For You ^_^

Tuesday, June 24, 2014

[NEW] Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++

Salam and hello beauties,

Bulan Ramadhan tak lama lagi. Mungkin dalam bulan Ramadhan tahun ni agak sibuk sikit. So memang dah jarang pakai mekap ala pro dah =p mekap simple dan natural pun dah cukup. Walau saya ni mekap lover, saya sendiri pun tak nak pakai mekap tebal 4 inci and I feel sensitive with it =_=

Powder adalah salah satu mekap utama and untuk bulan Ramadhan tahun ni, saya pilih jenis cake powder punya. Why cake powder? Actually kita tak perlukan foundation atau bb /cc cream kalau nak pakai cake powder since I've oily face. Say goodbye to mekap tebal =p Terbaru, Maybelline memperkenalkan satu product yang bernama Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++.


Name: Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++
Price: RM23.90 (RM11.90 for refills)
Where to get: beauty store and supermarkets. Available from June 2014. For more info, email here cng@my.loreal.com

Packaging:


front


back

yang bulat tu tempat refills, hanya RM11.90 sahaja ^_^

nampak macam nak buka amik mutiara pun ada XD


Formula

This Maybelline cake powder memiliki kelebihan utama iaitu "Clean-Touch Powder System" iaitu Formula bedak dengan Mineral Perlite mengandungi 5x kuasa penyerapan dari bedak biasa, bantu menyingkirkan peluh berlebihan tanpa penggumpalan juga menjadikan wajah tampak cerah dan tahan lama sepanjang pemakaian! =D



my face after applying Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder


my full face view with no foundation and no edit! =D

Likes:
  1. sesuai bagi korang yang busy tak sempat makeup atau fast makeup. 
  2. have refills.
  3. jimat kos. tak perlukan foundation or bb / cc cream sebelum apply cake powder.
  4. kesegaran dan perlindungan dari sinaran UV tahan 12 jam! 
  5. harga pun murah serta good quality.
Dislikes:
  1. need to carefull when applying this cake powder sebab kalau silap terlebih pakai, wajah akan nampak lebih cakey.
  2. nama cake powder ni agak panjang dan membuatkan saya cakap pun agak berbelit belit sikit, " Maybelline White Superfresh bla bla bla" 0_0
Rating / Overall: 4 / 5


Lepas first time cuba Maybelline Cake Powder SPF34 PA+++, I feel happy and enjoy with it. Produk Maybelline ni sangat sangatlah sesuai untuk korang yang busy sampai tak sempat nak bermekap lama. Kadang kadang, simple dan natural mekap pun ambil masa sampai 20-25 minit! serious aku cakap =_=  Masa saya apply cake powder ni, tak sampai 2-3 minit pun terus siap! Mudah dan cepat. Paling best, this cake powder mampu memberi tahan 12 jam dengan kesegaran dan pelindungan kulit dari sinaran UV! Wajah berpeluh pun tak de masalah sebab adanya Clean-Touch Powder System. So, wajah kita akan nampak sihat dan segar meskipun bekerja sepanjang masa, tambah lagi bulan puasa nak dekat. Ok, cantik! Harganya pun cukup mampu milik, RM23.90 only! Ianya begitu murah dan very good quality! siap high SPF34 PA++++ dan banyak kelebihan lain. Termasuk ada refill, hanya RM11.90 sahaja! =D

For media enquiries regarding Maybelline New York, please contact: 
Connie Ng
E-mail: cng@my.loreal.com

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



1 comment:

  1. best kan powder ni ^_^ mieza pun dah pakai and so far sangat puas hati. i'm in process of finishing my review soon!

    ReplyDelete