For You ^_^

Wednesday, January 29, 2014

Review: Bloop Party Nails - Nail it Strip

Salam and hi beauties,

Biasanya saya dah banyak buat review pasal skincare dan makeup related. Kali ni pulak nak review produk hias kuku. Sebenarnya ni first time buat entry pasal kuku =p Apepun, memang happy sangat finally dapat juga produk hias kuku jenama Bloop dari HiShop

Name: Bloop Nail Strip
Price: RM38 for 3 packs
Where to get: http://www.hishop.my/nails?brand=20

Packaging:

kat belakang juga siap ada step cara pemakaian ^_^


saya dapat design ni, tak sabar nak try!
korang perasan tak ada 12 stiker seperti dalam gambar diatas. Ini sebagai tambahan untuk tujuan sekiranya berlaku kerosakan stiker ketika menghias kuku.

How to wear?
First of all, kalau nak result yang lebih cantik, pastikan korang simpan kuku panjang2 k >.<


HOW TO NAIL IT WITH BLOOP?

1. Make sure the nails are clean before using nail it! Use bloop nail polish remover for effective cleaning.
2. Choose the best strip size for each nail.
3. Remove the transparent protective layer.
4. Align & place the nail strip onto the nail. (Note: the rounded end should be facing the cuticle)
5. Rub strip over nail starting from the center working out to the sides.
6. Press the excess nail strip over the edges of the nail.
7. Using a nail file, file off the exces nail strip in a downward motion
8. Smooth nails to remove any excess air bubbles
9. For longer wear, seal with a layer of bloop top coat nail polish.

cut jika lebih.

GET IT OFF (NAIL STRIP REMOVAL)

1. Remove the top coat with a nail polish remover
2. Dip nails into warm water for 5-10 minutes. Then, gently peel off nail strips
3. Remove any excess glue with bloop nail polish remover

Like:
  1. cepat dan tak perlu nak ambil masa untuk dikeringkan.
  2. bukan dari bahan kimia mahupun alkohol. Ianya diperbuat dari bahan bahan mesra alam ^_^
  3. tiada masalah pada pergerakan jari sebab stiker ni membolehkan udara masuk pada kuku.
  4. easy to remove, lagipun ini stiker =p
Dislike:
  1. kena lebih berhati hati ketika memakai. sebab yang ni tersangatlah nipis dan lembut jadi ianya mungkin cepat terkoyak jika dipakai secara kasar. Sebab itulah juga Bloop menyediakan lebih dari 10 stiker dalam 1 pack.
Rating / Overall: 3.8 / 5
Lepas try Nail it Strip buat kali pertama, tanpa menunggu masa, my nails terus transform into like glitter fancy dan my nails juga rasa bebas sebab udara boleh masuk pada kuku ^_^ Tambahan pula, Nail it Strip bebas dari bahan kimia apatah lagi alkohol jadi taklah was was sangat, ianya mudah removed. This product sekaligus menjadi satu kelengkapan buat wanita selepas makeup ^_~ And, if korang tengah cari product hias kuku atau baru nak try menghias kuku lepas baca entri ni XD, I suggest to try these from Bloop.

Selain design stiker seperti diatas, Bloop juga menyediakan design lain yang lebih cantik lagi menawan jadi korang juga boleh tengok banyak pilihan di sini: http://www.hishop.my/nails?brand=20

psssttt....khas untuk pembaca my blog, ada special untuk korang. korang boleh rebate RM20 untuk pembelian di HiShop. Here's voucher code for you: BLOOPNAILS
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 March 2013

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
‘Like’ bloop on Facebook:
https://www.facebook.com/bloopinc
Follow us on Twitter:
http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates:
http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



7 comments:

  1. Cantiknyaa. Tapi jenis kuku mcm saya memang tak sesuai sebab kecik dan lebar. hehe

    Chacamonsterr

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's ok walau kecik dan lebar, sis boleh try sebab bloop nail strip ni besar siap ada remover skali jadi sis boleh adjust =)

      Delete
  2. Salam, hai :D wahh mmg cantik hasilnya, tp mostly klw nk hias kuku jari ni sesuai dgn org yg berkulit cerah, baru cantik dan menyerlah sikit, haha...sy pernah try quitac (cmne nak eja entah), itu pun warna hitam, pakai satu jari je jari kelingking, sbb jari tu je sy bela kuku, tp pakai mase tgh period lah, hehe...skang xpakai lagi dah..sbb dh kerja, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sis,
      Bloop nail strip ni juga sesuai samaada berkulit cerah dan gelap. Bagi saya, bergantung pada design yang sesuai & match dgn warna kulit. Bloop juga menyediakan design lain, boleh rujuk kat link =)

      Delete
  3. cantiknya, siap dgn bling bling lagi!
    saya punya belum starts guna lagi. kuku senang patah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. if rasa rumit or x dpt pakai nail strip sbb kuku senang patah, boleh try bloop nail polish. sapu dan terus cepat kering ^_^

      Delete
  4. cantiknya...boleh pakai pegi dinner.. mesti meriah..

    Free Handbouquet Pearl Bead. Klik link di bawah ni. =)
    http://myartcrafting.blogspot.com/2014/01/januari-giveaway.html

    ReplyDelete