For You ^_^

Tuesday, October 29, 2013

Koleksi Be Kawaii Pertama Ribbon Brooch

Salam and hi cutiey,

dimulakan dengan Bismilah.....

Be Kawaii Collection officially launched ^_^ So here's my first batch untuk koleksi ni. Ada 8pcs semuanya TAPI it's very limited handmade, means once sold takkan restock lagi. Ianya disertakan dengan harga berpatutan kerana kesemua rekaan reben brooch tersebut adalah rekaan saya sendiri khas untuk valuable customers yang inginkan tampak lebih kawaii(comel), muda, keyakinan dan keceriaan sepanjang masa.


Reben brooch ni bukan sahaja sebagai hiasan pin tudung, malah boleh dihiasi dengan shirt, dress, etc...dan dijadikan sebagai tips elak dari plain (kosong).... just be creative ^_^

Material: Felt, beads, cotton bows.







this ribbon is SOLD OUT! so fast XD



All prices tidak termasuk postage. Please add:

1 - 3pcs: add RM1 for Pos biasa or add RM9 for Pos Laju
4pcs and above: add RM9 (pos laju)

Untuk tempahan, sila isi order form atau PM fb fanpage Bunny Inspired. Untuk payment, we accept Cimb Bank, Maybank dan wang pos. T&C apply.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, October 26, 2013

Selangkah Baru Lagi Ke Hadapan

Salam and hi all,

dah lama tak update blog since kena gastrik masuk hospital, nasib baik tak kena tahan ~.~ tak lah gastrik terlampau teruk sangat lagipun gara gara seketol jagung habis ngap dengan kolestrol sekali kot =p tak yah nak buang tebiat bash jagung sebab jagung bukannya dengar apa yg aku bash sengal =_=" walaupun tak teruk but takes time untuk pulihkan gastrik ni ~tsk tsk tsk....


ya teaser.............. ini teaser in progress -.-"
Actually kerja advertorial untuk blog ni belum habis lagi. Tapi buat sementara ni nak update my online shop, Bunny Inspired nak umumkan satu koleksi terbaru khas bagi mereka yang inginkan tampak lebih comel iaitu Be Kawaii Collection. Ianya 100% handmade & designed by me, very limited stock jadi once sold takkan restock lagi. lebih kurang macam tu =p Koleksi ni masih dalam 90% progress sebab yang tinggal hanya gambar dan masa. selangkah lagi........selangkah lagi......... >.<


Photo taken via galaxy y, sila percaya XD
Sementara itu jugak lah selangkah lagi ke hadapan, my bro akhirnya terpilih masuk final Bintulu Got Talent untuk Ujibakat FIKON 2013. Bintulu Got Talent untuk apa saja bakat selain nyanyian. So, here's video sebelum masuk final....yes, magic




Apa pendapat korang lepas tonton video ni? kalau dah berkenan jangan lupa undi mereka dengan hanya tekan butang LIKE di SINI . Itu saja. Free je, tak susah XD In Sha Allah, untuk final nanti akan buat yang terbaik =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, October 25, 2013

Selca Tenangkan Diri

Salam and Hi all,

Entry bonus khas untuk pengunjung yang ingin tenangkan diri. Masa untuk share satu tempat yang sempoi dan sama sama cuci mata korang juga. Begitu juga untuk diri sendiri. Seperti biasa dan usah heran, orang masa kini bila keluar, mesti adanya kamera dibawa kenangan masuk laman sosial. yah, kita geng XD

Kalau nak pergi bersantai santai memang nak ke pantai tapi tak selalulah ke pantai. Itupun kalau dah free time dengan family. Walaupun dah pergi selalu nampak boring, tapi belum puas lagi, ke camne 0_o


Sambil cuci mata dan menghirup udara pantai sambil minum kelapa sebesar kepala lebih besar dan berat dari aku. Aku bukanlah jenis suka minum buah buahan jadi air kelapa sebanyak ni memang tak habis. Lebih kurang membazir. Tapi nasib baik orang lain belanja XD


kakiku diselumbungi ombak ombak kecil ~lalalalal~ *slapped -.-

just very simple outfit. Eh takkanlah pergi pantai pakai baju kpop, gilo apo -.-"



selca syok sendiri sedangkan kat belakang sibuk cari siput kecik buat lauk dek buat makan malam

sometime I can act cute eye, sometimes juga i can act weird eye XD


oh, beach please ;_;

walaupun siput kecik, punyalah gila susah nak tangkap -.-

motif ambil gambar ni? sebab view dia cantik sangat ~.~ jadi, mohon jangan ditanya lagi kenapa


Sambil bersantai, I bought you something inspiration dari Zalora. Kini Zalora dah launched satu label terbaru iaitu Ezra. Masih baru lagi dah banyak pilihan menarik di situ. Ezra kebanyakan menyediakan pakaian yang unik serta ala floral dan vintage, my favorite tuh >.<

inspirasi dirasai dibawa ke pantai

Sunset beach feels ditambah lagi satu gaya tambahan iaitu sunglasses. Maka teringatlah jenama XOXO hanya di online butik Zalora Malaysia. Saya suka sangat sunglasses ala ala retro, Kalau dipakai memang feel retro sangat! >.<



And yes, saya juga gilakan hijab and research hijab styles terkini especially shawl & pashmina, labuh punya. Dalam banyak banyak tudung, saya lebih suka tudung animal printed dan pastel color.


animal printed especially ala leopard and zebra. With Zebra scarf from IAMJETFUEL, lebih menyerlah lagi membara serta menambahkan keyakinan pada diri sewaktu keluar dari rumah. That's my favorite ^_^ 


Untuk inginkan kelembutan dan ketenangan, saya akan cari hijab dengan warna pastel boleh jumpa kat koleksi tudung di Zalora iaitu Hijab Saleena from JHijab. diserikan lagi dengan rekaan yang diminati iaitu floral ala vintage. Wahai pantai, aku datang.......



Biasanya kalau aku free or stress kerja memang rasa nak ke pantai.. Tapi lepas tengok gambar ni pun dah cukup rilex seketika. Semua gambar pantai ni diambil menggunakan galaxy y, jadi jangan tertipu pada quality kadangkala tak sedar quality rendah mampu memukau pandangan gambar XD  Keep calm and thank you for reading =p
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, October 17, 2013

Review Dr. Post Snail Aquaring SOS Mask

Salam and hi beauties,

Seperti dalam entri entri sebelum ni, walaupun memiliki jenis wajah berminyak tidak bermakna tidak perlukan pelembap atau moisturizing. Sebab utama adalah wajah berminyak semulajadi tidak semestinya mampu control minyak berlebihan. Now, saya nak share pelembap mask Korea dari HiShop.


Name: Dr. Post Snail Aquaring SOS Mask
Price: RM16.90
Where to get: http://www.hishop.my/dr-post/dr-post-snail-aquaring-sos-mask

Packaging:

bertemakan biru bak aqua sesuai untuk kelembapan wajah dan hidrat. Mask dan liquid khas di asing secara step by step.

Formula & How To Use?

bertindak sebagai klinik kecemasan yang mengandungi bahan bahan kelembapan seperti Snail Mucus Components (Mucin), Aquaxyl dan Marine Collagen untuk memberikan kelembapan dan daya tahan kecergasan untuk kulit kering.

selepas cuci muka, dimulakan dengan step 1 iaitu Mask Base Ampoule


digalakan menggunakan gunting untuk koyak packaging ni sebab ini liquid

liquid - like serum, apply this to all over the face

my face with Mask Base Ampoule

lepas apply Mask Base Ampoule, teruskan pakai mask pada step 2

pakai mask dan biarkan selama 15 - 20 minit

hardly to be cute with wearing this mask XD


Like:
  1. tema aqua dan kedoktoran yang sesuai pada jenama dan kreatif.
  2. bukan sahaja bertindak sebagai pelembap, malah memberikan kesegaran sepanjang hari.
  3. easy to use.
Dislike:
  1. terlebih pelembap mungkin sebab oily face.

Rating / Overall: 4 / 5

lepas guna mask ni, wajah saya yang berminyak menjadi lebih segar sepanjang masa, mengawal minyak berlebihan dan tampak lebih muda. Ya, makin muda XD cara pengunaan yang begitu mudah dan baunya tiada masalah. Also as good news for dry face too ^_^



Here's latest offer from HiShop to my lovely readers ^_^

NEW ARRIVAL with 15% off! click for more info =D

Exclusive RM20 rebate for your readers: HSMASK
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 October 2013


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, October 14, 2013

Review Dr. Post V-Tox Acculifting Patch Mask

Salam and hi beauties,

Hari ni nak buat pengakuan. Saya kan.....saya kan......ada chubby face XD
and sudah tentu, saya yang chubby ni memang melibatkan pada dagu dan leher saya. Pernah teringin jugak nak dagu bentuk V sebab ianya nampak cantik bila nak amik gambar. Saya terima satu mask unik made in Korea iaitu Dr. Post V-Tox Acculifting Patch.



Name: Dr. Post V-Tox Acculifting Patch 2ml
Price: RM21.90
Where to get: http://www.hishop.my/dr-post/dr-post-v-tox-acculifting-patch-2ml

Packaging:

Bertemakan merah menyala bagi inginkan dagu yang lebih hot idaman wanita. Seperti pada review mask sebelum ni, terdapat 2 step yang terpisah sepanjang menggunakan produk ni.Berdasarkan pada cover depan packaging, mask ni nampaknya memang khas untuk bahagian dagu dan leher sahaja.

Formula & How to use?

(CellActiveⓇ-SHAPE, Caffeine, Marjoram leaf extract) excellent in lifting-up effects and the skin stretching effects of an earring-type patented patch developed by a special method. -HiShop-
sebelum guna mask, apply step 1 iaitu lifting-up hot serum

untuk step 1 iaitu lifting-up hot serum, koyak dengan pelahan dan berhati hati

liquid ni agak creamy tapi mudah disapu kerana tidak terlalu berair =)
lepas cuci muka dan guna toner, sapu lifting-up hot serum pada muka dan terutamanya dagu dan leher untuk lebih penyerapan =)

lepas guna step 1, giliran masa untuk guna mask di step 2

plastik like material lepas buka patch mask


I think di luar(cover) mask diperbuat dari cotton dan di dalam mask(bahagian yang perlu dipakai) agak melekit jadi masa pakai mask ni, pastikan betul betul pada kedudukan dagu. Sebelum itu, sila ikat rambut(walaupun rambut pendek sekalipun tapi selagi rambut boleh diikat) untuk keselesaan. Dikuatiri rambut terlekat di celah mask.



biarkan selama 15 - 30 minit

Like:
  1. bentuk packaging serta mask begitu kreatif dan mudah.
  2. walaupun mask melekit, tapi selesa kerana tidak mudah gelincir. Jadi, tiada masalah untuk mengerakkan muka / sleep position bebas sewaktu berehat.

Dislike:
  1. lepas pakai step 1, ada sedikit pedih. nama pun hot serum -.-


Rating / Overall: 3.5 / 5

Lepas guna produk ni, dagu saya semakin lembut dan sedikit perubahan yang cukup memuaskan. Smell mask dan serum tiada masalah dan biasa saja. From chubby face to V-Shaped begitu mudah hanya menggunakan mask lagi rilex.



finally i can see a bit my V- Shaped! ^_^

Here's latest offer from HiShop to my lovely readers ^_^

promosi 4U2 dari HiShop, grab this promotion before late! =D

Exclusive RM20 rebate for your readers: HSMASK
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 October 2013


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, October 10, 2013

Review Dr. Post Syn-Ake Anti Wrinkle SOS Mask + GIVEAWAY

Salam and hi all beauties,

Untuk bulan ni nak share review mask related. Dimulakan dengan pergi jumpa doktor untuk masalah kedutan dan ubatnya adalah Dr. Post Syn-Ake Anti Wrinkle SOS Mask. Dari taip panjang panjang, baik teruskan nak cakap pasal produk ni.


Name: Dr. Post Syn-Ake Anti Wrinkle SOS Mask
Price: RM16.90
Where to get: http://www.hishop.my/dr-post/dr-post-syn-ake-anti-wrinkle-sos-mask-212715


Packaging: 


High quality plastic like packaging, ada kelainan tapi sangat menarik. Tema kedoktoran sesuai pada jenama tersebut. Terdapat dua bahan yang diasingkan iaitu liquid(Mask Base Ampoule) untuk step 1 dan mask untuk step 2. Untuk step 1 punya packaging sangatlah comel bila dibuka ~keke

Formula & How to use?

this product memiliki anti-kedutan khas yang membantu dalam menyelesaikan masalah kulit seperti kendur, kedutan dan keanjalan rendah dengan sistem klinik kecemasan. Mengandungi adenosine, revolutionary dan bahan baru seperti Swiss Pentapharm Company's Syn® - Ake Peptide(Aceryl Hexapeptide-8 and E.G.F).

selepas cuci muka, kita dimulakan dengan step 1 terlebih dahulu.

koyak dan gunting. I said guna gunting bukan tangan. Ini liquid k, plase take note

Mask Base Ampoule, tidak terlalu melekit
Sapu sambil urutkan Mask Base Ampoule untuk membantu meresap pada muka.

after used Mask Base Ampoule

mask time! ^_^

mask ni agak nipis sikit

Like:
  1. kedutan di bawah kelopak mata sudah kurang.
  2. packaging yang sangat kreatif. Sangat kedoktoran.
  3. transparent dan tidaklah berat so jadi lebih selesa bila dipakai.

Dislike:
  1. This product mengutamakan anti wrinkle so agak sedikit was was sebab saya jarang ada masalah kedutan. Biasanya orang yang oily face ni jarang ada masalah begini.

Ratings / Overall: 3.5 / 5

since I've oily face, jadi result nya agak kurang memuaskan. Tapi tidak mengecewakan sebab saya hanya mengalami sedikit kedutan di bahagian mata sahaja. Hasilnya boleh tahan memuaskan. Selain kurang kedutan, tambahan pula wajah semakin segar lepas guna mask ni. I heard mereka yang dry face ni mudah berkedut. Jadi siapa yang ada muka kering(dry face) or ada masalah kedutan di usia muda, I suggest this product.

muka agak tegang, from tired face to freshly....am i talk about....fresh 0_o

Beberapa hari lepas, saya ada anjurkan satu giveaway sempena 3 tahun blog Inspire Bunny, Hadiahnya Set Mask mesteri bernilai RM30 sponsored by HiShop. kepada mereka yang belum join, just isi form Rafflecopter apps situ.  ^_^


a Rafflecopter giveaway


promosi 4U2 dari HiShop, grab this promotion before late! =D

Exclusive RM20 rebate for your readers: HSMASK
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 October 2013


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html