For You ^_^

Monday, March 25, 2013

Salah Faham di Internet dan Mohon Maaf

Assalamualaikum dan hi,


mesej berbayar untuk non-friends from facebook. Jika faham, sila menangis....sobs ~.~

Aku buka fb, check inbox kat other buat pertama kali, rupa-rupanya ramai blogger/ rakan fb mesej me. Kebanyakkan juga ada mesej penting. Sampaikan mesej tahun lepas pun belum direply. Speechless. Mengapa jadi begini? Timbul muka rasa bersalah sebab tak reply.  Bukan maksud aku sombong tak reply mesej korang tapi seriously aku betul-betul tak tau korang sebenarnya hantar mesej untuk aku! 0_0 Aku minta maaf banyak-banyak, aku betul-betul tak tahu =(



Kadangkala hanya disebabkan internet, kita boleh jadi salah faham. Bukan main lagi orang cop kita ni sombong hanya sebab tak reply mesej mereka padahal secara realitinya mesej tersebut sebenarnya tak sampai ke tangan kita! Begitu juga bila bersms. Yang ni memang pernah terjadi. People asked, WHY U NO REPLY ME???............... padahal sebenarnya kita dah kehabisan kredit. terolololol =_=


Next time kalau ada apa-apa, lebih baik mesej me kat fb fanpage: http://www.facebook.com/pages/InspireBunny-dot-Blogspot/101256119965263 atau email ke imafahima@yahoo.com or fadz_zoey@yahoo.com.my. Di twitter saya pun boleh. Don't worry, its free XD Aku akan cuba reply apa yang aku mampu. If you're not friend status from my fb, mohon jangan mesej. Takut mesej tak sampai. To haters, kalau benci sangat kat saya, please don’t cause any trouble. Stop being immature =_=

I want to apologize if I can't reply and answer all comments and messages. I have a lot of jobs to do. Tolong mak bekerja dan jadi cikgu kepada murid-murid kecil. Ditambah lagi I need to focus with my craft. So please don't ask me kenapa saya jarang update blog kebelakangan ni. Semoga anda faham keadaan reality saya >.<  Thanks for reading ^_^


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, March 18, 2013

Apabila Bagi Salam Dipermainkan

Assalamualaikum,

google

Sebagai orang Islam yang sememangnya tahu bahawa memberi salam itu sunat dan jawab salam itu wajib. Tapi sayang.........

A: Assalamualaikum
B: waalaikummusalam
A: Assalamualaikum
B: waalaikummusalam
A: Assalamualaikum
B: eh, berapa kali awak bagi salam 0_o
A: tak jawab berdosa ~keke
B: Awak, bagi salam bukannya dipermainkan dan saja nak tambah dosa orang lain.

Akhirnya diam....

"manusia yang paling bermasalah di dunia ialah manusia yang sibuk mencari kesalahan dan menambah masalah orang lain TANPA memikirkan masalah dan kesalahan diri sendiri."

Sedih. For me, seriously sangat annoying! kebanyakkan yang saya jumpa antaranya budak-budak dan lelaki gatal nak ngorat awek buat macam tu. Bila salam dipermainkan, maka tak perlu jawab salam. Kalau rasa nak jawab salam, jawablah dalam hati. Itu antara kita dengan Allah.

P/S: korang pernah kena gak kan? or always happen rite?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, March 11, 2013

Tips Daun Sup dan Ketumbar Tahan Lama

Assalamualaikum dan hi,

Before this entry, I am not feeling well.....Ada selsema, ada batuk. Agaknya ni musim demam kot =_= Masa berhibur dengan mereka, selsema aku dah kurang. Bila dah habis, tetiba selsema datang kembali troll aku. kenapa?! oh, lupakan *bengang


Seriously tengok bubur nasi sangat sedap. Meleleh air liur hingga slurrpppp.... Inilah tipikal orang demam =_= Maka tak heranlah bila selera jadi jauh berbeza. Bubur nasi lebih sedap jika ditabur dengan daun sup atau daun ketumbar. Itu selera aku. Selera korang tak taulah tapi kalau belum cuba belum tentu lagi sedap atau tak ~keke

Sebut pasal daun sup dan daun ketumbar, jika kita potong kecil-kecil agak agaklah jika disimpan memang tak tahan lama walaupun dalam peti sejuk. Easily to say cepat layu. Mak cakap, kalau nak kasi daun sup atau daun ketumbar tu tahan lama, jemur daun-daun sup atau ketumbar yang dah dipotong kecil-kecil di bawah sinaran matahari terik. Biarkan sampai kering. Abaikan kalau rasa bm saya ni fail =_=



tapi saya jemur ia atas oven panas. masa tu mak wat kek. Hidup biar kreatif XD



dah kering. boleh simpan dalam peti sejuk lama-lama =) seminggu pun boleh guna kot
lepas masak, boleh lah tabur daun ketumbar atau daun sup dalam bubur nasi, sup ayam, sup ikan, etc...begitu juga dengan cucur. jangan risau, daun yang kering boleh segar balik ~keke

free doodle dah setel, share entri tips minggu ni dah siap, now i need to rest. wish me get well soon >.<


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html