For You ^_^

Thursday, June 27, 2013

New Limited Handmade, Bunny 21 mini teaser and Giveaway Winners

Assalamualaikum dan hi,

Sekian lama tak update blog dek bekerja keras tolong mak berniaga. Nak update blog jadi kurang. sorry =( Sambil itu nak planning terbaru untuk my shop iaitu Bunny Inspired. Sempena bulan Ramadhan dan Aidilfitri nak dekat jadi  nak launch new stock, Bunny 21 with special new designs, limited and 100% handmade by me especially ribbon stuffs.

Why Bunny 21? sebab umur saya 21 tahun pada tahun 2013. And saya design items terbaru pada bulan ni ~keke.....Sedar tak sedar sebenarnya Bunny Inspired dah berusia setahun. Pengalaman saya jadi crafter kekadang agak perit kot. But i'm only interested with ribbon stuffs than others. Ntah mengapa =_= sampai semalaman termimpi mimpi perah idea, fikir design terbaru sendiri termasuk material. Walaupun setahun, saya masih belajar dari pengalaman. Apepun, harap doakan yang terbaik =)

Dimulakan dengan Bismilah =)

via my insta: inspirebunny
Special designs by me. Bila dah tulis limited maka quantity items tersebut sangat tipis dan takkan restock lagi. Jadi siapa cepat dia dapat =)


kononnya teaser....
Blog: http://bunnyinspired.blogspot.com
Facebook fanpage: https://www.facebook.com/bunnyinspired

------------------------------------------------------


Remember this giveaway? Sekarang giveaway ni dah ditutup. Tanpa banyak kata lagi, saya umumkan pemenang via random.

  1. Fifiy Fitrianiee - fitrianieefifiy@yahoo.com
  2. Hazirah shah - zira.shahrudin@gmail.com
  3. Iwani Irdina - wani_dina01@yahoo.com 

Congrats to winners. Kepada pemenang/ pemilik email diatas, jangan lupa hantarkan detail nama penuh, alamat dan no.tel ke fadz_zoey@yahoo.com.my sebelum 30 June 2013, 8:00am. Pastikan hantar detail tersebut guna email di atas ke email yang betul. Kepada peserta yang tak menang, jangan bersedih. Bulan Ramadhan nak dekat, moga dimurahkan rezeki untuk korang. Keep calm and stay healthy =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, June 12, 2013

Real Cik Bunny?

Assalamualaikum dan hi,

Kebelakangan ni dah sibuk nak prepare new items with new design di Bunny Inspired untuk Musim Ramadhan dan Raya nanti. Mohon maaf sekiranya lama menunggu update blog ni ~tsk...tsk....

Ketika itu juga muncul lah 2 ekor arnab super comel gebu tetiba masuk rumah katanya itu hadiah dari anak buah saya. Oh, pandai berkata rupanya si arnab itu, nampak benar nipunya =_=

dah nak masuk 3 tahun dah usia blog ni guna nama Cik Bunny. Tahun ni agak jarang kot guna nama tu ntah kenapa. Mungkin umur makin lama makin meningkat jadi makin kurang sesuai kot guna nama tu. kot lah.


 satu kelabu betina. satu bermata panda jantan.
  • makan sayur kankung dan lobak. lobak tak payah potong kecil kecil. Bagi je terus. Sebab gigi arnab ni kuat. Punyalah bising sewaktu makan =_=
  • tidak mengiau, mengembek mahupun berkokok. Arnab ni binatang yang senyap. Maka aman lah sentosa di sekelilingku ~.~
  • najis kecil dan kurang berbau. Kebersihan mudah dijaga.
  • sekiranya kandang arnab atas tanah, berkemungkinan besar kalau arnab dah beranak, pasti dia sorok anak anak dia dalam tanah tanpa pengetahuan tuannya. Please take note.



This rabbit paling susah nak tangkap gambar. Setiap kali nak amik gambar, mesti dia toleh kanan kiri dan belakang. macam tau tau je aku nak amik gambar dia. Ke dia memang tak suka bergambar. ke camne?


Degil punya pasal, maka terpaksalah nak amik keputusan untuk amik gambar sama.

Cik Ima + Bunny = Gwiyomi Cik Bunny
Lepas birthday party anak buah dan promoting Ollie Jewellery, barulah layan karenah dia ni. Biasalah nama pun jantan. Aggressive sangat =_= Kalau masih degil lagi, akan ku hantar dia balik ke planet Matoki pasni. Ok,gurau.

---------------------------------

Yang ini kpop related. Sejak dah TERminat kat B.A.P , setiap kali apa yang berkaitan dengan arnab, ada-ada je terfikir benda ni.....

imbasan orang biasa dan baby (B.A.P fans)


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html