For You ^_^

Tuesday, October 21, 2014

Tutup Cerita Lama, Buka Cerita Baru

Assalamualaikum and hello everyone,

Dah lama tak update blog. Miss me? XD kepada semua pembaca yang lama menunggu my update blog, saya minta maaf sangat2 =(




Kepada mereka yang belum tahu, biar saya jelaskan. My online shop lama iaitu Bunny Inspired officially CLOSED dan MOVED ke satu instashop iaitu emamahmud. Kenapa? Sebelum ini, Bunny Inspired semuanya tentang handmade craft only. Tapi, my new online shop emamahmud semuanya tentang fashion dan handmade craft. In Sha Allah saya cuba buat lebih baik dari sebelum ni. So buat masa ni saya lebih fokus untuk bisnes baru disertakan dengan barang2 stok baru untuk emamahmud.


Pengalaman baru nak berbisnes untuk emamahmud agak mencabar. Belum start nak jual, timbul ada cabaran. Pertama, nama brand guna nama sendiri. Kumpul modal sendiri. Kumpul hasil tolong bisnes mak dan modal lepas dari Bunny Inspired. Semuanya sendiri. Untung rugi itu usah diceritakan. Segalanya dimulakan dengan satu kesusahan. Apapun cabaran, yang paling penting adalah niat kita untuk mencari rezeki yang HALAL. Jadi, ingat niat kita untuk berbisnes dan jangan asyik nak kacau dan bersaing dengan orang lain. Kan tak pasal2 lari dari niat tu. Ya, Allah. minta dijauhkan perkara sebegini agar diberkati dan murah rezeki.



Sebelum launch, semoga semuanya berjalan dengan lancar. Apabila semuanya selesai, saya cuba spend free time untuk update blog dan kembali review beauty products =)

P/S: Saya akan jual sneak peak dahulu sementara menunggu koleksi pertama saya. Jangan lupa follow my instagram shop: emamahmud / emamahmud
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



5 comments:

  1. its ok
    start with carefull step ..slow2 n berterusan
    i wish u gudluck! :)
    brand nama sndri cpt jalan sikit . based panglaman MG la :)

    ReplyDelete
  2. saya dah follow blog ini.kalau sudi follow balik.http://bicarabihah.blogspot.com/ terima kasih

    ReplyDelete
  3. saya ucapkan semoga awak berjaya dalam perniagaan awak.

    CARA MENCEGAH ALZHEIMER

    ReplyDelete
  4. Semoga terus maju jaya.
    InsyaAllah kalau kita buat betul2, memang boleh berjaya.

    ReplyDelete