For You ^_^

Monday, January 28, 2013

Sampai Bila Asyik Benci Orang?!

Assalamualaikum dan hi,

Benci, sudah lumrah manusia.Kita tak mudah nak puaskan hati semua orang. Haters hadir tak kira masa senang mahupun susah. Kadangkala blogger fames atau tak fames pun ada haters. Maka tak heran kita dah biasa dengar dan alami sendiri. Inilah hidup, tak semuanya bagus.

Sepanjang berblogging, dah bermacam-macam perkara yang tak dijangka ku hadapi. Ada yang hantam caci maki, kutuk mengutuk, dengki, menjatuhkan semangat, siap bodek macam nak minta tutup blog lagi 0_o Itulah pengalaman. Mujurlah my family, rakan-rakan dan blogger lain masih support dan tabahkan hati. As we know benda macam ni tak sepatutnya dilayan langsung.

BENCI
judge
dendam
kepuasan
tuduh menuduh
cemburu
panas hati
sakit hati
gosip
memburukan keadaan
pelemah semangat
pembakar semangat
tidak menyenangkan
buang tebiat (yang ni tak ingat mati =_=)

Dalam iklan, ingatlah orang yang tersayang tapi hakikatnya ingatlah orang yang terbenci. Memang kalau kita rasa benci membenci pada masa yang sama mampu menyakitkan hati sendiri. Some haters tak boleh dibawa berunding langsung. Sini aku reply. Open your mind luas-luas....


susah sangat ke saling bermaafan?
maaf, sesuatu yang boleh mengubah keadaan walaupun nampak biasa kita dengar. Ya, memang nampak biasa.senang cakap, tapi susah buat. Itulah kenyataan. Imagine hidup atas dunia TANPA maaf, makin banyak kita benci orang, makin beban ke akhirat. Eh, ingat beban ni ringan ke? siapa yang susah? ha jawablah sendiri. Tak payah sangatla nak set masa hari raya la, tunggu seru la baru nak minta maaf. Padahal tengok keadaan bila bila masa kita boleh minta maaf dan maafkan orang. Bila orang nak minta maaf kat kita, maka cubalah untuk terima kemaafan mereka walau perasaan benci juga masih belum hilang. Usah menilai keikhlasan lagipun ikhlas atau tak, itu urusan dia dan Allah S.W.T. part ni aku tak nak sentuh! Sedangkan pemaaf itulah sifat nabi. Kita? pandai-pandailah nak jawab.
 



my guru bubz says,
Stop Negativity, Stop Hating!
Did you know jalan ke arah positive itulah mengajar kita menjadi lebih matang. Jadi orang yang selalu fikir negatif tu tak matang lah ye? sobs....0_o just be positive setakat mampu. Elakkan pandang apa yang negatif pada diri diorang. Ingatlah kekadang ada kebaikan jugak yang diorang pernah buat kat kita.  Kalau asyik benci kat orang, apatah lagi makin benci sangat, apa kita dapat? makin stress, mental breakdown atau darah tinggi makinlah besar peluang untuk datang menyerang. Perasaan camni juga mampu menghalang untuk bergembira.  Just forgive, berdoa, smile and trying to enjoy yourself Insyaallah hati yang sakit jadi lega =)

Sekurang-kurangnya BELAJAR dari kesilapan
secara am , manusia takkan mudah lari dari kesilapan. Bila bila masa manusia boleh berubah. Kalau boleh, elakkan hidup terus ungkit masalah yang dah lepas. lepas itu biarlah lepas dan jangan ulangi dan timbulkan lagi masalah yang dah lepas. Saya sendiri pun tipulah tak pernah buat silap. Begitu juga dengan korang. Malah, saya juga manusia sendiri pun ada perasaan marah dan benci. I'm trying to avoid it. That's why aku tak nak layan haters lebih lebih. Nak bagi nasihat/tegur kat orang, tak salah TAPI kena betul caranya. Jangan difikir teguran kita ni diterima atau tak. Lebih lebih lagi mencari kesilapan orang lain demi kepentingan diri, always happen!

Bersyukur
bersyukurlah masih diberi peluang bernafas di bumi milik Allah. Allah S.W.T bagi peluang kita untuk teruskan hidup and basically to say buat amalan baik agar dirahmati dan diberkati Allah S.W.T.  so why you use your life to cari dosa hentam orang lain? dah tahu benda camni sia-sia tapi kenapa masih buat? cara gini belum tentu membawa jalan penyelesaian malah memburukkan lagi keadaan =_=  bersyukurlah kita ada akal tahu nak bezakan mana yang baik dan mana yang buruk. Tapi kenapa masih ada pilih yang buruk? seriously hidup ini pelik 0_o Usah benci hanya sebab cemburu dengan kelebihan orang lain. setiap manusia masing-masing ada kelebihan dan kekurangan. Itu semua rezeki beb. Allah beri rezeki tolonglah reti bersyukur! bersyukurlah dengan apa yang ada. Makan minum cukup,tempat tinggal, dapat buka internet tapi gunakan untuk cari penyakit orang lain. *facepalm =_= Nway, aku lebih bersyukur hati tabah dan bersabar dah puas berdepan dengan haters. Cara paling senang mengingati kita jadi lebih bersyukur adalah ingat orang yang lebih susah dari kita.

google

"Pintu hati belum terbuka untuk cuba berhenti caci maki, kutuk mengutuk, benci membenci, menyakiti hati orang lain....Jangan risau, pintu neraka menunggu kamu"
woot woot 0_0


Bagi korang yang baca entri ni, masih dok benci membenci, cubalah hentikan perasaan benci tu. keep calm and sabar. Bagi haters yang baca entri ni, aku mohon maaf sekiranya aku pernah buat silap dan cara menegur di atas agak mengguris hati korang. Hanya sekadar untuk peringatan kita semua. Kalau masih menyampah, cakap aku berlagak alim itu terpulanglah. If you're haters dan rasa sudi nak minta maaf kat aku, tak kisah la minta maaf walau dalam keadaan menyamar jadi anon ke tak,  Insyaallah aku cuba terima =) Tapi janji jangan buat lagi. At least nak tolong untuk akhirat korang jugak. tak nak sudah =p Usah menunggu siapa haters kita sebenarnya, cukuplah biar Allah S.W.T yang menentukan. Bagi mereka yang suka menyakiti hati atau psycho/menguji tahap kesabaran orang lain, silalah bertaubat. Aku puas jumpa orang macam ni! Kita sebenarnya diuji Allah S.W.T.



"saya bukanlah yang terbaik. Namun saya belajar dan berusaha untuk beri yang terbaik dan.......menjadi yang terbaik....Semoga hari ini kita semua murah hati dan banyak memuji dan hentikan mengeji....Insyaallah" #copypastefromfacebook

my bro asked:
kalau kita benci sangat kat orang, 
kenapa Tuhan masih tak tarik nyawa orang yang kita benci?

renung-renungkanlah.....

P/S: lain orang, lain pendapat but.....how about fakers? sobs........... >.<
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 21, 2013

Dilema Penganjur Giveaway/Contest Blog

Assalamualaikum dan hi,

air mata nak jatuh tapi punyala payah nak jatuh =_=

"Giveaway by Cik Bunny", dengar je ayat ni mereka yang pernah join, pernah dengar ayat ni XD Oh lupakan =_=

Saya nak share satu experience pahit sepanjang jadi penganjur giveaway sememangnya sukar untuk dilupakan walau dengan eraser sekalipun. Jadi penganjur ga contest kat blog ni ingat manis je ke? aipp... Sorry to say giveaway @ contest kebelakangan ni makin lama makin tak seberapa dah. Tak macam dulu-dulu. Aku sendiri pon tak tau kenapa.

Sejak pernah organizing ga, setiap kali nak buat ga, satu perkara yang tetiba terlintas dalam fikiran iaitu bukan senang nak puaskan hati semua orang. Kadangkala perkara remeh camni pun diperbesarkan. Saya sedar bukan saya sorang je yang kena. Bagi mereka yang pernah anjurkan giveaway, contest mahupun segmen pastinya mengalami situasi yang sama dimana timbulnya terima feedback yang tidak diingini. Nak buat macam mana nama pun manusia.

1. Peserta sukar terima kenyataan
see? kita takkan mudah nak puaskan hati semua orang. lebih lebih lagi bila keputusan diumumkan. ini tak adil, itu tak adil. Aku tak kisah siap unfollow, dislike, bla bla bla. Tapi lagi teruk bila dikutuk, dicaci, dimaki atau seangkatan dengannya. Fitnah lagilah bahaya. Bukankah maklamat utama untuk mencari kenalan baru dan mengeratkan silaturahim sesama peserta? Aku dah siap linkkan semua peserta yang dah join. Lain pulak jadinya. Hati mana tak sedih campur menangis kan. I'm asking apa makna R.E.Z.E.K.I?. So, kalau dah bukan rezeki kau, dihalang macam mana sekalipun kau takkan dapat punya! cmon lah... Rezeki bukan satu tempat je. Rezeki tak kemana mana pon sebenarnya TAPI kalau tak usaha cari rezeki, macam mana nak dapat rezeki? =_=
Lebih luar biasa hanya disebabkan giveaway, I got more haters. hebat kan..... =(

2. Ditipu pihak penganjur dan sponsor
Pihak sponsor tipu pihak penganjur. Pihak penganjur tipu pihak sponsor. Seriously memang ada kes macam ni. Siap report polis lagi. Pernah dengar jugak kes sendiri anjur, sendiri menang 0_o Siapa tak terkedu kan. Saya sendiri pernah kena tipu oleh sesetengah pihak sponsor tapi malas nak komen apa-apa. Pemenang pun dah lama tunggu hadiah dari pihak sponsor =( Hanya mampu bersabar dan redha jela. That penipu, think yourself .Di akhirat mana nak lari? Walaupun tak makan duit aku, tapi mereka dah makan usaha aku! Lagipun, setiap kali aku buat ga ada sponsor, aku akan berusaha. Tanggungjawab ada sponsor sangatlah besar supaya masing masing ada kebaikan dan keuntungan. Next time, kita kena beware. Bab tipu menipu, minta dijauhkan =_=

3.Karenah Si Peminta sponsor
Sejak ga berlangsung mahupun dah habis ga, punyala banyak terima dari fb dan email minta sponsor. Bukan tak suka atau tak nak sponsor, tapi segelintir kelakuan diantara mereka agak kurang diingini bila nak minta sponsor. Paling tak suka bila orang tak nak sponsor, fikiran negetif terlintas...sombong,kedekut tak nak sponsor. Lebih sadis siap aibkan orang sebab tak nak sponsor! 0_o Bila minta sponsor secara automatik you're peminta sponsor. So faham faham la makna peminta sponsor.Kalau orang tak nak sponsor, berusahalah cari sponsor lain bukannya menambahkan masalah orang lain. kang tak pasal pasal terkena batang hidung sendiri! Tolonglah jangan buat perangai camni. Double facepalm aku dibuatnya. Cara terbaik minta sponsor? KLIK SINI.




Akhir kata, saya mohon maaf sekiranya terkasar bahasa dan terasa. Bukan niat nak menyakitkan hati sesiapa tapi itulah pengalaman saya dan juga jumpa kat mana-mana blog sampai saya ada jumpa penganjur ga/contest mengadu perkara ni. Sekadar peringatan untuk kita semua. Saya harap peserta, penganjur, pihak sponsor dan mana2 yang terlibat janganlah buat perangai macam ni. Biarlah apa orang kata at least buatlah elok elok and be fair.  Ada menang, ada kalah. Dah nama pun rezeki. Setakat hal kecik pon nak bising. oh.....speechless =_="


P/S: masalah pelik gini doesn't mean Cik Bunny terus patah semangat tak buat ga lagi =_=
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 14, 2013

Kenapa Mesti Kpop?!

Musim awal tahun ni ramai artis kpop bakal berkampung di Malaysia. Angan jadi kenyataan apabila ramai artis kpop datang ke Malaysia TAPI kenyataan jadi angan apabila tidak dapat hadir ke GDA....sobs.... >.<

Ini bukan cerita pasal Kdrama , Running Man, Korean Variety Show, etc..... It's all about kpop. Kenapa mesti kpop?! itulah persoalan pertama terlintas dalam fikiran. After hakikat peminat korean oppas, dulu I love kpop by..........their music. Sekarang ni dah TERminat pada groupnya skali, lagi menambahkan kenahasan untuk mengajak sekampung join skali. ~wohohoho

all blonde hair 0_0


Group kpop yang paling aku minat sekarang is B.A.P atau lebih tepat Best Absolute Perfect ...... tak kenal? maka tak cinta le ~muahahahahaha ok tak lawak k =_= kalo tak kenal, sila google ma =p

SIAPA MEMBERS B.A.P?

Then kpopers asked, In B.A.P, siapa bias Cik Bunny? of course my bias is...............that blonde one XD

Sejak bila Cik Bunny minat B.A.P? aku start minat group ni sejak zaman matoki ketika itu. ok,tipu XD Pada mulanya aku memang benci gila kat diorang. Did you know setiap kali tengok mv diorang kat K-Wave (MTV) alamatnya tukar channel lain, bising sangat sangat sangat hingga mengebohkan kekomplainan kat satu keluarga! Bila dah jadi fanatik diorang baru terhegeh-hegeh nak tunggu muka diorang muncul tv, padan muka =_=

google

Oleh itu, wahai kpopers or babys(fanclub name b.a.p), janganlah termakan kata-kataku tadi, itu cerita lama. Ok, back to that question.  my bro always say kebanyakkan muzik video kpop yang dia tengok kat tv such kinda gay but after watching mv B.A.P- Power, itu barulah maskulin! erkkk =_= Maka disitulah saya start discovery group tu then lama kelamaan........ you'll know what I mean ~keke


Perlukah saya nak explain kenapa Nokia N73 masih terbaik? walau baling pada jarak 73k skalipun, fungsinya kekal seperti baru ~ala duta iklan nokia

Hampir setiap hari memandang mereka dengan penuh senyuman untukku *ayatforeveralone

Did you know, B.A.P ada official stuff tau. Totally like bunny. Namanya MATOKI atau dalam malay, arnab bertopeng. Punyala comel si penghuni matoki, patutlah sampai ramai non-kpopers kenal nama tu XD. Ada yang siap buat kajian ke atas planet Matoki, apeka 0_o Setiap bunny, ada pemiliknya(of course B.A.P). Part paling best adalah tarikan character diorang. Actually aku bukanlah fanatik sangat kot dengan Matoki. Just nak share apa yang tau pasal benda ni.

According from this pic,

Red mask: Shishimato, usia sekitar 2000-3000 tahun, ketua & pewira Matoki, suka baca porn mag. di waktu lapang (it's doesn't mean pemiliknya pun buat camtu =p), Video Shishimato Intro.

Pink mask: Tatsmato, usia sekitar 2000-3000 tahun, General, The Face of Matoki, bunny yang pemalas, act diva, gedik, perasan comel, Video Tatsmato intro. (p/s: kepada mereka yang lemah semangat atau allergic pada gedik, saya tak sarankan utk tengok video ni)

White mask: Kekemato, usia sekitar 2000-3000 tahun, bunny cantik sejak lahir tapi sayang jantan, cover dengan mask lain agar identiti  tidak diketahui oleh bunny2 lain, pandai melukis, troublemaker UFO terhempas ke Bumi, Video Kekemato Intro.

Yellow mask: Jokomato, usia sekitar 2000-3000 tahun, bunny berlagak pandai, gila duit, selalu menang dalam sesuatu permainan yang memiliki ganjaran, juga troublemaker UFO terhempas ke Bumi, Video Jokomato intro.

Green mask: Dadamato, usia sekitar 2000-3000 tahun, cintakan pemotoran walau motor mainan skalipun, suka lasak, skali sentuh motor takkan bagi chance kat bunny lain, Video Dadamato intro.

Blue mask: Totomato, usia 1 tahun, robot ciptaan shishimato, percakapannya yang agak slank ckit sebab dia masih baby lagi tapi mudah difahami, suka tanam pokok bunga terutamanya pokok cherry tomato, Video Totomato intro.



Place: Bintulu Waterfront, Sarawak
Photographer: Cik Bunny a.k.a Agent Fahima 0_o
Edited by: Matoki Official Fanpage
Cerita sebenar: Inilah gambar terakhir mereka di Bumi untuk saya yang lahir pada hari terakhir dalam setahun *bedebah =_=! Walaupun nampak biasa tapi luas di mata staff. tengok bulatan pun dah tau =p
Totomato ni seolah-olah degil tak nak pulang so Jokomato heret dia suruh masuk UFO, maka berlakulah bunny's new couple & hitting di mata peminat. Nak tau diorang nak kemana pasni? Stay tune at https://www.facebook.com/officialmatoki






Minat tak salah, kalo nak beli album, stuffs, bla bla bla... aku tak larang pun BUT at least jangan terlalu taksub sudah. Kepada mereka yang tak minat kpop atau kpop haters, just keep calm and no need to bash la. Setiap orang ada hak minat masing-masing. Of course they have own reasons. Bak lirik gd, WHY SO SERIOUS? XD Padahal awak sendiri pun ada minat jugak rite. Awak minat One Piece, Aaron Aziz, Aizat, novel, photography, wah! siap tampal poster Naruto dalam bilik lagi. Well kalo asyik bash minat orang lain tup tup tak pasal2 terkena batang hidung sendiri, tak tanggung! =p Maka belajarlah untuk menerima dan hormati minat orang lain, nanti kita jadi lebih selesa dengan keminatan masing2. Yang penting sekali lagi, jangan taksub...

P/S: sedang mencari kpop shop di sarawak, anyone knows?

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, January 10, 2013

Tuah Blogger Masuk TV!

Assalamualaikum dan hi,

kisah benar dari sebenar. *fail bm =_= Satu percapaian yang sememangnya agak besar dari seorang blogger. Sape tak nak kan ^_^  tidak semestinya di kalangan blogger popular yang masuk tv ~huhuhu ...hari ni Cik Bunny nak share pengalaman dari seorang blogger juga pemilik satu kedai yang bernama NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE .Did you know, minggu lepas this shop dipilih bersiaran di TV3.


Model TERpilih NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE, Anis

According from NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE,

"Banyak sangat pengalaman yang ditimba semasa sesi on air atau bersiaran di TV3. Sememangnya sesuatu yang baru. Psstt.. sebelum slot  kami, sempat la tengok Aizat, Hafiz , Black dan ramai lagi bersiaran sebab semua tu kan pemenang Anugerah Juara Lagu 2012 .   


Nantikan pelbagai lagi cerita tentang Norzi Beautilicious House. Beberapa majalah telah menghubungi kami juga. Alhamdulillah.Terima kasih untuk kamu semua yang disayangi. Stay tune for more stories at http://norzibeautilicioushouse.blogspot.com."

Selanjutnya sila ke entri ni: http://norzibeautilicioushouse.blogspot.com/2013/01/norzi-beautilicious-house-dalam-siaran.html. Nway, congrats to NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE dipilih dari pihak TV3 untuk Wanita Hari Ini. Sekarang pasti tertanya apa yang ada di NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE. Di sana mereka menyediakan dress, blouse, skirt dan banyak lagi and paling latest yang menjadi idaman kebanyakan wanita iaitu peplum! Harga setiap items sangatlah berpatutan maka sila bersedia untuk cuci mata.

 
NBB0032 PEPLUM LONG DRESS
F r e e   S i z e Muat dari S ,M, L
Material: Quality Lycra
full with 3 layer beads

 
NBD28 HORIZ STRIPY DRESS
F r e e   S i z e Muat dari S hingga XL
L e n g t h   5 4 i n c h

M aterial: Quality Lycra
 
NBB0026 POLKADOT RIBBON PEPLUM BLOUSE 
PRE-ORDER
M a t e r i a l : COTTON
F r e e   S i z e  : 
bahu 15 inch
dada 18 inch
labuh 30 inch
 NBB0025 POCKET BLOUSE
M a t e r i a l : COTTON
F r e e   S i z e  : 
bahu 15 inch
dada 18 inch
labuh 30 inch
More info & colours: http://norzibeautilicioushouse.blogspot.com/2013/01/nbb0025-pocket-blouse.html


NA22 OUTSTANDING BLOUSE
this is restock item due to popular demand .
all colors available
F r e e S i z e Muat dari S ,M, L,XL,XXL
M aterial: Quality Lycra
full with beads

CLICK http://norzibeautilicioushouse.blogspot.com FOR MORE AWESOME ITEMS!




How to order?

 Easily terdapat 3 cara untuk order,
  1. fill up order form and wait for our reply less than 24hrs OR
  2. email norzibeautilicioushouse@gmail.com OR
  3. sms 019-3177872

GOOD NEWS!
Agen NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE Diperlukan


APA ITU DROPSHIP?
Dropship merupakan model perniagaan  yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar (dropshipper) hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual dengan kadar harga komisyen yang telah dipersetujui oleh kedua belah pihak
Kaedah ini telah dikenalpasti berleluasa digunakan. Ianya juga memberikan kadar keuntungan yang tinggi kepada pihak pengedar (agen dropshipkerana tidak perlu melalukan perkara berikut:

a) tidak perlu tercari-cari/survey , bersesak-sesak dan  tawar menawar untuk membeli stok
b) tidak perlu membeli stok dengan minimum quantity atau konsep borong (beli kuantiti banyak), yang tentunya memerlukan sejumlah kewangan yang besar yng melibatkan kos pos/ kos petrol/ masa/ kos parking/ kos tol  dan lain-lain.
c) tidak perlu menyimpan stok dan menyediakan  modal untuk pembelian stok.

d) tidak perlu tempat simpanan stok atau pejabat urusan yang tentunya memerlukan kos sewa bagi meletakkan semua stok
e) tidak perlu pack barangan, menyediakan consignment pengeposan, kos ke pejabat pos dan lain2
f) tidak perlu berurusan bagi semua workmanship dan kualiti kontrol
Faktor-faktor di atas adalah sangat kritikal kepada pembekal (Dropshipper) , sementara semua pengedar (Agen Dropship) tidak terbeban dengan semua perkara di atas sebaliknya boleh mendapatkan keuntungan dengan duduk dan mendapatkan pesanan dan membuat transaksi kepada pembekal. 

Kaedah ini membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri sebaliknya anda bebas meningkatkan jualan anda pada bila-bila masa.

SYARAT MENJADI AGEN DROPSHIP KAMI ADALAH:
1) Latar belakang internet yang baik
2) Aktif, penyabar dan tidak terburu-buru
3) Sentiasa mempunyai hubungan komunikasi yang baik 
4) Sentiasa semakan (cross check)

5) Faham bahawa penghantaran adalah melibatkan 3 pihak

                      1                                                  2                                   3
NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE------> PIHAK POS---------> PENERIMA


Sekiranya parcel telah di hantar (kami menggunakan khidmat poslaju, kecuali dimaklumkan perkhidmatan pos lain), tetapi  tidak diterima dalam 1-2 hari bekerja seperti yang dinyatakan oleh pihak poslaju,  ianya bukan lagi kesilapan/kesalahan pihak kami kerana pembayaran perkhidmatan Pihak pos telah pun dibayar dan Pihak pos perlu dipertanggungjawabkan sepenuhnya . Oleh itu, harap maklumkan kepada penerima untuk merujuk dengan pihak pos di talian 1300-300-300 dengan memberikan no consignment yang diberikan untuk tracking parcel.

KITA SAMA-SAMA BERTANGGUNGJAWAB UNTUK 'EDUCATE' PELANGGAN ANDA BERKAITAN PERKARA INI.

Sila buat semakan tracking number di SINI

SEKIRANYA ANDA BERMINAT MENJADI AGEN DROPSHIP NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE, SILA ISI BORANG PESANAN DAN TULISKAN (PENDAFTARAN DROPSHIP) DI BAHAGIAN PESANAN. Info here: http://norzibeautilicioushouse.blogspot.com/p/agen-dropship-norzi-beautilicious-house.html
Terma dan Syarat serta bayaran komisyen terperinci diberikan kepada mereka yang telah mengisi borang pesanan dan benar-benar serious untuk menjadi agen dropship. 
Kepada semua agen dropship Norzi Beautilicious House di ucapkan tahniah dan selamat maju jaya!

Terima kasih.

P/S: Disable comment. Sebarang pertanyaan pembelian atau komen mengenai dress, blouse, skirt dan banyak lagi, sila ke http://norzibeautilicioushouse.blogspot.com atau https://www.facebook.com/pages/Norzi-Beautilicious-House/132185920174041

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 7, 2013

Seronok Tapi Hampa!

Assalamualaikum dan hi,

seronok tapi......hampa? macam itulah seperti apa yang digambarkan diatas

penat sememangnya penat dah 4 hari buat perkara yang sama. Dari Bintulu ke Sibu dan stay dalam masa 4 hari atas tujuan........

satu pengalaman yang sukar didelete dalam memory kingston 92763547 gigabytes....


Actually Expo mini diadakan di Sibu dan my mom terlibat juga so saya ditugaskan tolong mak cari rezeki dengan ni. Sebelum menunggu sarapan dari hotel, sempat buat satu perkara penting nak share untuk korang

itu saya, sekian terima kasih XD

Lepas sarapan terus pergi expo yang sebenarnya expo sangat berdekatan dari hotel.

just beginning


Masa hari pertama pun ada masalah. Kerusi dah sampai tapi sayang meja lambat sampai =_= maka barang2 yang nak dijual terpaksa letak kat atas kerusi. Seriously lambat and saya paham ramai lagi penjual2 lain alami benda yang sama.

new style....yeah! XD

selang beberapa jam lepas meja dah sampai, kerja susun menyusun barang adalah satu kemestian.


tokey kedai ni, mak saya ~keke

semuanya free..............hanya RM2 satu

act busy like a boss...abaikan kekejaman benda hijau yang tergantung kat situ XD

macam pernah kulihat tapi dimana ya? sobs...sobs...

finally......

walaupun seronok, tapi apa yang lebih menghampakan ialah pengunjung yang datang tak ramai so untungrugi perniagaan pepaham jela. Tambahan lagi menghabiskan duit dengan tambang bas, tambang teksi, makan minum, hotel jika dibandingkan dengan hasil jualan agak =_=" nak wat cam mana dah terpaksa buat untuk memenuhi syarat permintaan kan. That's why kebanyakkan penjual2 lebih suggest untuk pilih airport lama, Bintulu sebab di sana lebih kepada kemeriahan so harap JKM pertimbangkan perkara ni =)

UPDATED:
 Saya baru saja terima hadiah dan surat cinta seikhlasnya dari Lalatulips Collection. Terima kasih dan jangan lupa terjah dan shopping di Lalatulips Collection k ~wink
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, January 5, 2013

Senarai Pemenang Year End Giveaway By Cik Bunny

Assalamualaikum dan hi,

Seperti yang telah dijanjikan di SINI , saya nak umumkan senarai pemenang Year End Giveaway By Cik Bunny dan cabutan dari random.org.
Sebelum itu, saya mohon maaf sekiranya saya umumkan senarai pemenang lebih awal dari sepatutnya atas masalah yang agak sukar dielakkan =_=

Dah tentu hati mana tak berdebar tengok keputusan camni XD Jom tengok siapa yang kena! =D


PEMENANG PERTAMA:
*I Heart Blogger Bookmark
*Polkadots Ribbon brooch
*Skull Sticker
224. http://zakriesyazakaria.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html

PEMENANG KEDUA:
*Mustache props
*Polkadots Ribbon brooch
*Domokun Corner Bookmark
102. http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunnycomelnye.html

Kepada pemenang tmpt pertama dan kedua, sila tinggalkan nama, alamat, no.peserta, link giveaway dan email
di bahagian komen entri ni. (your details will not published) sebelum 7 Jan 2013, jam 10 pagi (sebab saya akan terus pos pada hari tersebut)


PEMENANG DOODLE:
Doodle cat with transparent background
 
246. http://misschillax.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
64. http://madieygadis98.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
93. http://farinafaizal.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_6.html
5. http://faralalalala.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
238. http://nicetoblerone.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
19. http://aboutcutemonster.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
274. http://dayanie202.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
263. http://diariaida.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
44. http://unvaluableheart.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
276. http://sweetlyorange2.blogspot.com/2012/12/year-end-giveway-by-cik-bunny.html
170. http://ceritaakulahh.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
65. http://sicomotizati.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
152. http://afrinanisyaofficial.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
193. http://sikucingsengal.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
70. http://faryna-lovestory.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
215. http://www.mamakaybee.my/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
150. http://amad-jalanan.blogspot.com/2012/12/segmen-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
84. http://ladymichellelsy.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
168. http://ilapchuu-awook.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
280. http://amalinabulat.blogspot.com/2012/12/89-times-segmen-year-end-giveaway-by.html

Kepada pemenang doodle, sila ke ENTRI INI untuk claim doodle.


PEMENANG FREE POSTAGE VOUCHER:
49. http://superman-z.blogspot.com/2012/12/official-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
163. http://justforcontest.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
16. http://ainilittlesweet.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
158. http://meyouwethey.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
72. http://music-syasya95.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
90. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
184. http://infatihahhh.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
131. http://nasrizfardisza.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
251. http://zulaizat.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_26.html
134. http://unspokeneverdreams.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html

PEMENANG FREE GIFT VOUCHER:
61. http://www.duniawilma.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
145. http://chubbymanjeblogger.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
226. http://sitizawiah95.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
149. http://bebeh-ocha.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
216. http://missyanaa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
253. http://kemalijahhcomel.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
116. http://sheeraya.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
186. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
35. http://cikarinasukataip.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
3. http://whenaidasaidso.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
 

kepada pemenang free postage & voucher, sila tinggalkan komen disini beserta:
  • nama follower:
  • no. dan link giveaway:
  • pemenang voucher: free gift or free postage?
  • email:

sebelum 11 Januari 2013 dan selepas itu saya terus attach voucher tersebut melalui email.


Kepada mereka yang tak menang, jangan sedih. Cik Bunny dah attach 2 jenis kalendar Hello Blogger 2013 iaitu versi warna dan versi black white (boleh photostat 20 sen tu =p). korang just claim kalendar beserta link giveaway korang kat bawah ni:

a Rafflecopter giveaway



 *you have 8 days to claim this calendar =)
For those yang tak tau macam mana nak claim, pm me at fb https://www.facebook.com/inspirasi.fai/posts/581967621819228 or email to imafahima@yahoo.com . I'll attach k =)

Akhir kata, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih atas sudi join dan mohon maaf jika saya buat kesilapan sepanjang giveaway ni berlangsung. Rezeki di tangan Tuhan, bukan Cik Bunny. So, please don't hate me >.< Ada masa dan rezeki nanti nak anjurkan giveaway lagi, salam =)


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, January 3, 2013

Year End Giveaway By Cik Bunny DITUTUP dan Senarai Peserta

Assalamualaikum dan hi,


Tepat 3 Januari 2013 secara rasminya Year End Giveaway By Cik Bunny di TUTUP. Sebelum itu saya mohon maaf banyak-banyak sekiranya ga ni ditutup lebih awal atas kesibukan kerja yang tak mampu nak elakkan =_= Jadi sebarang penyertaan selepas ni tidak diterima dan saya dah disable comment untuk entri ga.

PROMOTED


Magic....korea.....magic.....korea..... *tetiba dalam ingatan lepas tengok video ni, damn! =_=

Back to topic. Berikut adalah senarai peserta yang dah join this ga:

  1. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  2. http://sna-aai.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  3. http://whenaidasaidso.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  4. http://syazananssf.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  5. http://faralalalala.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  6. http://sofeamaaa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  7. http://www.cikfie.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  8. http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  9. http://elmoblaster.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  10. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  11. http://numiraira99.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  12. http://liyaabloggies.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  13. http://iniblogazrapoyo.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  14. http://sweetsour93.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  15. http://ariirashahirah.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  16. http://ainilittlesweet.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  17. http://meeraishak.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  18. http://ohthrillers.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  19. http://aboutcutemonster.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  20. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/12/year-and-giveaway-by-cik-bunny.html
  21. http://noraishahzaharom.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  22. http://chebethomekbong.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  23. http://greennyworldland.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  24. http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  25. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  26. http://hazirahc.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  27. http://kisahoji.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  28. http://diadynn.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  29. http://eyqaloving.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  30. http://nurmunirahabdulrahman.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  31. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  32. http://misscapitalp.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  33. http://syiffaroxy.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  34. http://bakulsejahtera.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  35. http://cikarinasukataip.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  36. http://shashasecret99.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  37. http://kuchentachocolate.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  38. http://ggomdream.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  39. http://nazurah-offical.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  40. http://beehac.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  41. http://farahannur.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  42. http://creamysugary.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  43. http://farhanaisontheline.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  44. http://unvaluableheart.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  45. http://bulatitucomell.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  46. http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunnycomelnye.html
  47. http://dila-syadila.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  48. http://girlbloggie.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  49. http://superman-z.blogspot.com/2012/12/official-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  50. http://annurgiveaway.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  51. http://jueliana-koreanworld.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  52. http://melheartmrssomuch.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  53. http://gimmefake-smile.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  54. http://myhappyy-ending.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  55. http://gengentry.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  56. http://chien-puterirahsia.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  57. http://diebadhie.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  58. http://bubugijo.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  59. http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/12/giveaway-time-year-end-giveaway-by-cik.html
  60. http://pyqa99.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  61. http://www.duniawilma.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  62. http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  63. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_5.html
  64. http://madieygadis98.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  65. http://sicomotizati.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  66. http://hitamerahputih.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  67. http://aina-hanani.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  68. http://strawberrychocolateofsyamie.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  69. http://zzqil.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  70. http://faryna-lovestory.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  71. http://www.syuhadasalleh.my/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  72. http://music-syasya95.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  73. http://doodlemerah92.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  74. http://rightnot.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  75. http://yayalarhsecret.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  76. http://nurulsyahira11.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  77. http://heszziym4.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  78. http://myrahthesamurai.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  79. http://myysara.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  80. http://macammacamcite.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  81. http://zamani84.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  82. http://wanaowen.blogspot.com/2012/12/official-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  83. http://adiezaff.blogspot.com/2012/12/official-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  84. http://ladymichellelsy.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  85. http://aisyaieyka.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_5.html
  86. http://lipaslaut.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  87. http://pyqahfieka.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  88. http://buku2saya.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  89. http://miseyz.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  90. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  91. http://thisismylife-eyka.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  92. http://wordmakemyhome.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-cik-bunny.html
  93. http://farinafaizal.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_6.html
  94. http://iemagurlz.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  95. http://atiqahadzlin.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  96. http://cikeyqa01.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  97. http://www.fatinirdina.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  98. http://justwh4t3v3r.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  99. http://syananykcik.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  100. http://choiseongjosecret.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  101. http://norofficial.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  102. http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunnycomelnye.html
  103. http://gadisgergousyangbaik.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  104. http://izzahunprivatediary.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  105. http://pinkgurlzbumblebee.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_6.html
  106. http://nazihahxx.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  107. http://saadah97.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  108. http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  109. http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  110. http://ssob97.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  111. http://hadifahsabri.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  112. http://pinkuntukaku.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  113. http://babythatsmine.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  114. http://loveasong.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  115. http://storylandwonderlandofme.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  116. http://sheeraya.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  117. http://secretshaila.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  118. http://gadis-comott.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  119. http://chea94.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  120. http://mizzanies.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  121. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  122. http://cuties97.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  123. http://atikahmnsr.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  124. http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  125. http://saadah97.blogspot.com/2012/12/special-giveaway-by-nabilah-saadah_9.html
  126. http://iqasyafiqa93.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  127. http://husnamujahidah.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  128. http://cikta81.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  129. http://iffahirshadian.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  130. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  131. http://nasrizfardisza.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  132. http://karismaizzah.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  133. http://kpop-master.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  134. http://unspokeneverdreams.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  135. http://lightguidanceoflife.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  136. http://givemeyourscontest.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  137. http://mar-marsya.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  138. http://coretanhatisigadis.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  139. http://mamalynnthestoryteller.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  140. http://nisaaanisaa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  141. http://donatbulatstory.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  142. http://nurulezateeob.blogspot.sg/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  143. http://superawesomecornetto.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  144. http://belladsecret.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  145. http://chubbymanjeblogger.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  146. http://psychotlogyc.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  147. http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  148. http://storimory.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  149. http://bebeh-ocha.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  150. http://amad-jalanan.blogspot.com/2012/12/segmen-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  151. http://gadisskecikk97.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  152. http://afrinanisyaofficial.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  153. http://aidadamiastory.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  154. http://ainsyazwinaunprivateblog.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  155. http://myzspurple.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  156. http://yangbaik.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  157. http://shayeudopnakal.blogspot.com/2012/12/official-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  158. http://meyouwethey.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  159. http://www.fatindiana.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  160. http://hazirahhawamuslim.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  161. http://aone2m.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  162. http://ceriteraceeraralolly.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  163. http://justforcontest.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  164. http://cadburyyylover.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  165. http://ainacweetcheer.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  166. http://aiensyahierahstory.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  167. http://nysalaptopdankeyboard.blogspot.com/2012/12/yean-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  168. http://ilapchuu-awook.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  169. http://pinksolution91.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  170. http://ceritaakulahh.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  171. http://arissataibmajidalibuma.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  172. http://wanfarahnaimah.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  173. http://ceritaceritasyaa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  174. http://afifacidic96.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  175. http://youandmepluskisahkita.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  176. http://ejatt-akmal.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  177. http://afrinaaaa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  178. http://aidalor.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  179. http://reality2fantasy.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  180. http://sue-angrysue.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  181. http://iniblogrockstar.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  182. http://indahsutera0605.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  183. http://jujuelyana.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  184. http://infatihahhh.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  185. http://ibulala.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  186. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  187. http://gagamiami12.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  188. http://aleiyamustafa96.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_17.html
  189. http://waniesweetstory.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  190. http://strawberrycoklatz.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  191. http://cheriteradiatasawan.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  192. http://amyfendi.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  193. http://sikucingsengal.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  194. http://nurfarahudahud.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  195. http://itsmesyakieraa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  196. http://studentkecik.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  197. http://sitizawiah95.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  198. http://budakkecik-comel.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  199. http://stoptalkingjustread.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  200. http://irdina-izzati.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  201. http://hakmilikmyra.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  202. http://miss-oneclick.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  203. http://belogkalerpurple.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  204. http://ihanishaziqah.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  205. http://mirastartstotalk.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  206. http://aisyasimpson.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  207. http://chocofluxuryga.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  208. http://nostra-fabula.blogspot.com/2012/12/official-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  209. http://www.miramashimaaru.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  210. http://chibbyabby.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  211. http://cikque90.blogspot.com/2012/12/official-year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  212. http://arrienlove.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  213. http://diarypinkydot.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  214. http://nurulsyafiqahpunyablog.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  215. http://www.mamakaybee.my/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  216. http://missyanaa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  217. http://clueless-lifeee.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  218. http://mizlettoe.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  219. http://aisyasimpson.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  220. http://haziqahkhadri.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  221. http://tr-creamyeol.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  222. http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  223. http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-cik-bunny.html
  224. http://zakriesyazakaria.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  225. http://www.lokmanramli.my/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  226. http://sitizawiah95.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  227. http://hatykenekental.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  228. http://myera-join-sini.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  229. http://aku-dan-giveaway.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  230. http://rioonizuka.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  231. http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunn.html
  232. http://luvelyhuzzy.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  233. http://syirafiqah.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  234. http://lurun-niaraf.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  235. http://izyana-borntoloveyou.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  236. http://a-amos.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  237. http://fazy-fyza.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  238. http://nicetoblerone.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  239. http://leon-tree.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  240. http://husnazahidi.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  241. http://macune.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  242. http://insyirahcool123.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  243. http://heymanisturosakgigi.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  244. http://yayaaaank.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  245. http://magiesibudakkecik.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  246. http://misschillax.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  247. http://shidapooh.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  248. http://storymrsorange.blogspot.com/2012/12/assalamualakum-and-anyeong-malas-nk.html
  249. http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  250. http://yayalurvelovitastory.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  251. http://zulaizat.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_26.html
  252. http://sorrypagenotfound.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  253. http://kemalijahhcomel.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  254. http://fionaw137.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  255. http://schazlynnfluvery.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  256. http://haveabreakhaveastoryyyy.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  257. http://pedotbunchet.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  258. http://silverskate-enigmaticsakura.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  259. http://usuchalooser.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  260. http://fakesmilling.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  261. http://iraathira.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  262. http://zulaizat.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_26.html
  263. http://diariaida.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  264. http://pedotbunchet.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  265. http://tatynadiah.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  266. http://iraathira.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  267. http://timmbill91.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  268. http://ikinpunyacerita.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  269. http://neenaamanee.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  270. http://bintuamri.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  271. http://blogbudakkeci.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_28.html
  272. http://shekechik.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  273. http://www.sigadismerah.my/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  274. http://dayanie202.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  275. http://nuraribahizni.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  276. http://sweetlyorange2.blogspot.com/2012/12/year-end-giveway-by-cik-bunny.html
  277. http://flowers-on-me.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  278. http://betapunyadunia.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny_29.html
  279. http://nurfara-hani.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  280. http://amalinabulat.blogspot.com/2012/12/89-times-segmen-year-end-giveaway-by.html
  281. http://ceritacahayamata.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  282. http://tarisijemari.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  283. http://ceritasyarafina.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  284. http://naksusu.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  285. http://thekipaslipaslups.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  286. http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/01/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
  287. http://dayanie202.blogspot.com/2012/12/year-end-giveaway-by-cik-bunny.html
Nak blogwalking? silakan. saya dah linkkan kesemuanya. sambil menunggu, sambil berkenalan dengan blogger lain tambah lagi trafik blog peserta kan =p..Thanks you so much for joining. Doakan rezeki untuk korang. Kalau tak menang, don't worry. This ga dah lebih 100 peserta so semua peserta dapat online calendar blogger 2013 =)

P/S:
Sila check link entri penyertaan dan penuhi syarat giveaway sebelum 5 Jan 2013, jam 9:30a.m. Segala pembetulan selepas tarikh ni tidak diterima. So sila notify kat sini secepat mungkin sekiranya tertinggal link, link expired, double link, etc....

*baru prasan ayat P/S kat atas dimulakan dengan huruf S 0_0
* pening lepas listkan semua peserta then rasa nak terus makan ubat. POOR BUNNY =_=
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html