For You ^_^

Monday, November 11, 2013

Pixy Makeup Remover, Gentle & Moist Cleansing Lotion Review

Salam and hi beauties,

sudah menjadi rutin harian wanita bersolek untuk tampak lebih cantik dan kemas. Apatah lagi bersolek sepanjang masa. Maka sudah tentu makeup remover jadi benda penting lepas bersolek. Ianya menjadi kesan  buruk jika tidak cuci solekan. Kadangkala muka jadi nampak lesu walau cuci solekan kerana aktiviti dan solekan sepanjang masa. Jadi saya nak intro satu makeup remover yang mudah dan segar iaitu Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion.



Name: Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion
Price:   RM13.90(100ml) / RM7.90(50ml)
Where to get: boleh dapatkan di kedai runcit, farmasi dan hypermarket.

Packaging:

plastic like material yang keras, quality baik dan tidak mudah bocor. Tema merah jambu lebih kewanitaan.
in additional, Pixy bagi saya gift cotton stuffs yang kemas


Material / Formula:

Diperbuat dari madu asli untuk mengekalkan kelembapan kulit. Juga bebas alkohol jadi mampu membersihkan kulit dari solekan tanpa meninggalkan kesan kering dan sisa alkohol kosmetik. 100% berasaskan seperti air dan tidak berminyak. Pemakaian yang begitu mudah. Sesuai dan selamat digunakan untuk semua jenis kulit muka.

Caranya mudah saja. Hanya tuangkan saja pada kapas dan lapkan ke seluruh muka. Tak perlu bilas dengan air! =D

hasil yang memuaskan. semuanya sudah tertanggal termasuk sisa sisa degil terutamanya eyeliner.

dengan jelasnya korang boleh nampak hasil perbezaan lepas buang makeup


Like:
  1. easy to use. Tak perlu cuci muka dengan air. this product ni dah cukup dan tidak membimbangkan.
  2. tidak meninggalkan kesan minyak. Bertambah selesa bila dipakai.
  3. amat menjimatkan serta harga yang murah dan berpatutan ^_^

Dislike:
  1. this product tak pernah mengecewakan dan menyebabkan saya sendiri tidak mampu mencari kelemahan product ni sebab terlalu awesome >.<

Ratings / Overall: 4.8 / 5

Baca rating dah tau tinggi kan =p sememangnya saya sangat berpuas hati guna Pixy Gentle & Moist Cleansing Lotion. Ianya begitu ringan dan mudah digunakan. Nak pakai pun senang dan pantas! Jadi kepada sesiapa yang nak makeup remover yang mudah diguna, tidak berminyak, bebas alkohol dan inginkan kembali kesegaran, saya lebih suggest cuba produk ni. Pixy juga menyediakan satu botol saiz versi travel (50ml) punya juga sesuai boleh dibawa ke mana mana. Maka keyakinan semakin bertambah untuk aktiviti luar ^_^



GOOD NEWS TO ALL MY LOVELY READERS! ^_^

Hadiah bernilai RM10,000 menanti korang! Pixy mengadakan satu peraduan iaitu Pixy One-Step Dance contest. Ianya terbuka kepada semua rakyat Malaysia tak kira sama ada anda seorang penari profesional, hanya menari di rumah atau teruja dengan idea menari, inilah peluang anda untuk menyerlahkan bakat itu dan diberi ganjaran menerusi Peraduan PIXY One-Step Dance. Easy rite ^_^
Untuk maklumat lanjut mengenai peraduan ni, sila ke https://www.facebook.com/PixyMalaysia/app_745158385499887

Here's awesome video dari Pixy untuk korang ~keke



Website: http://pixy.com.my

Facebook: https://www.facebook.com/PixyMalaysia
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



8 comments:

  1. pengguna pixy juga..very best product :)

    ReplyDelete
  2. sy sdh dpt set makeup remover from PIXY. Mmg best !

    ReplyDelete
  3. waa. bestnya. ramai yg buat review. mcm nak try.

    ReplyDelete
  4. la dulu tau ade bedak pixy je..xtau pulak ade mcm2 da skrg

    ReplyDelete
  5. anis pun dah cuba makeup remover ni, memang puas hati lah sebab makeup yang jenis waterproof pun senang tanggal =)

    ReplyDelete
  6. nanti nak try la mcm best.btw blog awak cute sangat dan saya dah follow.kalau sudi jengahlah ke blog saya pulak http://thewhimsywoman.blogspot.com/

    ReplyDelete