For You ^_^

Monday, February 24, 2014

Review: Clinelle Purifying Toner

Salam and Hi beauties,

Have great after shower and it's happy skincare time! ^_^ Salah satu rutin harian untuk skincare adalah toner. Kulit muka kita belum tentu bersih sepenuhnya walau selepas cleansing. That's why I need to apply toner sekaligus membantu menyinkirkan segala sisa kotoran lagi degil terlekat pada muka. Kalau rajin pakai setiap hari, In sha Allah kebersihan kulit muka kita terjaga sepanjang masa, so here's my toner =)


Name: Clinelle Purifying Toner (200ml)
Price: RM33.90
Where to get: http://www.hishop.my/clinelle-purifying-toner-200ml
Made In: France

Material & Formula:
sesuai untuk semua jenis kulit muka terutamanya normal to oily skin. Ianya mengandungi Isodecyl Salicylate dan Melaleuca Alternofolia (Tea Tree) Oil untuk membersihkan dan mengawal jerawat di samping menggalakkan peredaran mikro untuk pembaharuan sel. Selain itu, Chamomilia Recutita (Matricaria) Ekstrak dan Minyak Essential Lavender untuk menenangkan dan melegakan kulit. Formulated and manufactured in France. Biasanya kebanyakkan toner diperbuat dari bahan kimia dan alkohol, tapi bagi Clinelle Purifying Toner mostly diperbuat dari bahan natural ^_^



How To Use?

selepas cuci muka, apply toner ni seperti biasa like step di bawah.


Lepas cuba toner ni, memang terkejut jugak sisa kotoran masih ada walaupun jarang pakai makeup. 0_o

say goodbye to sisa degil! >.<

Like:
  1. sisa kotoran yang masih ada dapat ditanggalkan walaupun jarang bersolek.
  2. kulit muka segar sepanjang masa.
  3. mengurangkan pertumbuhan jerawat dengan mudah.
Dislike:
  1. tak suka bau yang agak keubat- ubatan. kalau selalu pakai, mungkin dah biasa pada bau liquid tersebut. Yakini kebanyakkannya diperbuat dari bahan natural.

Rating / Overall: 4 / 5

lepas cuba Clinelle Purifying Toner, wajah saya kembali segar dan sisa kotoran degil pada muka mudah ditanggalkan. This toner bukan sahaja untuk membersihkan wajah, malah membantu mengurangkan pertumbuhan jerawat dengan mudah terutamanya wajah berminyak like me. Produk terbaik disertakan dengan harga yang berpatutan ^_^ Yang best sekali, kebanyakan toner ni diperbuat dari bahan natural dan sesuai untuk semua jenis kulit muka. Jadi kalau korang tengah cari toner terbaik, jom try Clinelle Purifying Toner.



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



5 comments:

  1. waaahhhh bnyk kotoran yang dah berambus..hehe....lepas ni flawwwless gituuu :)

    ReplyDelete
  2. wow.. nice review saw the dirt there.

    www.mymomsbest.us

    ReplyDelete
  3. Saya pakai product ni dari muka tak brapa ada masalah, terus jadi teruk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin produk ni atau ada ingredient yang x suitable pada kulit anda. sebaiknya berhenti menggunakan produk ni sekiranya berlarutan lebih teruk.

      Delete