For You ^_^

Monday, January 6, 2014

Review: Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit

Salam and hi beauties,

Kadangkala, bila nak keluar ke mana mana tanpa dirancang sememangnya jadi kelam kabut bila nak cepat cepat bersiap untuk keluar. It's typical bila wanita bersiap lebih lama berbanding lelaki. Me, kena mandi, makeup, pakai tudung untuk nampak lebih bersih dan kemas bila nak keluar. Yela takkan la keluar macam hantu kak limah =_= So korang faham kan? Paling lama bersiap pun time bermakeup. Bila nak cepat, memang rasa kelam kabut nak apply apa. Jadi, kalau nak cepat, saya try apply Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit.


Name: Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit (Natural)
Made In:   Indonesia
Where to get: Watsons, Guardian, AEON, Mydin, Giant, Econsave dan beberapa outlet terpilih

Packaging:
kotak dia make me to keep calm dengan color aqua blue white.
I got Natural Beige

lepas buka, ianya agak besar

Material & Formula:

Diuji secara klinikal, ianya menggabungkan Bedak Pemutihan Semula Jadi, Derivatif Vitamin C dan tabir suria. Biasanya two way cake ni mudah dan cepat mengeringkan kulit muka kita terutamanya bagi dry face. tapi untuk produk two way cake dari Pixy ni mengandungi Minyak Squalene untuk menghindarkan kekeringan kulit. Serta mengandungi SPF juga mampu melindungi kulit dari sinaran matahari dan menjadikan kulit kelihatan lebih cerah dan tahan lama ^_^

kadangkala juga ada buang tebiat suka cubit span lembut ni skali =_="

Like:
  1. seem like pakai segera. Especially sewaktu emergency or nak cepat bersiap ke mana mana/ fast makeup. Terus je pakai ni dah cukup. Tak pakai foundation, bb cream dan concealer pun tak jadi masalah.
  2. kulit muka saya boleh menutup jerawat mahupun ex-jerawat(bekas jerawat XD) lepas apply ni.
  3. kawal kulit berminyak dan tahan lama .
Dislike:
  1. I think kena apply dengan teknik yang betul bagi mengelakkan kulit muka nampak lebih tua or cakey. Juga ianya sangat kurang sesuai jika dipakai diatas foundation. Please take note, jenis two way cake ni nampak tebal lebih lebih lagi yang ada SPF ni jika apply secara kurang itu lebih baik.

    Rating / Overall: 4 / 5
    Lepas pakai powder ni, jerawat sangatlah kurang kelihatan dan my face nampak natural sekaligus mungkin sesuai untuk student simple makeup dengan produk ni ^_^ I feel like my face pakai foundation walaupun tanpa pakai foundation sekali! So, ianya sangat menjimatkan tanpa foundation dan bb cream apatah lagi pakai pun sikit je. saya pernah apply powder ni dan berjemur dibawah panas sinaran matahari kat stadium hampir 4-5 jam due to jaga anak buah untuk sukan dia. As result, my face tiada kesan sampingan seperti terkena sunburn dan my makeup still maintain like new! Terbukti this powder ni tahan lama, mampu kawal kulit berminyak dan melindungi kulit dari sinaran matahari dengan adanya SPF. Btw, siapa nak fast makeup, I suggest to try Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit, good luck ^_~

    applying Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit without any foundation or bb cream. Yeah, I'm 22 but I feel like 15 years yo =_="

    Website: http://pixy.com.my

    Facebook: https://www.facebook.com/PixyMalaysia

    P/S: Glitter Pendrive are gift from Pixy
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



    8 comments:

    1. kita suka bedak pixy ni. Kite pakai foundation maybelline ngan bedak ni. Bila dah pakai bedak pixy ni, bila apply bedak lain, dah takmau lekat dah. So, pakai jela pixy ni

      ReplyDelete
    2. Akak memg guna bedak nih...best.. terus apply je kan..selalunya akak basahkan span utk dapatkan kesan yg lg umpphh..

      ReplyDelete
    3. My favourite!!! http://thewhimsywoman.blogspot.com/?m=1

      ReplyDelete
    4. Kalau pakai produk ni...nk bersihkan muka kne guna makeup remover ke?

      ReplyDelete
    5. Kalau pakai produk ni...nk bersihkan muka kne guna makeup remover ke?

      ReplyDelete