For You ^_^

Wednesday, July 23, 2014

Review: Miss Hana Gel Pencil Eyeliner (Stardust)

Salam and Hello everyone,


Miss me? hahaha....dah lama tak update blog since makin lama makin sibuk nak buat persiapan untuk hari raya nanti. Sorry sangat2 to all my readers yang tunggu my blog update >.<

Untuk eye makeup Hari Raya nanti, saya plan nak pakai satu produk Miss Hana eyeliner terbaru iaitu Miss Hana Gel Pencil Eyeliner (Stardust). Eyeliner ni cukup sesuai untuk Hari Raya sebab this eyeliner ada blink blink, serious sangat berbeza dari eyeliner biasa dan sangat cantik ^_^


Name: Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner(Stardust)
Price: RM34.90 RM24.90
Where to get: http://www.nattacosme.com/cn/001c-Make-Up/003c-Eye-Makeup/006c-Eyeliner/Cn-Miss-Hana-Water-Proof-Gel-Eyeliner


Preview and Packaging:




Material and Formula:

mengandungi Cyclopentasiloxane, Trimethylsiloxysilicate, (+/-) Silica, Titanium Dioxide, Tocopherol, Polyethlene, Mica, Iron Oxides, Microcrystalline Wax, Methicone.

result for galaxy black

result for galaxy brown

Likes:
  1. good quality vintage packaging from Natta Cosme ^_^ 
  2. easy to apply.
  3. warna cukup terang.
  4. eye makeup jadi lebih menyerlah dengan adanya glitter walaupun simple makeup.
  5. tahan lama dan kalis air jadi eyeliner ni tidak mudah comot.
Dislikes:
  1.  kalau selalu pakai, lama kelamaan pencil ni akan jadi tumpul.

Rating / Overall: 4.5 / 5


Disamping memiliki glitter, paling penting ianya kalis air, tahan lama dan tidak mudah comot. Jadi, eyeliner ni tidak mudah hilang walaupun dicuci dengan air dan mudah hilang dengan makeup remover seperti biasa.  Ianya amat sesuai juga dipakai untuk musim panas. Warna pun dah cukup terang jadi cukup menjimatkan dan tak perlu nak apply tebal sangat. Eyeliner ni juga mudah apply tapi bila pencil dah tumpul mungkin menjadi agak sukar untuk apply. Secara keseluruhan, Galaxy black lebih menyerlah dan lebih kelihatan berbanding Galaxy brown. Mungkin sebab my natural skin tone. Tapi, kalau nak simple dan natural, saya suggest korang untuk try Galaxy brown. Btw, my eyes becomes more shine and lebih glamor with glitter. Harga pun cukup berpatutan dan boleh didapati di  Natta Cosme



GOOD NEWS! Apply discount coupon: "MHES20" entitle to get 20% OFF when purchase any colour of Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner, this coupon expiry date will be on 31/8/2014. Buy here: http://www.nattacosme.com



Instagram: http://instagram.com/nattacosme
Website: http://www.nattacosme.com
Facebook: https://www.facebook.com/NattaCosme
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



No comments:

Post a Comment