For You ^_^

Tuesday, July 8, 2014

Bloop Buddyz Germ Blaster Review

Salam and hello everyone,

Memandangkan saya publish entri ni pada bulan Ramadhan, jadi first of all, saya ingin mengucapkan salam Ramadhan dan selamat berpuasa semua ~keke

Di bulan Ramadhan ni, bila dah tiba waktu sahur dan waktu berbuka, salah satu perkara yang paling penting adalah kebersihan. Dan sudah tentu setiap kali nak makan, kenalah cuci tangan terlebih dahulu. Bila tiba hari raya, bab makan kat rumah orang memang tak lari. Kadang kadang, selepas makan dan guna tisu kering memang tak cukup untuk bersihkan tangan kotor. Jadi, saya nak share satu benda comel ni boleh tolong kita untuk kebersihan yang boleh dibawa kemana mana =p


Name: Bloop Buddyz Germ Blaster
Price: RM24.90 (29ml x 5 and 1 holder)
Where to get: http://www.hishop.my/bloop

Packaging:

Botol kecil diperbuat daripada plastik jadi ianya selamat guna walau botol jatuh. Saya suka stiker depan kuman comel =p


Material and Formula:

I got blue germs XD

Blasting 99.9% of Germs Active cleansing beads and germ killers get dirty hands clean and leaves skin lightly scented.
5 Designs of Germ Blaster: Professor, Fuzzy, Dancing, Traveller & Loving.
1 Germ Blaster Holder (Christmas)
Active Ingredients: Triclosan 0.3%


Likes:
  1. cepat dan bersih. 
  2. gel tidak melekit.
  3. kecil dan ringan jadi mudah dibawa kemana mana.
  4. suka dan selesa pada bau segar Bloop Buddyz Germ Blaster. 
  5. tak perlu cuci dengan air dan sabun. sangat menjimatkan =)

Dislike:
  1. kuantiti sedikit untuk 1 botol jadi mungkin cepat habis sekiranya kerap dipakai.



Rating / Overall: 4.7 / 5

Pertama sekali, saya suka botol comel dia ~hehehe ianya kecil, ringan dan paling penting, mudah dibawa kemana mana. Masuk dalam poket kecil pun muat =p And seriously saya suka bau harum segar gel ni. Kalau nak tau, saya lebih selesa cuci tangan guna produk ni sebab tidak melekit dan bau yang segar lagi harum ^_^ Musim hari raya bakal tiba tak lama lagi. Nak beraya dan makan kat rumah orang pun tak jadi masalah kalau tangan yang kotor dan tak bersih sebab tak de tempat nak basuh tangan. So, nak beraya tu jangan lupa bawa Bloop Buddyz Germ Blaster, in sha Allah bersih =)

Website: http://www.hishop.my
‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



4 comments:

  1. wahhh . elok jugak . nanti takot jugak tangan kotor sapu2 kat muka kan .

    ReplyDelete
  2. ok packging dia utk travel n seswai sgt nk bawa ke mana2 tp kalau nk guna fmily kne botol besa ni ..huhu

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H. Saya pun ada jual bnda ni tapi mahal sikitlah coz ambil from my sis kt US

    Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak :)


    ReplyDelete
  4. memang kena ada dalam beg time raya nanti nie. senang nak cuci tangan bersih-bersih. :)

    ReplyDelete