For You ^_^

Wednesday, December 31, 2014

31 December 2014 - Officially Hari Jadi 22 tahun!


Assalamualaikum and hello everyone,

adakah rupa sebegini macam 22 tahun? =_=

Tahun 2014 bagi aku mungkin tahun kesedihan bertingkat tingkat melanda negara sendiri, negara orang dan keluarga. Tapi syukur Alhamdullilah, aku masih bernafas hari ini. Setiap dugaan pasti ada hikmahnya. And yes, 31 December is my special day! Happy birthday to me! =p

saya sedar hari jadi saya terkena pada hari yang mungkin kurang sesuai, inikan masih musim banjir dan tragedi kapal terbang, belum lagi termasuk bab bab dugaan yang lain =( itu semua bukan aku pinta......And sadly tahun ni bukan rezeki jodoh sampai. Sepatutnya umur sebegini memang sesuai nak cari jodoh but it's okay. Allah Maha Adil. Kalau bukan tahun ni, mungkin tahun depan atau tahun seterusnya. Yakini Allah tentukan masa yang sesuai dan tepat, yakini juga nak ada jodoh baik baik. Idk how's comes i cerita pasal birthday tetiba cerita pasal jodoh....yehet! XD

By the way, saya ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang wish birthday saya di media social mahupun offline. Mohon maaf zahir dan batin sekiranya saya buat silap samaada sengaja atau tidak. And wish utama saya, semoga tahun baru ni lebih baik dari tahun sebelumnya. Oleh kerana korang sudi rajin singgah dan baca entri ni, saya nak bagi voucher 15% OFF items dari Hishop.my. Jadi, jangan lupa masukkan code ni sebelum checkout: FAHIMA

P/S: Jangan lupa follow ig baru ni: emamahmud
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, December 22, 2014

REVIEW: MaxPassion Beauty & Health Drink

Assalamualaikum and hello beauties,

miss my beauty review? hahaha...dah lama tak buat beauty review ni since sibuk dengan ig shop baru XD

By the way, my review is back! Sekarang ni nak review salah satu healthy drink dari Hishop.my iaitu MaxPassion Beauty & Health Drink.


Name: MaxPassion Beauty & Health Drink (10g x 15 sachets)
Price: RM194.00 RM126.10
Where to get: http://www.hishop.my/maxpassion

Packaging:

15 sachets, olive oil for additional but not included because it's my special gift from hishop XD

safety gold thick pack 


Ingredients and benefits

Formulated using advanced clinical formula, the MaxPassion Beauty & Health Drink is made out of 100% natural ingredients which can help you to shed off the extra pounds and achieve your desired body! Unlike other typical slimming products on the market, it burns fats with no nasty side effects.
How does it work? Made up of specific slimming active ingredients, it will help you to:
  • Burn fat and absorb carbs with white kidney beans and L-Carnitine
Extract from white kidney beans is clinically proven to neutralize (up to 75%) of starch calories that are found in major carbohydrates like pasta, potatoes, bread etc. while L-Carnitine is a potent fat burner responsible for the transportation of fats into the cells to be used for energy in the body. 
  • Block fat with Garcinia Cambogia
It helps prevent the production of fat. You’ll feel full for a longer period of time, allowing you to eat less.
  • Control appetite with Hoodia Extract
It is a natural appetite suppressant with no side-effects to prevent sudden hunger pangs and cravings.
  • Nourish your body with Passion Fruit
It is a very rich source of dietary fibre, antioxidantsmineralsvitamins A and C which is important to remove free radicals, repair tissues, cleanse your colon and improve your digestion.

How to use?

Like seriously easy as ABC...just campur dengan air kosong sahaja. Jangan risau, serbuk takde timbul berketul sebab serbuk ni mudah larut dengan air. kalau nak campur dengan buah buahan sekali pun boleh. Ikut kretiviti masing2. Minum sebelum atau selepas sarapan.



Likes:
  1. halal certified. suitable for muslim consume. keep calm and stay healthy ^_^
  2. serbuk takde timbul berketul ketul. I mean, biasanya minuman kesihatan berserbuk mudah timbul dan berketul lepas dicampur dengan air panas mahupun air sejuk. Tapi MaxPassion walaupun berserbuk tapi larut sepenuhnya dengan air walaupun dengan air suam. Air jadi cantik gitu =)
  3. rasa yang menyelerakan. serious x de langsung rasa ubat dan kelat. For me, rasanya macam kita minum sirap oren biasa. Jadi, senang je nak terus minum sampai habis! =D


Dislikes:
  1. quantity sedikit dan agak mahal. Mungkin sebab hasilnya berbaloi lepas berminggu try ni. kalau nak tahu result saya lepas minum ni, silalah baca entri ni sampai habis =p

Rating / Overall: 4 / 5

dah kurang seinci dua seminggu, oh yeah!
Saya bersyukur ada sedikit perubahan dan tiada kesan sampingan lepas cuba MaxPassion dalam masa seminggu. MaxPassion bukan sahaja sekadar minuman kesihatan untuk orang yang tak berapa pandai makan buah buahan macam saya, malah ianya membantu mengurangkan segala lemak lebih lebih lagi kalori dalam badan agar jadi lebih sihat dan lebih slim gitu. Just refer my result dalam seminggu. Paling best, nak minum pun senang XD takde langsung rasa ubat dan kelat. Cuma rasa sirap oren dan lebih berbaloi kalau dapat hasil yang baik. Kalau rasa mahal tu jangan risau. Saya nak bagi coupon 15% OFF MaxPassion if beli dari Hishop.my. Hanya masukkan code ni sebelum checkout: FAHIMA


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, December 12, 2014

OOTD: Night Denim

Assalamualaikum and hello,

Dah lama tak post pasal diri sendiri. Since dok sibuk buat entry pasal jual tudung Queena dah offer kat ig shop emamahmud. Syukur Alhamdullilah dah banyak customers yang sudi beli Queena Shawl sempena December Birthday Sale di  ig shop, emamahmud. Now, tinggal tak banyak warna lagi dah! Kalau rasa tak nak lepaskan peluang sale Queena Shawl, sila ke ig emamahmud.

Dah lama juga tak post pasal beauty product review padahal banyak lagi beauty product yang saya terima masih belum review lagi...sorry sangat2 >.< by the way, saya akan cuba berusaha untuk spend masa untuk review another beauty product ok. Here's my night hipster denim outfit...


edited ver. XD




Denim Shirt: S & J
Bowling Bag: Mango
Black flat: Zalora
Makeup: Hishop.my
p/s: special to my readers only. Dapatkan 15% off all items from hishop dgn masukkan coupon code ni sebelum checkout, FAHIMA


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, December 2, 2014

December Birthday SALE - Wide Shawl Chiffon!

Assalamualaikum and hello,

GOOD NEWS peminat chiffon shawl! kat instagram shop emamahmud adakan sale sempena bulan December iaitu bulan hari jadi owner emamahmud. Untuk makluman semua, shawl chiffon iaitu Queena Shawl yang dijual jenis tak terlalu jarang, mudah bentuk, tak terlalu licin dan boleh labuh!

Harga asal shawl Queena ni RM25 each. Tapi, untuk drop price sale adalah RM13 each! Jangan lepaskan peluang sebab stok shawl ni adalah limited! Means, first pay, first serve.


Queena Shawl
Motif: wide shawl chiffon end curve
Size: 180 x 70cm apprx. (fits to L)
Color & code: seperti dalam gambar
Price: RM25 RM13 each
Postage: RM8 (1 - 5pcs)









Order Form:
  • Nama:
  • Alamat:
  • No.tel:
  • Color code:
  • Payment method: (maybank / cimb bank)
ke

Whatsapp: +601119698924
Wechat: inspirebunny
Email: imafahima@yahoo.com

*no.akaun bank diberikan selepas confirmation.


[UPDATED]
NO.4 - sold out
NO.5 - sold out
NO.6 - sold out
NO.7 - sold out
NO.8 - sold out
NO.10 - sold out
NO.12 - sold out
NO.13 - sold out
NO.14 - sold out
NO.15 - sold out


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Saturday, November 29, 2014

December Birthday SALE untuk Peminat Shawl

Assalamualaikum and hello everyone,


December Birthday SALE sebenarnya adalah sempena ulang tahun owner ig shop, emamahmud. Price range bukanlah RM30, bukan RM20 mahupun bukan RM15! Kalau nak tahu, boleh tunggu update dari ig shop, emamahmud....hehe...yang pasti bukan wide shawl cotton RM10 biasa ya. Sale ni khas untuk wide shawl chiffon jenis tak terlalu jarang, mudah bentuk dan boleh labuh! Berbaloi kan? SALE ni terhad untuk online sahaja.



Jadi, kepada sesiapa yang ada akaun instagram, boleh tinggalkan komen entri ni dengan username ig korang ya supaya saya boleh tag nama korang kalau SALE chiffon wide shawl dah start.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, November 21, 2014

Simple Chiffon Hijab Tutorial: Queena Shawl (messy ver.)


Assalamualaikum and hi,

Sebelum ni saya dah launch koleksi pertama emamahmud, Queena Shawl. So, kepada sesiapa yang terlepas pandang or tak tahu, boleh rujuk kat previous entry sebelum ni.


Biasanya, kalau pakai shawl cotton yang messy akan still nampak cantik. Tapi, kalau messy tapi nampak cantik untuk shawl chiffon belum tentu lagi ;_; Tambah pula kalau nak cepat cepat bersiap. Saya dah cuba pakai Shawl Queena, as you know that shawl is chiffon. Abaikan grammar tungang langang =_=


Contoh cara saya pakai shawl pantas dan nampak sedikit messy. Tapi still cantik dan labuh depan belakang! Siap ruffle =D



Step by step pon tak susah. Just simple and nice. Boleh labuh depan belakang cuma bahagian pendek pada step no.4 nampak messy but still cantik. Lebih lebih lagi ada ruffle dan end curve membuatkan shawl messy jadi nampak lebih elegant dipakai.



If korang suka shawl yang saya pakai ni, boleh dapatkan di instagram shop, emamahmud. Musim kenduri kawin hujung tahun tak lama lagi. So, boleh lah try pakai Queena shawl. Kadang2 aku pergi kenduri kawin org bergaya lebih lebih macam aku pulak yang nak kawin. Penyakit apakah ini? =_="

----------------------------------------------

Queena Shawl

Color dan code:

Size: fits to L

Motif: plain basic wide chiffon shawl (end curved edition)
  • tak terlalu jarang macam chiffon biasa
  • boleh labuh
  • mudah bentuk / senang dipakai
  • tak terlalu licin
  • suitable for daily use (samaada casual mahupun event)
Harga: 
  • RM25 each (FREE postage Malaysia)
  • 3pcs and above: RM20 each (FREE postage Malaysia)
  • 5pcs and above: RM20 each (FREE gift + FREE postage Malaysia)

Sebarang info lanjut, pertanyaan, feedback dan order, sila ke:

Instagram: emamahmud / emamahmud
Whatsapp: +601119698924
Wechat: inspirebunny
Email: imafahima@yahoo.com

*no.akaun bank diberikan selepas confirmation. Color may different due to lightening. 

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, November 10, 2014

Shawl Murah untuk diborong!




Assalamualaikum and hello everyone,

sekarang ni my shop, emamahmud dah open borong untuk Queena shawl (wide plain chiffon shawl). Tapi kali ni saya nak jual Queena Shawl dengan harga yang lebih murah kalau beli secara borong berbanding harga retail. Yes, senyum sampai ke telinga...hehehe.... =)



Queena Shawl

Color: Random

Size: fits to L

Motif: plain basic wide chiffon shawl (end curved edition)
  • tak terlalu jarang macam chiffon biasa
  • boleh labuh
  • mudah bentuk / senang dipakai
  • tak terlalu licin
  • suitable for daily use (samaada casual mahupun formal)







Order Form:
  • Nama:
  • Alamat:
  • No.tel:
  • Quantity: (10pcs / 20pcs)
  • Payment method: (maybank / cimb bank)
send to:

Whatsapp: +601119698924
Wechat: inspirebunny
Email: imafahima@yahoo.com

*no.akaun bank diberikan selepas confirmation. Color may different due to lightening. 
*untuk send via email, copy tajuk "borong Queena shawl 10pcs" atau "borong Queena shawl 20pcs"


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, November 3, 2014

Koleksi Pertama Emamahmud(instashop), Queena Shawl

Assalamualikum dan hai,

Bismillahirrahmanirrahim


Alhamdullilah. My new brand instashop, emamahmud  dah launched koleksi pertama iaitu Queena Shawl. Terdapat 16 warna pilihan serta ianya sangat limited. Means, first come, first serve!


kalau nak tahu, macam inilah cara paling simple saya pakai Queena Shawl. Boleh adjust labuh =D
code no: qg

Queena Shawl

Color dan code: seperti dalam gambar dibawah

Size: fits to L

Motif: plain basic wide chiffon shawl (end curved edition)
  • tak terlalu jarang macam chiffon biasa
  • boleh labuh
  • mudah bentuk / senang dipakai
  • tak terlalu licin
  • suitable for daily use (samaada casual mahupun formal)
Harga: 
  • RM25 each (FREE postage Malaysia)
  • 3pcs and above: RM20 each (FREE postage Malaysia)
  • 5pcs and above: RM20 each (FREE gift + FREE postage Malaysia)






Order Form:
  • Nama:
  • Alamat:
  • No.tel:
  • Code & quantity:
  • Payment method (maybank / cimb bank):
send to whatsapp / wechat / email. Sebarang info lanjut, pertanyaan, feedback dan order, sila ke:

Instagram: emamahmud / emamahmud
Whatsapp: +601119698924
Wechat: inspirebunny
Email: imafahima@yahoo.com

*no.akaun bank diberikan selepas confirmation. Color may different due to lightening. 

korang still boleh order walaupun takde instagram. Sebab itu saya tak private ig emamahmud untuk memudahkan urusan pengunjung untuk order. Kepada sesiapa yang ada instagram, jangan lupa FOLLOW my instashop, emamahmud / emamahmud

P/S: Tutorial Queena Shawl nak?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Friday, October 31, 2014

First Collection Teaser untuk Emamahmud (instagram shop)

Assalamualaikum and hello,




Sesi cuci mata tengok hitam putih XD I love my new label with monochrome like style. Suitable for our tagline, secretly elegant. Nampak simple tapi bila tengok betul2 memang nampak lain XD

teaser...

In Sha Allah, tak lama lagi saya akan launch very first collection of emamahmud, Queena Shawl. Back to Basic but nampak elegant dipakai. Quality and price cukup memuaskan dan mampu milik. Boleh labuh and beralun alun gitu..eh apa yang aku merapu ni? XD  Sebenarnya ni first time jugaklah saya jual tudung. Mentang mentanglah musim orang kenduri kawin hujung tahun tak lama lagi kan, nak juga bergaya. Who's excited? hehehe


Saya harap pasni ramai yang akan support instagram shop baru emamahmud. Hampir berminggu minggu dah rasa macam hampir sebulan busy prepare barang2 stok tapi masih jugak belum launch lagi =( Memang tipulah tak penat dengan usaha begini dengan sendiri. Saya harap juga agar segala usaha dan urusan ini diberkati Allah. Itu yang penting. Apapun, dalam bulan ni, adik saya ada exam spm, pada bulan ni jugaklah saya launch first collection. Doakan yang terbaik =)

kepada mereka yang ada akaun instagram, jangan lupa FOLLOW my new instagram shop, emamahmud / emamahmud

Emamahmud vocabulary:
emamahmud customer = #emavelis (emamahmud + lovelies)
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, October 21, 2014

Tutup Cerita Lama, Buka Cerita Baru

Assalamualaikum and hello everyone,

Dah lama tak update blog. Miss me? XD kepada semua pembaca yang lama menunggu my update blog, saya minta maaf sangat2 =(




Kepada mereka yang belum tahu, biar saya jelaskan. My online shop lama iaitu Bunny Inspired officially CLOSED dan MOVED ke satu instashop iaitu emamahmud. Kenapa? Sebelum ini, Bunny Inspired semuanya tentang handmade craft only. Tapi, my new online shop emamahmud semuanya tentang fashion dan handmade craft. In Sha Allah saya cuba buat lebih baik dari sebelum ni. So buat masa ni saya lebih fokus untuk bisnes baru disertakan dengan barang2 stok baru untuk emamahmud.


Pengalaman baru nak berbisnes untuk emamahmud agak mencabar. Belum start nak jual, timbul ada cabaran. Pertama, nama brand guna nama sendiri. Kumpul modal sendiri. Kumpul hasil tolong bisnes mak dan modal lepas dari Bunny Inspired. Semuanya sendiri. Untung rugi itu usah diceritakan. Segalanya dimulakan dengan satu kesusahan. Apapun cabaran, yang paling penting adalah niat kita untuk mencari rezeki yang HALAL. Jadi, ingat niat kita untuk berbisnes dan jangan asyik nak kacau dan bersaing dengan orang lain. Kan tak pasal2 lari dari niat tu. Ya, Allah. minta dijauhkan perkara sebegini agar diberkati dan murah rezeki.



Sebelum launch, semoga semuanya berjalan dengan lancar. Apabila semuanya selesai, saya cuba spend free time untuk update blog dan kembali review beauty products =)

P/S: Saya akan jual sneak peak dahulu sementara menunggu koleksi pertama saya. Jangan lupa follow my instagram shop: emamahmud / emamahmud
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, October 8, 2014

[OFFICIAL] 4 Tahun Blog Inspire Bunny!

Salam and hello everyone,

Did you know 8 October 2014, Blog Inspire Bunny kini berusia 4 tahun! Happy birthday! =p
Sepanjang 4 tahun hidup ada blog ni memang banyak ah kenangan masam manis dan boleh mengubah hidup jadi lebih baik dari sebelumnya. Malas nak cerita sebab terlalu banyak kenangan yang nak diceritakan. kalau tulis kenangan dari A sampai Z belum tentu dibaca sampai habis kan kan kan =p Kalau nak sangat tahu, baca dari entry pertama sampai la ke entry ni. Agak2 sanggup tak? XD


Sebelum itu, saya nak buat pengumumkan semua. Kini my shop saya sebelum ini iaitu, Bunny Inspired bakal ditutup dan digantikan plus dipindahkan ke satu instashop baru saya iaitu @emamahmud. Kenapa? Sebelum ini Bunny Inspired is all about craft only tapi untuk @emamahmud, semuanya tentang fashion termasuk craft! =D Saya lebih suka kalau buat nama brand baru dengan nama sendiri, barulah nampak lebih elegant since usiaku makin lama makin tua tapi nampak makin muda. eh apekah? =_=


My bisnes dah macam reborn pulak. Yang lama ditukar dan dilahirkan ke baru. In Sha Allah saya akan cuba buat lebih baik dari sebelum ini. Buat masa ni saya masih sibuk nak prepare untuk @emamahmud. Jadi dah kurang masa untuk sambut birthday blog ni...hehehe


First of all, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pengunjung dan pembaca blog ini, mohon maaf zahir dan batin atas kesilapan saya samaada sengaja atau tidak. Maaf, tiada apa yang menarik tentang sambutan 4 tahun blog ni, tapi saya nak bagi something kat korang. My best friend shop iaitu Hishop.my nak bagi coupon code khas nama saya untuk korang. Paling best, kod ni adalah 15% OFF valid untuk all items. Jadi, jangan lupa masukkan kod ni ketika checkout k: FAHIMA

P/S: kepada sesiapa yang ada instagram tu jangan lupa follow my instashop sekali, @emamahmud. Segala info terbaru dan release akan update di sana. Keep supporting and wish me luck
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, October 6, 2014

OOTD: Sweet Sunday Eid Adha

Salam and hello everyone,





random stuffs of sscus with MNG Touch while otw to kampung
muka kejam suka tengok binatang yang bakal disembelih XD







I feel like so patung there XD

le me intro my photocandid for this entry, my sister Nana

hello ma kitty kampung

failed candid maybe >.<


Have a great Eid Mubarak to all my loyal readers =)

Delaney Chiffon Maxi Dress: ThePoplook
Bowling Bag: Mango
Scarf: cotton viscose
Ribbon Brooch: @emamahmud (coming soon)

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html