For You ^_^

Monday, September 30, 2013

Review Skinmiso Pore Beauty Nose Pack

Hi everyone,

Blackheads dan whiteheads bukanlah perkara yang dipandang rendah walaupun biasanya blackheads dan whiteheads tidak ketara pada kulit wajah. Kedua-duanya sering muncul terutamanya pada sekitar hidung. According from pakcik google, blackhead berpunca dari pemakaian produk berasaskan minyak. Jadi berkemungkinan besar juga orang yang kulit berminyak ada masalah ni. Yes, saya lah salah seorang memiliki jenis kulit muka yang berminyak baru sedar kehadiran blackhead dan whitehead pada batang hidung sendiri -.- Luckily thanks to HiShop menyedarkan aku untuk menitikberatkan masalah ni.....


Name: Skinmiso Pore Beauty Nose Pack [Step 1 (10 sheets), Step 2 (10 sheets) & Step 3 (15ml)] + Comedo Remover
Price: RM94.00 (20% off)
Where to get: http://www.hishop.my/skinmiso/skinmiso-pore-beauty-nose-pack-step-1-10-sheets-step-2-10-sheets-step-3-15ml-comedo-remover

Packaging:

product ni adalah exclusive brand dari Hishop

cover depan, Comedo remover disediakan

cover belakang, korean language on step 1 pack, English translation on step 2 pack


Formula and How to use?

Blackheads dan whiteheads sememangnya agak sukar dihilangkan walaupun dengan cleansing atau scrub. Namun, ada jalan penyelesaian yang mudah dengan cara ni.
panduan tujuan pengunaan, cr to Hishop

panduan cara pengunaan, cr to Hishop

Untuk pengetahuan, product ni sesuai untuk semua jenis kulit muka. Tetapi tidak digalakan sekiranya mengalami masalah hidung seperti selsema atau kurang sihat.


Selepas cuci muka, gunakan mask step 1 pada hidung dan biarkan selama 10 minit. Ini bertujuan untuk mengeluarkan dan menyinkirkan blackheads dan whiteheads.


selepas 10 minit, tanggalkan mask dan guna Comedo remover atau kapas biasa untuk membuang blackheads dan whiteheads. Selepas itu, cuci muka.

since this remover is black so you can see my whiteheads only but you can't see my blackheads XD


Selepas sesi penyinkiran blackheads dan whiteheads, gunakan mask step 2 dan biarkan juga selama 10 minit.

Rupa mask step 2 ni agak sedikit berlendir like aloe vera. Ini bertujuan untuk melembutkan semula kulit muka. Yela, masa sesi penyinkiran blackheads dan whiteheads memanglah hidung jadi agak sedikit kasar.


Tips: Untuk mengenal pasti kedatangan blackheads, hanya tekan bawah hidung maka nampaklah blackheads yang kecil kecil lagi degil tinggal disitu -.-
bulatan pada gambar sebelum tu adalah blackheads dan selepas guna skinmiso, blackheads dah hilang. Begitu juga dengan whiteheads

Like:
  1. membuang whiteheads dan blackheads dengan lembut dan mudah!
  2. tidak berasa pedih sepanjang menggunakan produk ni.
  3. hasil yang memuaskan selepas mencuba. Blackheads dan whiteheads pun tak kelihatan.

Dislike:
  1. disebabkan ini sample dan berpeluang hanya untuk mencuba sekali, jadi tak puas hati nak cuba lagi >.<
  2. memerlukan kerja step by step.

Rating / Overall: 4 / 5

walaupun harga product ni mahal tapi ianya sangat bebaloi kerana memberi kesan yang baik. kerja penyinkiran blackheads dan whiteheads pun senang. Biasanya blackheads dan whiteheads akan muncul kembali seminggu dua jadi untuk menjimatkan, boleh guna product ni untuk sekali seminggu. Tambahan pula usah risau pada postage lagipun Hishop akan bagi FREE postage untuk setiap pembelian RM50 dan keatas.


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


P/S: Khas untuk pembaca blog Inspire Bunny. Exclusive rebate RM20 untuk pembelian minimum RM99 dan keatas. Voucher code: AUGBOX Ditutup pada 31 October 2013.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



6 comments:

  1. wahh bestnyaa benda ni..teringin nak cuba

    ReplyDelete
  2. ohoiii, macam best je. nanti boleh try nohhh!

    ReplyDelete
  3. waahh..bestnya tips. Jom join my segmen di azasuhaiza.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Menarikk...blh sy cuba nnti..

    ReplyDelete