For You ^_^

Thursday, November 14, 2013

OOTD Zalora: Red Courage and Magic(silap mata)

Salam and hi all,

Minggu lepas adalah minggu yang bersejarah dimana FIKON 2013 (Final Konsert 2013) diadakan di Bintulu dan abang saya salah seorang yang join konsert ni. Da Great Magickstarz adalah duo group magician iaitu abang saya dan kawannya, Shafeeque. *skema punya ayat! Dipendekkan cerita, Da Great Magickstarz terpilih Top 5 dalam Bintulu Got Talent. FIKON 2013 dianjurkan selama 2 hari jadi mereka kena melakukan 2 persembahan berlainan. Ianya persaingan yang amat sengit dan sangatlah mencabar.

As family memanglah attend konsert ni. Untuk persembahan magic yang pertama berkonsepkan seram, warna hitam dan ala Chucky for kids. Jadi mengenakan outfit yang sesuai dan ianya mungkin boleh dibawa markah dari juri! Itu tips penting ^_~



Minggu lepas, saya terima satu parcel dari Zalora. Punyalah cepat sampai dan service terbaik. Saya lebih berpuas hati dengan quality baik yang tidak mengecewakan.


OOTD Zalora:
Shawl: Asian Ethnic
Cardigan: Ethnic Chic
Maxi Skirt: Ethnic Chic
Wallet: Unisa


Konsep tersebut adalah dirancang secara terbuka untuk penyokong dan peminat. Masa hadir konsert, tak sangka ramai jugak yang pakai baju hitam lol XD.... Untuk pengetahuan, persembahan magic mereka is not about sihir, blackmagic mahupun bantuan jin. MC awal awal lagi dah notify nama pun "silap mata". Setiap magic ada cara tersendiri.


Disitulah juga dapat belajar macam mana buat heavy makeup untuk diorang. Ianya mengambil masa yang agak lama untuk menyiapkan makeup ni untuk tampak lebih scary Chucky fun. Begitu lah rasanya bagaimana makeup artis bersusah payah untuk menghasilkan teknik makeup pelakon berwatakan seram.Thanks to kakak ipar.


Hari kedua adalah penentuan. Hari tu jugaklah berkonsepkan formal dan ala kpop. Here's kenangan hari pertama >.<

red black edited XD


bersama penganjur FIKON 2013, Tuah Jili. Seriously walaupun tegas tapi hebat!

Hampir sebulan rehearsal dan bertungkus lumus menghasilkan persembahan terbaik akhirnya membuahkan hasil apabila Da Great Magickstarz dinobatkan sebagai juara Bintulu Got Talent dalam FIKON 2013! Hasil yang tak sia sia bermakeup dan bercostume membawa pengaruh ramai yang hadir konsert ni XD Congrats and terima kasih tak terhingga kepada semua penonton, penyokong dan peminat setia Da Great Magickstarz. Korang memang terbaik dan.....sporting XD


Apa yang penting, niat ikhlas dan saingan yang sihat. Disebabkan anjuran konsert lah dapat kawan baru dan pengalaman baru. Abang pernah pesan, bersainglah dalam pertandingan, bukan kehidupan. Faham tak konsep dia?

kenangan semua peserta FIKON 2013


Keesokan harinya dan hari seterusnya.......

can you see something typo? hahaha abaikan -.-
also featured especially on Borneo Post and chinese news. 
Sejak hari tu, ramai yang tak putus putus cerita pasal diorang. Yela setakat ni belum ada kat Sarawak buat persembahan magic yang terbaik sebegini terus memberi kelainan yang impak lagi memukau semua penonton. And I'm proud to my bro....wakakaka tumpang femes jap XD



P/S: terdapat part lagak ngeri dalam video ni jadi saya sarankan jangan tiru aksi ni samaada di rumah mahupun diluar rumah.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



4 comments:

  1. wahh menarik event nie..
    btw bw sini smbil klik iklan nuffnang ye..huhu

    ReplyDelete
  2. waa.. seronok pergi event. dah lama tak pergi. huhu

    ReplyDelete
  3. Nk belajar silap mata boleh.... Dari kecik rasa nak try.. tp xtau nak belajar dari mana..

    ReplyDelete