
Price: RM39.00
Where to get: http://www.hishop.my/jelly-pong-pong/jelly-pong-pong-lip-cushion-cerise

Packaging:
Diperbuat dari kotak biasa, kecil tapi comel =p

tertarik pada hiasan rama rama di bahagian atas kotak



made with plastic-like to secure and balang yang diperbuat dari kaca plastik.


Formula:


Strawberry red and made with evening primrose oil, beeswax & aloe vera untuk menyembuhkan bibir yang merekah dan meningkatkan kelembutan pada bibir.


Biasanya saya guna lip balm pada waktu malam sebab dah penat bekerja seharian jadi masa tu bibir nampak kering lagi kusam. Part kusam nilah paling ketara sebelum guna. Lepas guna lip balm ni, ada sedikit perubahan iaitu kelembapan pada bibir. And bonus with shine lips & kembali segar ^_^

Like:
  1. sangat menjimatkan! tak perlu sapu banyak. Bibir kekal bersinar walaupun dengan kuantiti yang sedikit ^_^
  2. Mampu melitupi bibir yang merekah ke bibir yang normal lagi bersinar.Ini lagi bertambah confident.
  3. mengekalkan kelembapan bibir yang kering.

Dislike:
  1. tidak mudah dibawa ke mana mana kerana balang kecil mungkin mudah retak atau pecah apabila jatuh.

Rating / Overall: 4.5 / 5
Bibir yang merekah sememangnya tidak menyenangkan bila dipandang orang ramai. This product juga sangat membantu bibir saya yang merekah kembali normal lagi sihat =) Saya suka bau strawberi merah dan warnanya tidaklah terlalu merah. Just transparent like macam warna lip balm yang lain. Harga sangatlah berpatutan sebab walaupun nampak kecil tapi sebenarnya isi begitu banyak dan amat menjimatkan bila diguna.

walau gambar secara zoom-out, kesinaran pada bibir masih kelihatan =)


with lip balm, no eyeliner. Yes, too far to be ulzzang. Tak mintak di kame hame ha -,-


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


P/S: Khas untuk pembaca blog Inspire Bunny. Exclusive rebate RM20 untuk pembelian minimum RM99 dan keatas. Voucher code: AUGBOX Ditutup pada 31 October 2013.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



8 comments:

  1. Replies
    1. boleh, kat product ni tak tulis utk perempuan je =p

      Delete
  2. Thnaks infonnya... sukses selalu, slam happy Blogging...

    ReplyDelete
  3. wah, rating 4.5 tu kira tinggi jugak tu.. mesti berbaloi2 kan?

    ReplyDelete
  4. hehe, saya suka guna product in2it lipbalm murah tu je! rm6.90 kih kih

    ReplyDelete
  5. artikel bagus, lam kenal ya dan kunjung balik mba
    blog saya , tks

    ReplyDelete
  6. Kalo camtu saya pun nak pakai jugaklah balm. Baru la seksi

    ReplyDelete
  7. nice! selalu pakai yang bee hurt lip balm je. tapi yang ni nmpk lg best.hihi

    ReplyDelete