For You ^_^

Monday, February 10, 2014

Review: My Beauty Diary Hello Kitty Honey Strawberry Mask

Salam and Hello everyone ^_~

Akhirnya sesuatu yang "kawaii" dah masuk ke rumakku =p Peminat Hello Kitty anyone? If say YES, here's good news untuk korang!


Name: My Beauty Diary Hello Kitty Honey Strawberry Mask
Price: RM4.90 /1pcs [RM39.90 / 1box]
Where to get: Guardian outlets

Packaging:

Seriously baru saja tengok packaging dia terus jatuh cinta, IDK why mask punya packaging terlalu kawaii hingga membuatkan diri excited nak try mask tu! Plus muka Hello Kitty pada muka depan dan belakang disertakan madu sesuai dan match pada mask madu.

Hello Kitty fans? here's for you


Material & Formula:

CR: My Beauty Diary Malaysia

 How To Use?


Lepas bersihkan muka, buka mask, remove protective backing(seperti dalam gambar dibawah),letakkan di muka pada posisi yang betul dan biarkan selama 20 - 30 minit.

Selepas pakai mask, sekiranya masih ada sisa serum pada muka, urutkan dengan jari untuk penyerapan serum pada kulit muka. JANGAN cuci muka selepas pakai mask serum, just terus buat saja aktiviti harian dengan skincare routine. For best result, pakai mask sekurang kurangnya 2-3 kali seminggu.

p/s: if you have oily skin and kalau rasa kurang selesa kerana serum mask tu terlebih banyak pada muka, boleh lapkan sisa serum tersebut dengan tuala bersih or tisu.



keep calm and zzzzzzzzzzzzzz...... ~yehet~


Like:
  1. cute packaging.
  2. easy to use. no need to wash off mask serum.
  3. rasa lebih fresh, wajah tidak mudah kering, I mean kelembapan serum pada my oily face terkawal. 
Dislike:
  1. hard to find. Paling mudah pun cari kat Guardian outlets.
Rating / Overall: 4 / 5
First of all, saya paling suka packaging mask yang kawaii dan tersangatlah Hello Kitty >.<  Bau mask tiada masalah, just bau strawberry campur madu asli. Lepas pakai mask ni, I feel kulit muka saya jadi lebih segar, lembut dan tidak mudah kering sepanjang masa. Ever I've naturally oily skin, but I still need moisturizer(that oil control) to keep melembapkan kulit like this mask.





Untuk maklumat lanjut, sila ke:
website: http://beautymall2u.com
Facebook: https://www.facebook.com/mybeautydiarymy
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



3 comments:

  1. hee..pernah pakai ni juga..best tahap giga..haha!

    ReplyDelete
  2. cute nya nak carik jugak la mask hello kitty

    ReplyDelete
  3. mcm comel jerr. mcm cntik jerr. hehehe nk pki jugak lah >.<

    ReplyDelete