For You ^_^

Tuesday, December 31, 2013

31 December 2013 - Birthday Blogger Inspire Bunny!

Salam and hi all,

wide shawl: Lilmrspolkadot (instashop)
mustache pin: Bunny Inspired


Dalam banyak banyak bulan dalam setahun ni, hujung bulan iaitu bulan December inilah yang paling daebak a.k.a best XD Firstly sebab itu my birthday jatuh pada bulan ni di samping musim year end sale, musim orang kawin dan lain lain yang tak berapa ingat termasuk.............. musim hujan, kamek suka sejuk bah, belum masuk cerita salji =_="




Sepanjang berblog tahun ni memang agak berubah kot sebab setakat ni tahun inilah saya paling banyak terima sponsor terutamanya barang makeup dan skincare. Bila diikutkan rasanya review sampai awal tahun depan pun belum habis 0_0 Banyak lagi benda benda yang kena buat cuma kena pelahan pelahan, kalau terkejut, maka pembaca pun terkejut, lol ape yang ku merepek ni XD apepun, itulah kelebihan jadi seorang blogger, tapi saya tak terlalu mengharapkan ni, lagipun sebenarnya bukan senang cari pengalaman, yang penting enjoy ^_^


cakap pasal azam tahun ni adalah juga tercapai dan ada yang tak tercapai, apakan daya itu lumrah hidup. Banyak lagi plan yang perlu dibuat tahun depan dan cuba buat yang terbaik dan membuatkan ianya bernar benar terjadi! Btw, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kerana wish dan mendoakan saya, itu memang cukup dihargai ^_^


p/s: I'm still single and my mom always asking that. tak tau kat mana nak cari because i'm shy and.....agak memilih kot -.- anyone? kbye XD

p/s tambahan: bunnies pic credit to Matoki XD
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, December 23, 2013

Kisah Pukau,Silap Mata dan Holiday Shopping [VIDEO]

Salam and hi all,

Hari cuti ni RTM menganjurkan satu aktiviti hujung tahun di Park City Mall sementara mereka yang di Sarawak ni menyambut hari perayaan natal begitu sibuk membuat persiapan dan saya juga sibuk mencuci mata memandangkan year end sale semakin mencurah, you know what i mean XD

my first selfie for day 1
Seperti biasa, abang saya dapat jemputan untuk membuat persembahan selama 2 hari iaitu stage magic, street magic dan audience magic.

ni je yang sempat, sepenuhnya tak sempat angkara mata dijual -_-"

disebalik tabir persembahan

family photos kecuali yang berjaket hitam, ok itu leader XD

pakcik santa besar dan kecik, diorang bawak hadiah but sadly for kids only....tsk tsk....i'm 12 can? ;_;

Selfie hari kedua, just a casual outfit.

Unaisaa Baroque Cardigan: Zalora
Shawl: my cousin's gift from kl
Sora Brooch: Bunny Inspired

dah lama tak bergambar dengan adik =p
Disamping menonton persembahan anjuran RTM, dah dalam mall ni alang alang nak shopping haul time XD


Here's my holiday haul, tak banyak mana lagipun nak choose apa yang kurang saja. I buy some casual things like makeup, kawaii and Islamic stuffs. Ni juga pembelian secara tak dirancang XD

Silkygirl Apple Delite perfume, Maybeline Masterliner, kawaii socks, and aurat handsocks.

kepada sesiapa yang tak dapat pergi atau tak sempat menonton silap mata dari Dagreat Magickstarz bolehlah tengok dari video kat bawah ni.



Sebenarnya ada magic lain lagi selain ni. Nak tengok diorang kerat tanganKLIK SINI .Termasuk hypnosis atau pukau tapi aksi ni sebenarnya tanpa dirancang! Lebih menyeramkan, lepas Dagreat Magickstarz buat aksi pukau orang lain buat kali pertama dan bila nak beri peluang siapa lagi nak dipukau, tiada sorang pun yang tampil berani untuk dipukau. ok, saya sendiri pun tak berani nak tunjuk video tu k, cut cut cut.... ~_~
Sebelum ni ada kes lain, kebelakangan kat Bintulu ni kecoh kat facebook group pasal sorang lelaki pakai jubah guna pukau untuk curi duit. I think ramai orang Bintulu kenal kes ni dan ramai yang terkena. And kalaulah Dagreat Magickstarz jumpa orang tu, boleh jadi macam kes Kaito Kid, apabila kedua dua kehebatan dicabar -_-

Keesokan harinya, Dagreat Magickstarz sekali lagi jadi hot topic newspaper....kbye
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, December 20, 2013

RM10 je? dan FREE gift?

Salam and hi all,

Hari ni saya nak share preloved items untuk dijual termasuk my sis punya dan of course good news adalah kami menjual preloved items atau secondhand items dengan harga yang jauh lebih murah dari harga asal iaitu RM10 satu. Ya, semua preloved items dibawah ni harga RM10 satu! =D kena ingat, harga tak termasuk postage XD No worries, beli 1 item dapat 1 FREE gift, beli 2 items dapat 2 FREE gifts dan seterusnya! Yang pasti FREE gift tu adalah limited handmade.


preloved 01
condition: 9 / 10
color: black
status: available

preloved 02
condition: 8 / 10
color:  black / grey
size: S
status: available 

preloved 03
condition: 9 / 10
color:  green
size: S
status: available 

preloved 04
condition: 9 / 10
color:  red
size: S
status: available 

preloved 05
condition: 9 / 10
color:  red
size: S
status: available 

preloved 06
condition: 7 / 10
color:  black
status: available 

preloved 07
condition: 9 / 10
color:  grey
size: M
status: available 

preloved 08
condition: 9 / 10
color:  white / purple flower vintage
size: S
status: available 

preloved 09
condition: 9 / 10
color:  white
status: available 

preloved 010
condition: 8 / 10
color:  black
size: S
status: available 

preloved 011
condition: 6 / 10
color:  blue jeans
status: available 

RM20
Ni juga preloved items dan harganya juga jauh lebih murah dari harga asal. Semuanya RM20 satu, tidak termasuk postage. Tak lupa juga condition masih bagus + FREE gift ^_^

preloved 20-1
condition: 9 / 10
color:  red
size: M
status: available 

preloved 20-2
condition: 9 / 10
color:  black
size:27
status: available


Semua preloved items tersebut adalah limited so sekali dibeli, takkan restock lagi. Kira siapa cepat, dia dapat dulu. Jika berminat untuk order, sila email ke imafahima@yahoo.com or PM fb fanpage https://www.facebook.com/bunnyinspired. For payment, I accept CIMB bank, Maybank and wang pos. T & C apply.

P/S: buy 1, free 1 will closed on 31 December 2013, please take note =)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, December 16, 2013

Review: Pixy Radiant Finish Lightening Cream – Spotcare Beauty

Salam and Hi beauties,

Dah lama tak dengar berita antara saya dan Pixy XD last update pun review mengenai Pixy Single Step Liquid Foam For Makeup. Sebut pasal product Pixy memang untuk makeup remover. Sebenarnya Pixy bukan sahaja menyediakan makeup remover malah menyediakan makeup asas iaitu Pixy Radiant Finish Lightening Cream – Spotcare Beauty


Name: Pixy Radiant Finish Lightening Cream – Spotcare Beauty
Made In:   Indonesia
Where to get: Watsons, Guardian, AEON, Mydin, Giant, Econsave dan beberapa outlet terpilih

Packaging:


ianya hanya kotak biasa dengan warna kelabu jingga dan sejurus kotak dibuka terus bentuk dan packaging yang berlainan iaitu warna putih. Ibarat kita pakai lightening kan =p


Material & Formula:
fungsi utama adalah sebagai krim mekap pra-asas untuk sempurna menyatukan bedak dan mekap. Mengandungi ekstrak Botanpi dan bedak pencerahan semulajadi sebagai pembantu mencerahkan kulit, meratakan tona kulit dan sekaligus mengurangkan jeragat dan noda. Lebih menarik, ianya mengandungi SPF15 juga melindungi kulit dari sinaran UV dan mengekalkan kelembapan kulit ^_^

result pengunaan lightening ^_^

Like:
  1. sangat menjimatkan. Lepas pakai lightening terus pakai bedak asas maka tiada jadi masalah tanpa pakai foundation mahupun bb cream ^_^
  2. tidak terlalu berminyak dan tidak terlalu melekit. Kira macam lotion putih.
  3. Lightening cukup berkesan dan match pada kulit walau berkulit gelap *rujuk gambar result diatas
Dislike:
  1. tak suka bau krim ni.
Rating / Overall: 4 / 5

Lepas pakai Pixy Radiant Finish Lightening Cream – Spotcare Beauty, wajah saya nampak sihat,segar dan black spot pun kurang kelihatan. Product ni juga mampu mengawal wajah berminyak yang berlebihan apatah lagi mekap masih tahan lama kerana mengandungi SPF15 jadi sentiasa segar sepanjang masa. Boleh jugak digunakan seharian, jom try ^_^

siang untuk ke kenduri kahwin saudara

malam untuk Final konsert dimana abang saya buat magic show
Website: http://pixy.com.my

Facebook: https://www.facebook.com/PixyMalaysia

P/S: Pendrive and Butterfly shawl are gift from Pixy
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, December 12, 2013

Yadah Bloom Mascara Review

Salam and hi beauties,

Lepas saya review Yadah Highlash Mascara, hari ni nak review satu lagi mascara terbaru dari Yadah iaitu Bloom Mascara.



Name: Yadah Bloom Mascara
Price: RM35.00
Where to get: Sasa store, Zalora.com.my, Hermo.my and MIVVA.com

Packaging:





Material & Formula:



Like:
  1. suka dengan berus bengkok kerana mudah digunakan.
  2. mudah dicuci dengan air sahaja walau tanpa remover.
  3. my eyelash ni halus but lepas pakai bloom mascara, my eyelash rasa lebih panjang, lebat dan tahan lama.

Dislike:
  1. I think tiada apa yang saya tak suka mengenai mascara ni lagipun saya sangat berpuas hati guna mascara ni ^_^"

Rating / Overall: 4 / 5
First of all, saya suka packaging secara keseluruhan, jambu gelap dan doodle. Lepas pakai Bloom Mascara, hasilnya sangat memuaskan dan tak perlu pakai eyelash palsu ^_^ I think my eyelash look better with Bloom Mascara than Highlash Mascara sebab ianya lebih melentik lagi bila pakai Bloom mascara. Tambahan pula, saya suka berus bengkok jadi easy to use dan tidak terlalu pedih. Kepada sesiapa yang sedang mencari or survey mascara, saya suggest Yadah Bloom mascara, ianya selamat termasuk mata sensitif dan walau pakai lens ^_^


before and after applying Bloom mascara


look at my eyelash, look at me now......................malu -.-"



GOOD NEWS MY LOVELY READERS! Yadah juga adakan promosi dan diskaun untuk korang, dapatkan sebelum terlambat! ^_^



For more info, updates and promotion, kindly visit:
https://www.facebook.com/YadahMalaysia
https://www.facebook.com/SaSaMalaysia
https://www.facebook.com/sasaonline
http://www.yadah.co.kr

Korang dah cuba Yadah Bloom mascara?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, December 9, 2013

Yadah Highlash Mascara Review

Annyeong Haseyo,
tetiba feeling korean la plak XD
PREVIEW


selca.....selca......selca.....

secara pengetahuan, Yadah ialah satu jenama kecantikan dari Korea. Selain Sweet Milky Tint, Yadah juga launch satu lagi produk baru lagi comel dan mula dijual pada bulan December 2013 iaitu Yadah Highlash dan Bloom mascara. Sekarang sudah faham kan dah tetiba nak feeling korea XD


And finally produk terbaru ni ada di tangan saya, tak sabar nak try! lucky me >.<


tengok packaging saja sudah nampak comel ^_^

font and back, click this image untuk lebih jelas

Pink for Bloom and blue for High lash


imbasan info, benefits dan formula


Yadah Highlash Mascara Review

Name: Yadah Highlash Mascara
Price: RM35.00
Where to get: Sasa store, Zalora.com.my, Hermo.my and MIVVA.com

Packaging:

quality box serta berkonsepkan biru dan doodle yang menambat hati si pencinta kawaii

ianya panjang, lurus serta biru hitam dan doodle

berus untuk High lash ni agak lurus biasa seperti mascara yang lain

Like:
  1. suka packaging doodle biru lagi comel ^_^
  2. bulu mata nampak sihat dan selamat untuk mata sensitif dan walau pakai contact lens.
  3. mudah dicuci. Guna air pun dah cukup. Tak perlu cuci dengan remover pon x pa ^_^
Dislike:
  1. berus bukan lengkuk (lurus) jadi agak sedikit sukar bila pakai.
Rating / Overall: 3.5 / 5

Lepas pertama kali pakai Yadah Highlash Mascara, hasilnya cukup memuaskan dan my eyelash jadi nampak sihat. And since my eyelash ni halus maka pakai mascara ni pun dah tak perlu pakai eyelash curler. Dah cukup melentik =p Baunya tidak terlalu kuat dan biasa biasa saja jadi agak selesa dipakai. Tambahan pula, ianya tahan lama dan mudah dicuci dengan air saja.




GOOD NEWS MY LOVELY READERS! Yadah juga adakan promosi dan diskaun untuk korang, dapatkan sebelum terlambat! ^_^



For more info, updates and promotion, kindly visit:
https://www.facebook.com/YadahMalaysia
https://www.facebook.com/SaSaMalaysia
https://www.facebook.com/sasaonline
http://www.yadah.co.kr

korang dah try Yadah Highlash mascara? atau nak cuba?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, December 2, 2013

Yadah Sweet Milky Tint Review

Salam and Hi beauties,

Bulan December 2013 ni Yadah nak launching produk baru lagi sweet mata memandang! ^_^ Ianya 100% free from artificial coloring, preservatives, mineral oil, sulfate and animal extract. Jadi tiada masalah kerana ianya HALAL dan selamat guna, tambahan pula sesuai untuk semua jenis kulit! Here's Yadah Sweet Milky Tint ^_^


Name: Yadah Sweet Milky Tint 3ml
Price: RM25.00
Where to get: Sasa store, Zalora.com.my, Hermo.my and MIVVA.com

Packaging:

Pertama sekali, ianya sangatlah comel! Kecil, menegak, pink dan ada ribbon XD


ada dua pilihan lagi sweet ^_^





Formula & How to use?



here's info and formula tentang ni

panduan cara memakai untuk bibir dan pipi! =D

result before and after use sweet cherry

result before and after use sweet pinky



Likes:
  1. Ianya serbaguna. I mean Yadah Sweet Milky Tint bukan sahaja untuk lips. Malah dijadikan sebagai blusher ^_^
  2. warna agak lembut dan tidak terlalu merah dan pink.
  3. bibir cukup shine, lembap dan menyerlah jadi tak perlu guna lip balm sekali.
Dislike:
  1. quantity agak sedikit.


Rating / overall: 4 / 5


Pandangan pertama sekali ialah saya suka packaging dia yang amat comel >.< Harga yang berpatutan dengan quality yang baik. Saya suka bau jelly cherry dan pinky lagi bertambah selesa bila dipakai. I've dry lips so lepas saya cuba product ni, bibir saya jadi lebih lembap, shine dan nampak sihat. Saya lebih suka sweet cherry dari sweet pinky sebab sweet cherry begitu menyerlah dan match dengan warna bibir saya. And untuk tampak lebih natural, saya suggestkan pilih sweet pinky =)




GOOD NEWS MY LOVELY READERS! Yadah juga adakan promosi dan diskaun untuk korang, dapatkan sebelum terlambat! ^_^


For more info, updates and promotion, kindly visit:
https://www.facebook.com/YadahMalaysia
https://www.facebook.com/SaSaMalaysia
https://www.facebook.com/sasaonline
http://www.yadah.co.kr

Antara sweet cherry dan sweet pinky, mana satu pilihan korang?

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html