For You ^_^

Monday, March 3, 2014

Review: Shangpree Aroma Socks

Salam and hi everyone,

Penat seharian bekerja sudah tentu tubuh badan rasa letih dan lesu. Rasa nak berurut pun ada. Terutamanya bahagian kaki, bila aktif berjalan berlari secara mengejut memang kaki rasa kebas melainkan dah biasa aktif. Kadangkala sampai saya sendiri pun terjaga dari tidur akibat kaki kebas. Kini, saya dah dapat teman baru nak terapi kaki saya sewaktu tidur iaitu Shangpree Aroma Socks. Saya pilih ocean blue sebab bab biru ni membuatkan rasa lebih tenang.


Name: Shangpree Aroma Socks - Ocean Blue
Price: RM19.90
Where to get: http://www.hishop.my/shangpree-aroma-socks-ocean-blue

Material & Formula:

formulated and made in Korea ^_^
kalau saya, stokin ni boleh dikatakan lebih sesuai dipakai ketika tidur. Walaupun agak pelik tapi selesa =p

Health Tips:
  1. According to a study by the Chung Shan Medical University, School of Nursing in Taiwan, foot temperature can have an influence on how we sleep. (Resources from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18459154)
  2. Another study by the Netherland Institute for Neuroscience, determined that the elderly without sleep difficulties could fall asleep faster with bed socks. (Resources from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17070562)


materialnya sangat lembut dan gebu apatah lagi aroma terapi ocean blue for me yang agak menyenangkan ~.~
Bukan sekadar lembut, malah stokin ni membantu menghilangkan rasa keletihan, meningkatkan kualiti tidur dan meningkatkan peredaran darah.


Like:
  1. sangat lembut dan selesa dipakai terutamanya sewaktu tidur. Lebih lena tidur ketika pakai stokin ni dari langsung tak pakai. ^_^
  2. menghilangkan rasa stress yang memyebabkan terjaga dari tidur. 
  3. getah stokin tidak terlalu ketat.
Dislike:
  1. kalau dipakai selalu lama kelamaan aroma ocean blue mungkin kurang.
Rating / Overall: 4 / 5

Sejak pakai Shangpree Aroma Socks, saya jadi tebiat pakai stokin sewaktu tidur lol XD Shangpree Aroma Socks bukan sahaja bertindak sebagai stokin, malah stress saya dah kurang dan boleh tidur lena. Selain materialnya lembut, I feel like saya tidur lebih tenang dan lena dengan pakai stokin berbanding tak pakai langsung ^_^ Tambahan pula rasa macam kaki diurut kat spa pun ada XD Jadi, kalau korang susah tidur dan nak tidur dengan lebih lena, saya suggest untuk cuba Shangpree Aroma Socks, good luck =)



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



1 comment: