For You ^_^

Monday, September 23, 2013

Review: Dermafal Placenta Serum Complex

Hi beauties,

Ramai yang menyangka oily skin tak perlu guna moisturizer. Mesti korang ingat pengunaan moisturizer tidak diperlukan hanya kerana wajah minyak semulajadi juga sudah cukup untuk moisturizing. Padahal sebenarnya oily skin juga memerlukan moisturizing. Kadangkala dengan wajah berminyak semulajadi belum tentu mampu mengawal kulit muka berminyak lagi berlebihan. So here's the best partner untuk korang. 


Name: Dermafal Placenta Serum Complex with Squalene
Price: RM119.00
Where to get: http://www.hishop.my/dermafal/dermafal-placenta-serum-complex-with-squalene

Packaging:

packaging yang sangat rapi

plastic like material tapi agak keras

selepas dibuka, balang kaca, tawaran pembelian produk Dermafal dari HiShop dan info dari Dermafal

balang besar, berat, bulat dan diperbuat dari kaca


Formula:

there are 60 gelcap for one jar

heart-shaped, so creative =)


Ianya water-based juga mengandungi placenta oil, squalene dan vitamin E untuk memberi kelembapan, keanjalan dan anti penuaan. Selain itu, this product membantu recover dari terkena sunburn dan menyembuhkan luka ^_^ Memandangkan moisturising adalah keutamaan, jadi jika digunakan sebagai rutin mambuatkan kulit rasa lebih muda dan mengurangkan kedutan.

Like:
  1. mampu mengawal kulit muka berminyak yang berlebihan.
  2. memudahkan lagi urusan aktiviti luar kerana this product membantu recover dari terkena sunburn.
  3. amat menjimatkan bagi oily face like me. Biasanya 2 gelcap sehari tapi saya guna 1 gelcap sehari.  
  4. hasilnya amat berkesan jika guna sebagai rutin. (rujuk gambar di akhir entri)
Dislike:
  1. rupa serum agak sedikit berminyak jadi agak kurang selesa bila disapu sebab I've oily face.
  2. so pricey but I think it's free postage if you buy form HiShop.
  3. balang kaca need to careful.

Rating / overall: 4 / 5

Seperti yang dikatakan tadi, hasil selepas saya guna product ni memberi kesan yang baik pada kulit muka terutamanya isu jerawat ketara.This product sesuai untuk semua jenis kulit muka. Sebenarnya Dermafal Placenta Serum Complex bukan sahaja untuk kulit muka, malah kulit badan juga. Paling sesuai guna selepas mandi.

selepas seminggu, jerawat makin hilang. yang tinggal hanya parut yang kurang kelihatan ^_^

wajah lembut selepas dipakai *awkward -.-
Walaupun harganya boleh tahan mahal tapi boleh dapat FREE postage dari HiShop sebab this product melebihi RM50 dan keatas. Sebelum luput pada 31 October 2013, jangan lupa rebate RM20 voucher code, AUGBOX untuk pembelian minimum RM99 dan keatas. Jadi, kalau nak beli produk ni, jangan lupa letak kod ni k, peluang tu =)

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



7 comments:

  1. Waaaaaa... shine2 laa lpas ni kulit cik Bani ye :D

    ReplyDelete
  2. owh mak aii mhalnya...mhl tp berbaloii

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. placenta oil. Halal certified dari Canada =)

      Delete
  4. kulit mai bermyk...puas tgok2 produk mne yg ok

    ReplyDelete
  5. Yg halal canada tu zabiha tp die cop kat kotak tu zabina. Perasan x? Same ke?

    ReplyDelete