For You ^_^

Monday, January 20, 2014

Review: Farmasi Make-up Remover Wet Wipes

Salam and Hi all,

Tak kira simple makeup atau bukan, makeup remover memang dicari. kalau nak kulit muka kembali segar dan sihat, sudah tentu kebersihan muka diutamakan. Makeup sentiasa melekat selagi belum remove. Especially my eyeliner mostly hard to removed >.<


Name: Farmasi Make-up Remover Wet Wipes (20 sheets)
Price: RM9.90
Where to get: http://www.hishop.my/make-up-remover-wet-wipes-20-sheets-114826?page=2

Packaging:

plastic like waterproof, black and stripes design

easy to opened. sama dengan packaging tisu poket yang lain.


Material & Formula:
mengandungi Vitamin E dan Aloe Vera juga mampu membersihkan dan melembapkan kulit. This makeup remover ni juga membantu seluruh kulit muka, keliling mata dan bibir secepatnya secara lembut.. Disamping itu, ianya membantu membersihkan liang pori yang tersumbat secara mendalam tanpa meninggalkan kesan berminyak!
termasuk eyeliner dah terlekat disitu =D

before and after remove makeup >.<


Like:
  1. remove makeup yang begitu cepat secara lembut.
  2. tidak berminyak. Makeup remover ala tisu basah ni mampu kembali menyegarkan wajah.
  3. mudah dibawa kemana mana. Sesuai for travel.
Dislikes:
  1. kuantiti sedikit maybe. Jadi, bagi makeup everyday, mungkin tisu makeup remover cepat habis.

Rating / Overall: 3.5 / 5
Lepas remove makeup guna ni, wajah saya kembali segar dan tiada kesan minyak. My eyeliner yang susah sangat nak remove pun dah jadi mudah remove dan my eye kembali natural. Baunya juga cukup menyenangkan. This product juga sesuai untuk semua jenis kulit muka =D This makeup remover ni tidaklah terlalu berat jadi if korang nak pergi kemana mana tapi ingin bawa makeup remover sekali, I suggest this product =)



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



1 comment: