For You ^_^

Monday, July 29, 2013

Stage Foundation Sponge Review

Salam semua,

Dah lama tak buat beauty and makeup review ni. Since my items from Hishop.my dah sampai, so saya nak share all my items satu per satu. Firstly, I want to introduce salah satu dari cosmetic brand iaitu Stage Foundation Sponge- good quality dan lembut dengan harga berpatutan.

 
Name: Stage Foundation Sponge
Price: RM15.00 (6 cuts)
Where to get: http://www.hishop.my/stage/stage-foundation-sponge-6-cuts
Material: Disposable latex-based disc sponge 
packaging: simple as usual.




Like:
  • rekaan yang unik lebih mudah diguna especially apabila sapu krim, foundation dan concealer pada setiap sudut muka.
  • Material nya sangat lembut kecil molek lagi cute >.<

Dislike:


  • saya suka potongan sepenuhnya tapi potongan span ni tak sampai 100%. Jadi bila ditarik menyebabkan permukaan span nampak kesan terkoyak dan jadi tak rata.
  • packaging agak simple & biasa. IDK judge the cover =_=

    Result:
    before use Stage Foundation Sponge

    after using Stage Foundation Sponge

    kesan buat pertama kali guna


    Overall / Rating: 3.5 / 5

    Conclusion:
    Stage Foundation Sponge sangatlah mudah diguna juga sesuai untuk beginner cuma setiap kali pakai mana mana liquid makeup product guna span ni, seems liquid kurang meresap kat muka dan masih melekat pada span tersebut. Apepun saya suka guna benda ni sebab lembut sangat >.<


    Thanks for reading everyone, have a nice day ~keu keu keu~
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Monday, July 22, 2013

    [Blog Giveaway] Circle Lens by Glasses Online

    Assalamualaikum & Hi,

    *Untuk Giveaway, sila scroll ke bawah

    Sebelum ni, i want to introduce something special memandangkan hari raya semakin ke depan. Dah baca tajuk ni kan so for info, Glasses Online is Malaysia's largest online retailer for branded eye wear products. Antaranya Glasses, sunglasses dan contact-lenses.

    1. Glasses

    My Favorite glasses: Ray Ban RX5217 A 2013/53
    Where to get: http://www.glassesonline.com.my/ray-ban-rx5217-a-2013-131.html
    Info: Its Blue, full-rim, rectangular frame is specially tailored for women and is perfect for both oval and round-like faces. The material, acetate (a lightweight and colour-versatile solution made out of cotton seed fibers and plasticizers), provides accrued resistance and comfort.
    Free: cleaning cloth and protective case
    My expectation rating: 4/5


    2. Sunglasses


    My Favorite sunglasses: XOXO XS12-305-C13
    Where to get: http://www.glassesonline.com.my/xoxo-xs12-305-c13-93301.html
    Info: Its grey, full-rim, rectangular frame is specially tailored for women and is perfect for both oval and round-like faces. The material, plastic, provides a lighteweight and resistant solution to your selected eyewear.
    Free: cleaning cloth and protective case
    My expectation rating: 4/5



    3. Circle Lens


    My Favorite circle lens: Freshkon Colors Fusion Perky Brown
    Where to get: http://www.glassesonline.com.my/colors-fusion-perky-brown-monthly-wear-2-lenses-99693.html
    Info:Besides the perfect good looking, FreshKon Colors Fusion Cosmetic Color Contact Lenses enable a comfortable wearing and an easy handling. In addition, after one month you can choose a new pair of contacts: This isn't only a healthy way of wearing lenses, but also an exciting experience of trying out new colours. 
    My expectation rating: 3.5/5


    -----------------------------------


    Good news my lovely readers! Saya nak buat giveaway lagi & kali ini sponsored by Glasses Online. Pemenang dipilih secara random melalui Rafflecopter. The winner can choose 1 pair of their own choice circle lens HERE! =D This Giveaway is open for Malaysian only.

    Syaratnya sangatlah senang, just fill this Rafflecopter form and good luck! ^_^

    a Rafflecopter giveaway


    If you did not win this giveaway, don't worries! Glasses Online telah menyediakan voucher code worth RM 20 khas untuk pembaca blog ini. Korang boleh gunakan voucher ni untuk mana mana produk di Glasses Online dengan pembelian RM100 dan keatas. Seriously sangat berbaloi dan menjimatkan! Lebih lebih lagi hari raya nak dekat ~keke...

    Kalau dah confirm order, jangan lupa guna code ni: GOfadz20



    Keep Calm and thank you for joining =)
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Monday, July 8, 2013

    Lepas Geram Sebelum Ramadhan

    Assalamualaikum dan hi,

    Sebelum bulan Ramadhan sudahpun planing awal awal iaitu cara terbaik untuk elakkan diri langkah ke dapur for food dengan melayan kerenah si chubby mata panda selain berniaga. Nampak lucu tapi sekurang kurangnya lebih baik dari melihat, membaca dan melayan segala komen dan mesej berbaur negatif / kutukan di fb. kan kan gigi rabbit *double facepalm

    too cute to take this pic. Jual mahal sampai tak mo tunjuk muka. wait! where am I?

    tunggang motor versi arnab. Kaki kecik punya pasal tunggang terbalik. "Tolong turunkan aku cepat!" kata dia.  "NEVER!" jawab tuan dia

    Mak cakap, tidak dinafikan arnab sememangnya kuat makan atau lebih jelas, tidak berhenti makan. Kerja dia makan tidur makan tidur..... Our rabbit lebih suka makan sayur kangkung berbanding lobak. Tak kisah lah dia ni arnab kampung ke ape yang penting jimat duit beli sayur kankung berbanding beli lobak sekarang harganya boleh tahan mampu menjerit XD

    on nom nom nom nom



    still nom nom nom


    walaupun dibawa kemana mana, dia dan food sukar dipisahkan. keep eating =_=
    Setiap kali nak pergi kandang, pasti dia terjenguk. Bukan nak tolong tuan dia tapi nak minta makan je =_=

    Di bulan Ramadhan mungkin segalanya berubah. Belajar menahan kegeraman dan kesabaran melayan kerenah si mata panda. Begitu juga sentiasa bersabar hadapi dugaan bukan sahaja menahan lapar dan dahaga. Nafsu, mata, hati, perbuatan kena jaga. Tak sama dari hari biasa. Itulah persediaan paling utama untuk Ramadhan.

    P/S: saya mohon maaf sekiranya anda TERgeram melihat gambar2 diatas ketika berpuasa =_=
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Friday, July 5, 2013

    Pencinta Accessories

    Assalamualaikum and hi,

    Accessories seperti cincin, gelang dan rantai mampu dijadikan sebagai penyeri dan pelengkap untuk apa saja outfit mengikut kesesuaian.

    Ollie Jewellery adalah satu kedai online dari Kuala Lumpur yang menjual accessories diperbuat daripada .925 sterling silver jewellery (made of 92.5% pure silver). Ollie Jewellery dibuka dengan idea-idea yang exclusive serta harga berpatutan untuk semua. Sudah tentu kualiti menjadi keutamaan setiap accessories.




    Flower Heart Key Charm
    Info:
    Style No.: P33011
    This Flower Heart Key symbolizes the key to your lover's heart. This Key can be
    used as a charm as well as pendant.
    -> 925 Sterling Silver w/ Rhodium plating
    -> Size: 36mm x 12mm (L x W
    Where to get: http://www.olliejewellery.com/key%20charm

    Heart CZ Ring
    Info:
    Style No.: R51028
    Classic meets modern. This ring features 1.5 carat heart-shaped CZ with small
    round side CZs in channel setting.
    -> 925 Sterling Silver w/ Rhodium plating
    -> Top width: 8 mm; Bottom width: 3 mm
    -> Top height: 7m
    Where to get: http://www.olliejewellery.com/Heart%20CZ%20Ring

    My Opinion
    Packaging yang begitu teliti serta rapi agar accessories tersebut tidak rosak dan patah. 
    Customer service boleh tahan ohsem sebab order processing and delivery was super fast! As mentioned this shop juga mementingkan keutamaan pada customer. Pada masa yang sama juga boleh mengeratkan lagi hubungan antara sesama customer =)
    Web Design Ollie Jewellery (http://www.olliejewellery.com) walaupun simple tapi mudah dan tema yang bersesuaian. 





    Tips untuk outfit yang simple, hanya perlu tambah accessories untuk nampak lebih menyerlah.
    dari jauh, nampak bling bling gitu. but idk why budak sebelah nampak macam terkejut 0_0

    Contact:
    Website: http://www.olliejewellery.com
    Facebook: https://www.facebook.com/olliejewellery
    Email: nani@olliejewellery.com
    No.tel: 014 3310 72

    Jadi, apa pendapat korang tentang accessories ni?

    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Monday, July 1, 2013

    Benda Baru Untuk Ramadhan dan Aidilfitri

    Assalamualaikum & hi,

    Entry lepas, saya dah umumkan pemenang giveaway dan release my teaser koleksi Aidilfitri, Bunny 21 yang pastinya items tersebut masih baru lagi limited dan takkan restock lagi. Kebelakangan ni jarang update blog sebab banyak lagi benda lain nak kena buat termasuk benda baru (Bunny Inspired) tapi yang penting, niat untuk cari rezeki halal. Saya jarang update blog tak bermaksud saya dah tak setia pada blogging lagi, aduhai =_=

    Back to topic. Bunny 21 limited handmade for Bunny Inspired officially released! Special untuk Ramadhan dan Syawal. Jemput shopping semua =)


    Bismilah =)

    Ribbon Brooch
    Material: felt good quality (keras & lembut), manik, pin biasa, ribbon bow.

    Jaja, polkadot bow and recycled beads but creative (SOLD OUT)

    Hime Black, reben digabungkan dengan misai dan colorful manik di tengah.

    Vin-T, vintage and retro look

    illy cream, with love quality bow

    Sakura Red, tema polkadot merah

    Fiffy, 2 tona warna dari felt keras

    Ceroro, colorful inspired by anime, keroro. kecil tapi nampak menyerlah dengan manik.

    Yumi, new trend reben jumpa di instagram. kanan dan kiri yang berlainan.

    Lysa, flower with yellow bow and love shape beads.

    Candybun, with cute element and nampak ceria =)

    Hana, flower Japanese name 

    BB Candy, dua dua kecil tapi comel.


    All prices are exclude postage. Pilih sama ada nak pos laju atau pos biasa. Please add:
    Pos biasa - RM1 (less than 3pcs)
    Pos laju - RM9 (3pcs and above)


    Sticker Book 
    Untuk pengetahuan semua, lebih dari 500pcs sticker dalam satu buku sticker. Sesuai untuk student hias assignment, project book, hias kad birthday, anniversary dll.  

    Sticker Book, cover mustache with around small love. Pages colorful like instagram

    Details:
    Item: Random Stickers Book
    Price: RM30 (include postage)
    Additional: last page stickers + kawaii memo sticks


    Restocked
    atas permintaan, saya dah restock kad raya handmade printed. Walaupun dah restock, tapi quantity dah sikit.  



    Details:
    Item: Kad Raya Polkadot [color] - red,blue,yellow,white,green.
    Price: RM1 each
    Postage: RM1 (pos biasa), RM9 (pos laju)



    How to order?
    Simply hantar detail nama, alamat, no.tel dan nama item(s) ke fadz_zoey@yahoo.com.my atau inbox our fb fanpage, Bunny Inspired . I accept Cimb Bank and Maybank. Serious buyer only! Boleh booking but payment within 48 hours.

    P/S: Disclaimer. Do not copy or re-edit all images and handmade designs.

    Blog: http://bunnyinspired.blogspot.com
    Facebook fanpage: https://www.facebook.com/bunnyinspired
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html