For You ^_^

Monday, September 9, 2013

Mediheal Overlab Yellow Pumpkin Real Powder Mask Review

Hello lovelies,

Hari ni saya nak review mask made in Korea dari HiShop. And yes, sebut Korea dah feel kpop in my mind. Oh, sengal XD


Name: Mediheal Overlab Yellow Pumpkin Real Powder Mask
Price: RM9.90 (1 Sheet/25ml)
Where to get: http://www.hishop.my/skin-care/mask/overlab-yellow-pumpkin-real-powder-mask-1-sheet-25ml

Packaging:

semuanya dalam bahasa Korea. Nasib baik ada English translate. Kalo tak, minta tolong kat orang pandai mcm Youngjae pun belum tentu lagi aku paham XD

Ianya besar, yellow like pumpkin and plastic-like material.


Part yang paling menarik adalah bahan mask dipisahkan kepada mask kering dan liquid (the ingredients). Sesuai pada gambar packaging tersebut, I mean the ingredients mengalir ke mask. Actually first time dapat mask dengan rekaan yang begitu kelainan dan berbeza dari packaging mask lain =D

Formula & How To Use:

Moisture Care (Penjagaan Kelembapan)

Autumn squash powder memberi manfaat kepada kelembapan kulit dan memberikan kesegaran serta kecekapan bahan bahan bersama dry mask.

gunting packaging antara mask dan liquid


kemudian celupkan mask dan biarkan selama 5 - 10 minit.
Pastikan mask menyerap sepenuhnya. lepas tu barulah pakai dan biarkan selama 15 - 20 minit. Relaks.......

keep calm and sorry for being cute XD
Lepas tanggalkan mask, selagi liquid masih terlekat pada muka, jangan lupa urutkan dan biarkan meresap pada kulit muka.

mask lepas guna. Ada sedikit kotoran masih terlekat pada mask.


Like:
  1. packaging yang menarik dan kelainan. 
  2. membuatkan kulit muka yang letih kembali segar dan kelembapan dirasai.
  3. bau sememangnya bau real pumpkin. 

Dislike:
  1. jarang jumpa mask ni kat sekitar Bintulu. Maybe available online =(
  2. kerja menyampurkan mask dan ingredient dan proses penyerapan memakan masa.

Rating / Overall: 4 / 5

Secara am, I've oily skin. Jadi, after shower & cuci muka, belum tentu lagi berwajah segar sepanjang masa. Muka berminyak sentiasa datang.


Selepas guna mask ni, ada sedikit perubahan iaitu menambahkan kesegaran dan kelembapan pada kulit muka. And oil control =) Jika ada peluang, cuba mask ni dari HiShop. Saya harap review ni berguna untuk korang =)

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


P/S: Khas untuk pembaca blog Inspire Bunny. Exclusive rebate RM20 untuk pembelian minimum RM99 dan keatas. Voucher code: AUGBOX Ditutup pada 31 October 2013.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



4 comments:

  1. nampak cerah sikit dengan mask in,
    i ada orange pulak,
    ada bau pumkin dgn ni tak?curious

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula mula, dry mask x bau pumpkin. Bila dicampur dgn ingredient tu ada bau pumpkin =)

      Delete
  2. waw! nampak segar leps pakai kan. sy dah lama x pkai mask ni.. tak da msa. hhaha

    ReplyDelete
  3. Bestnya kotor2 melekat kat mask harus mencuba nie

    ReplyDelete