For You ^_^

Monday, August 26, 2013

Preview: What's in my HiShop box?

Hi lovelies,


Pernah dengar HiShop? Biasanya jumpa as advertisement kat laman web harian terutamanya di youtube. Di sana punyalah produk produk kecantikan seperti makeup, skin care, accessories & brushes stuffs dan banyak lagi sememangnya cukup belaka dan tipulah saya cakap tak berkenan. Since I've been registered for CimbClicks so yay...Finally I have my own! ^_^ Biasalah wanita memang tak lari dari semua tu ~keu keu keu...

Website:



In my opinion, laman web rasmi HiShop iaitu http://hishop.my tidaklah terlalu berat jadi memudahkan lagi urusan pencarian produk produk kecantikan, ordering and easy to make payment. Layout yang begitu simple tapi canggih.

Packaging:


Tengok saja kotak ni dah bertambah lagi rasa keyakinan untuk mencuba benda baru. Pink color theme dan tebal but really secured. Now let me show what's in this box....


5 purchased products, 2 free samples and discount vouchers, lastly got free shipping. surprised!  ^_^
Stage Foundation Sponge
Usual plastic cover. Easy to use with unique design.
(FULL REVIEW - http://inspirebunny.blogspot.com/2013/07/stage-foundation-sponge-review.html)

Farmasi Anti-Bacterial Wet Wipes
made by plastic-like packaging, baru beli sekali terus jadi benda wajib dalam bag dan sesuai dibawa kemana mana
(FULL REVIEW - coming soon)


Ronasutra 2-in-1 Mineral Foundation & Powder (04 Honey)
 Sample yang kecil dan mudah dibawa. Sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya sensitive skin.
 (FULL REVIEW - coming soon)

Nature & Co Vital Purity Lift Mask (Sample)
walaupun sample ni nampak kecil, tapi isinya begitu padat. boleh guna lebih dari sekali.
(FULL REVIEW - coming soon)

Farmasi Make-up Remover Wet Wipes
made from plastic-like material packaging, mengembalikan kesegaran dan tampak natural
(FULL REVIEW - coming soon)

Clinelle Oil Free Smoothing Compact SPF18
dalam banyak banyak produk, inilah yang paling secured. Siap span sekali di bungkus ^_^
(FULL REVIEW - coming soon)


Like:
  1. Proses membuat tempahan secara mudah dan pantas! 
  2. menyediakan produk-produk kecantikan yang branded lagi kualiti dan awesome! Kalau nak bagi list dari A sampai Z kat sini dah menjerit. Here you go! http://www.hishop.my/shop-by-brand
  3. ada tambahan secara percuma setiap kali pembelian di HiShop iaitu discount voucher dan 2 free samples.
  4. penjimatan lebih untuk setiap pembelian seterusnya. HiShop kini menawarkan reward point dan Affiliate Programme. Korang boleh gunakan reward tersebut untuk pembelian seterusnya. Maka semakin banyak reward points dapat, semakin banyak penjimatan untuk setiap pembelian. =)

Dislike:
  1. servis pengantaran agak lambat. Sepatutnya barang tersebut dijamin sampai seminggu. But I received my items hampir 2 minggu. Sebab lepas order, saya menerima respon dari team HiShop bahawa some items yang dibeli belum ada stok =( It's okay. Yang penting dah sampai. But please be always check and update status stok barang.
  2. samples yang ditawarkan agak kurang memuaskan. Setiap kali ke page free samples selalu jumpa 2 sample yang sama iaitu Nature & Co Vital Purity Lift Mask dan Nature & Co Pure White Lotion Light & Pure White Milky Lotion Light. Jadi agak menyukarkan lagi peluang untuk mencuba apatah lagi membuat review produk lain termasuk sample di blog =(

Ratings: 4 / 5

Short Conclusion:
Saya suka kotak packaging HiShop, feedback mereka yang cepat dan berguna, juga tawaran untuk pembelian begitu menarik terutamanya rewards. Cuma saya harap HiShop mempertimbangkan lagi mengenai tawaran free beauty samples kepada lebih menarik.

Website: http://www.hishop.my
Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Twitter: https://twitter.com/hishopmy

 Jadi, apa pendapat korang mengenai online shop, HiShop.my? Leave your comment here =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, August 19, 2013

Kpop Album: B.A.P No Mercy Review

Hello lovely kpopers and babys,

First of all, special thanks to Unielement from Singapore for this gift and TS Entertainment for this awesome album. Terharu jua rasa dapat FREE album XD Seriously belum pernah lagi jumpa mana mana album B.A.P kat Bintulu. Inikan pula batang hidung Matoki pun tak muncul muncul lagi *sengal  Untuk pengetahuan semua, inilah mini album pertama kpop saya iaitu....

Depan dan belakang

Name: 1st Mini Album, B.A.P No Mercy
Label: TS Entertainment
Writer(s): Macro, Jeon Daun, Bang Yong Guk
Producer: Macro, Jeon Daun
Price: around RM40 - RM70 (7k points on http://unielement.com )
Where to get: http://unielement.com/index.php
Tracklist: 
  1. No Mercy
  2. Voicemail
  3. Dancing in the Rain
  4. What My Heart Tells Me To Do
  5. Goodbye


That teaser. Dah menjerit. Itu....... baru teaser. 0_0

Packaging:
This album looks like a book. Cover bertemakan merah. Ianya besar, keras, waterproof look dan tebal.





 Isinya ada senarai lagu, mini photobook, lirik and lastly of course original CD.

tracklist

Like:

1. of course album cover is awesome! Sudah cukup 1 set dalam setiap page especially mini photobook and lyrics.
    aku yang dapat album, adik aku pulak yang fangirling -.- gila tak mengaku cuci mata! dah macam cari calon suami XD

    semua lirik lagu, tiada yang tinggal.
    2. tempat letak CD begitu rapi. Buktinya ada span kat tengah cd agar lembut bila ditarik (apesal bunyi ayat lain macam -_-)  Tujuannya untuk mengurangkan kesan calar dan retakan.


    3. Design cd sangat kreatif.

    4. Lagu pada album ni mostly best best belaka. Kalo tak best, itu terpulang. Lain orang, lain citarasa XD


    Dislike: 

    1.  Tiada packaging delivery untuk melindungi barang dari rosak. Masa album ni sampai dalam keadaan basah, jadi album ni jadi basah dan kesan seperti gambar di atas tapi luckily masih elok sebab this album is waterproof look.
    2. I dislike one of this song, Dancing in the Rain. I'll trying to love it -.-
    3. Tiada english sub. dalam lirik section. Maka terpaksalah ku google =_=

    Overall: 4 / 5

    Why I choose this album? I'm into B.A.P world because of No Mercy song! I really miss this era. Hanya babys saja yang paham perasaan yang ku alami..tsk..tsk... =_=

    As we know kebanyakkan album kpop jauh berbeza dari album biasa. Usah ditanya mengapa harga begitu mahal. Walaupun album ni setebal dan sebesar buku, tapi album yang berkualiti dan kreatif sebenarnya memudahkan lagi kpopers detect mana album ori atau ciplak ~keke. Actually this album released pada 19 July 2012 maka kini berusia setahun sebulan. Happy 1st anniversary cyeah no mercy! XD

    P/S: B.A.P is an acronym for Best Absolute Perfect

    P/S lagi: Babys is official fanclubs name for BAP.

     ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

    Any kpopers ada lagu kpop paling best setakat ni? Share nama lagu please

     ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    Monday, August 12, 2013

    OOTD: Hari Raya 2013

    Salam semua,

    First of all, saya ingin mengucapkan Selamat hari raya, maaf zahir dan batin kepada semua pengunjung blog Inspire Bunny. Hari ni nak share special outfit hari raya saya untuk tahun ni.


    Shawl: @lilmrspolkadot (instashop)
    Bag: Ros Maris
    Basic Makeup product: HiShop.my

    Hari raya ni macam biasa beraya ke rumah saudara mara. Tapi first syawal tak lama sangat sebab nak kena tengok layanan tetamu-tetamu datang. That awesome moment when usia makin meningkat tua, I'm still got duit raya ~keu keu keu~


     I'm fancy aka addict with blue color. Maka tak hairanlah pilih shawl caler biru.

    solution untuk + + + berat badan. silakan XD

    Oh lupa, segala update raya saya juga di instagram: inspirebunny . Follow sekali k =p

    P/S: apa cerita raya korang? share kat sini k. Bagi link entry raya sekali jika ada. Sama sama nak tau gak =p
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html