For You ^_^

Monday, December 16, 2013

Review: Pixy Radiant Finish Lightening Cream – Spotcare Beauty

Salam and Hi beauties,

Dah lama tak dengar berita antara saya dan Pixy XD last update pun review mengenai Pixy Single Step Liquid Foam For Makeup. Sebut pasal product Pixy memang untuk makeup remover. Sebenarnya Pixy bukan sahaja menyediakan makeup remover malah menyediakan makeup asas iaitu Pixy Radiant Finish Lightening Cream – Spotcare Beauty


Name: Pixy Radiant Finish Lightening Cream – Spotcare Beauty
Made In:   Indonesia
Where to get: Watsons, Guardian, AEON, Mydin, Giant, Econsave dan beberapa outlet terpilih

Packaging:


ianya hanya kotak biasa dengan warna kelabu jingga dan sejurus kotak dibuka terus bentuk dan packaging yang berlainan iaitu warna putih. Ibarat kita pakai lightening kan =p


Material & Formula:
fungsi utama adalah sebagai krim mekap pra-asas untuk sempurna menyatukan bedak dan mekap. Mengandungi ekstrak Botanpi dan bedak pencerahan semulajadi sebagai pembantu mencerahkan kulit, meratakan tona kulit dan sekaligus mengurangkan jeragat dan noda. Lebih menarik, ianya mengandungi SPF15 juga melindungi kulit dari sinaran UV dan mengekalkan kelembapan kulit ^_^

result pengunaan lightening ^_^

Like:
  1. sangat menjimatkan. Lepas pakai lightening terus pakai bedak asas maka tiada jadi masalah tanpa pakai foundation mahupun bb cream ^_^
  2. tidak terlalu berminyak dan tidak terlalu melekit. Kira macam lotion putih.
  3. Lightening cukup berkesan dan match pada kulit walau berkulit gelap *rujuk gambar result diatas
Dislike:
  1. tak suka bau krim ni.
Rating / Overall: 4 / 5

Lepas pakai Pixy Radiant Finish Lightening Cream – Spotcare Beauty, wajah saya nampak sihat,segar dan black spot pun kurang kelihatan. Product ni juga mampu mengawal wajah berminyak yang berlebihan apatah lagi mekap masih tahan lama kerana mengandungi SPF15 jadi sentiasa segar sepanjang masa. Boleh jugak digunakan seharian, jom try ^_^

siang untuk ke kenduri kahwin saudara

malam untuk Final konsert dimana abang saya buat magic show
Website: http://pixy.com.my

Facebook: https://www.facebook.com/PixyMalaysia

P/S: Pendrive and Butterfly shawl are gift from Pixy
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



5 comments:

  1. wow nmpk flawless ni. problem kita bila guna foundation, mesti nmpk pores bila tepek bedak after that. kena pakai makeup base, but it cost me a lot (T_____T) Makeup base Pixy ni tutup pores x? huhuhu.

    http://suzlinazreena.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Based on my experience, lepas pakai lightening ni, terus pakai bedak(kecuali jenis two-way cake powder). pores x berapa nampak.
      kalo pakai lightening dengan foundation sekali, our face still nampak pores dan cakey(mekap tebal & nampak old).

      Delete
  2. ohh.so lepas dah cuci muka pakai toner n krim muka boleh la kan apply pixy ni kat muka kan ...sebelum pakai bedak compact ? macam tu eh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, lepas apply pixy ni boleh terus pakai bedak compact =)

      Delete
  3. bestnye..ala...td dah pegang dah krim ni kt watson...patu letak balik sbb nk cpt..sobs sobs..

    ReplyDelete