For You ^_^

Thursday, June 19, 2014

NEW: Bloop Duo Lipstick (Sovereign 02) Review + FREE Lip Gloss

Salam and hello everyone,


Product Name: bloop Candy (Matte) Duo Lipstick - Sovereign 02
Price: RM38.00
Where to buy: http://bloop-bloop.com/product/98/bloop-Candy-Matte-Duo-Lipstick---Sovereign-02.html

Description:

Sovereign 02
Inspired by Elegance and Glamour, bloop Duo Lipstick - Sovereign 02 with Ice Plum matte color lipstick + lip gloss - completes the sophisticated elegant look. Perfect fit for a Sovereign Chic who likes to attend cocktail parties or any formal events.

Matte Lipstick & Lip Gloss.
Rich matte texture.
Safe & long lasting.
Hydrates & Moisturizes.
Smooth & even application.
Reduces the appearance of fine lines.
Double the colours, Double the fun, Matte & Gloss, Colours for everyone!

Packaging:

elegant red and romantic packaging >.<

both kembar lip balm and lip gloss, so different 0_0

How To Apply?

step by step. Dimulakan pada lip gloss dahulu

tolak dari bawah

merah gelap lagi pekat

lepas pakai lip gloss barulah apply lip balm untuk bibir yang lebih menyerlah

my result after this product. baru sikit pakai dah merah terus ~hehe

Likes:
  1. packaging yang sangat menarik dan berlainan berbanding lipstik or lip gloss yang lain.
  2. easy to apply dan sangat menjimatkan. Pakai sikit pun bibir dah cukup merah menyerlah.
  3. easy to remove with makeup remover. Biasanya lip gloss juga susah untuk diremove. Tapi lip gloss ni memang senang untuk remove secara bersih dan tak comot =)
  4. puas hati pada kualiti warna lip gloss ni. cukup terang dan pekat.
  5. harga cukup murah! kalo termasuk diskaun code lagilah murah =D

Dislikes:
  1.  nama dan jenis produk ni really confusing me. kejap lipstik, kejap lip gloss XD
  2. boleh jadi lip makeup disaster sekiranya terlebih pakai. I mean lips jadi terlalu merah kalau banyak sangat pakai -.-
Rating / Overall: 4.5 / 5


Tak terfikir pulak lip gloss dan lip balm boleh bergabung. Saya suka cara packaging yang begitu kreatif dan berlainan dari yang lain. Lip gloss dan lip balm ni bukan sahaja bertindak sebagai menyerlahkan bibir, malah mampu melembapkan bibir yang sememangnya sesuai untuk bibir saya yang mudah kering. Warna lip gloss cukup merah elegant dan agak pekat jadi saya risau mungkin lip gloss susah nak remove dan comot ketika remove makeup. Lepas try remove lips gloss, saya jadi lebih terkejut sebab ianya mudah diremove dan tidak terlalu comot! Bibir yang merah menyerlah lagi pekat pun terus hilang, sangat magic =D Pada mulanya, saya menyangka harganya mahal sebab biasanya lip gloss sebegini kebanyakkan mahal kerana kualiti dan jarang dipakai. Lepas baca harga kat website Bloop ,seriously memang susah nak percaya sebab harga produk ni cukup murah dan mampu milik. Berkualiti pulak tu. Belum lagi termasuk diskaun code 0_0

bad girl, ceh poyo! XD


----------------------------------------

Get Free!



1) Enter this code: bloop#fahimamahmud to enjoy 5% discount for all bloop items purchase at www.bloop-bloop.com
2) First 50 online customer will get 1 additional Lip Gloss (worth RM 28) for FREE!
3) FREE DELIVERY (within Malaysia only) for RM 80 online purchase & above (in single bill transaction)


Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila ke
Facebook: www.facebook.com/bloopinc
Instagram & Twitter: @bloopcosmetics
Website: www.bloop-bloop.com
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



No comments:

Post a Comment