For You ^_^

Wednesday, January 29, 2014

Review: Bloop Party Nails - Nail it Strip

Salam and hi beauties,

Biasanya saya dah banyak buat review pasal skincare dan makeup related. Kali ni pulak nak review produk hias kuku. Sebenarnya ni first time buat entry pasal kuku =p Apepun, memang happy sangat finally dapat juga produk hias kuku jenama Bloop dari HiShop

Name: Bloop Nail Strip
Price: RM38 for 3 packs
Where to get: http://www.hishop.my/nails?brand=20

Packaging:

kat belakang juga siap ada step cara pemakaian ^_^


saya dapat design ni, tak sabar nak try!
korang perasan tak ada 12 stiker seperti dalam gambar diatas. Ini sebagai tambahan untuk tujuan sekiranya berlaku kerosakan stiker ketika menghias kuku.

How to wear?
First of all, kalau nak result yang lebih cantik, pastikan korang simpan kuku panjang2 k >.<


HOW TO NAIL IT WITH BLOOP?

1. Make sure the nails are clean before using nail it! Use bloop nail polish remover for effective cleaning.
2. Choose the best strip size for each nail.
3. Remove the transparent protective layer.
4. Align & place the nail strip onto the nail. (Note: the rounded end should be facing the cuticle)
5. Rub strip over nail starting from the center working out to the sides.
6. Press the excess nail strip over the edges of the nail.
7. Using a nail file, file off the exces nail strip in a downward motion
8. Smooth nails to remove any excess air bubbles
9. For longer wear, seal with a layer of bloop top coat nail polish.

cut jika lebih.

GET IT OFF (NAIL STRIP REMOVAL)

1. Remove the top coat with a nail polish remover
2. Dip nails into warm water for 5-10 minutes. Then, gently peel off nail strips
3. Remove any excess glue with bloop nail polish remover

Like:
  1. cepat dan tak perlu nak ambil masa untuk dikeringkan.
  2. bukan dari bahan kimia mahupun alkohol. Ianya diperbuat dari bahan bahan mesra alam ^_^
  3. tiada masalah pada pergerakan jari sebab stiker ni membolehkan udara masuk pada kuku.
  4. easy to remove, lagipun ini stiker =p
Dislike:
  1. kena lebih berhati hati ketika memakai. sebab yang ni tersangatlah nipis dan lembut jadi ianya mungkin cepat terkoyak jika dipakai secara kasar. Sebab itulah juga Bloop menyediakan lebih dari 10 stiker dalam 1 pack.
Rating / Overall: 3.8 / 5
Lepas try Nail it Strip buat kali pertama, tanpa menunggu masa, my nails terus transform into like glitter fancy dan my nails juga rasa bebas sebab udara boleh masuk pada kuku ^_^ Tambahan pula, Nail it Strip bebas dari bahan kimia apatah lagi alkohol jadi taklah was was sangat, ianya mudah removed. This product sekaligus menjadi satu kelengkapan buat wanita selepas makeup ^_~ And, if korang tengah cari product hias kuku atau baru nak try menghias kuku lepas baca entri ni XD, I suggest to try these from Bloop.

Selain design stiker seperti diatas, Bloop juga menyediakan design lain yang lebih cantik lagi menawan jadi korang juga boleh tengok banyak pilihan di sini: http://www.hishop.my/nails?brand=20

psssttt....khas untuk pembaca my blog, ada special untuk korang. korang boleh rebate RM20 untuk pembelian di HiShop. Here's voucher code for you: BLOOPNAILS
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 March 2013

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
‘Like’ bloop on Facebook:
https://www.facebook.com/bloopinc
Follow us on Twitter:
http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates:
http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 27, 2014

Pastel, Vintage, Gelap dan Printed - Bunny Ribbons dan DIY

Salam and hi cuties,

warna lembut atau pastel dan vintage sememangnya sudah menjadi kegilaan remaja masa kini dan sudah menjadi kebiasaan yang saya jumpa kat instagram. Tak lupa juga warna gelap dan printed sebagai pilihan untuk koleksi ribbon brooch dari Bunny Inspired.
Kali ni saya dah tambah warna baru disertakan kualiti baik untuk reben brooch. Jadi saya akan menyediakan banyak warna pilihan untuk korang =) 

All Bunny Ribbons RM2 each
20pcs and above: FREE postage within Malaysia
Width: 7 +/-
Height: 5 +/-


Bunny Ribbon - flower black

Bunny Ribbon -flower purple

Bunny Ribbon -flower red

Bunny Ribbon -polka red A

Bunny Ribbon -polka red B

Bunny Ribbon -polka green

Bunny Ribbon -black

Bunny Ribbon -pastel grey

Bunny Ribbon -brown

Bunny Ribbon -wheat

Bunny Ribbon -peach

Bunny Ribbon -yellow

Bunny Ribbon -pastel yellow

Bunny Ribbon -cream

Bunny Ribbon -lime green

Bunny Ribbon -pastel green

Bunny Ribbon -pastel blue

Bunny Ribbon -pastel purple

Bunny Ribbon -maroon

Bunny Ribbon -dark pink

Bunny Ribbon -pastel pink

Bunny Ribbon -pastel orange

Bunny Ribbon -orange

Bunny Ribbon -red

GOOD NEWS! If korang nak buat reben sendiri, Bunny Inspired menyediakan satu set khas untuk korang yang berminat dan try buat reben saiz kecil dan besar. Set DIY ni adalah LIMITED jadi siapa cepat, dia dapat =p



DIY Ribbon Brooch SET A
  • 10pcs Felt (9cm x 5cm- 5 random colors)
  • 10pcs Felt (7cm x 5cm- 5 random colors)
  • 10pcs pin brooch
  • 10pcs pin biasa
  • 1m bow (lime green)
  • 2pcs ribbon brooch siap (untuk rujukan / sample) 
DIY Ribbon Brooch SET B
  • 20pcs felt (9cm x 5cm- 5 random colors)
  • 10pcs felt (7cm x 5cm- 5 random colors) 
  • 10pcs pin brooch
  • 20pcs pin biasa
  • 3m bow (lime green)
  • 2pcs ribbon brooch siap (untuk rujukan / sample)
Price:
SET A - RM30 per set
SET B -  RM40 per set
*all include postage - pos laju

-----------------------------------------------

Jika berminat, sila hantarkan detail berikut:

Nama Penuh:
Alamat:
No.tel:
Product name & quantity:
Payment method: (Cimb Bank / Maybank)

email: imafahima@yahoo.com
or
facebook: https://www.facebook.com/bunnyinspired or http://www.facebook.com/bunnyinspire
or
order form: http://bunnyinspired.blogspot.com/2012/03/order-form.html

*no.akaun bank akan diberikan selepas confirmation
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, January 23, 2014

Review: Fairy Beauty Fairy Blossom

Salam and Hi beauties,

Kebelakangan ni I've menstrual problem(terlalu awal datang haid) dan tidak teratur I think juga memyebabkan menstrual pain. Luckily kebetulan saya dapat satu product yang pernah dapat Special Awards winner of the Beauty Supplements category in Cite Cosme Beauty Awards 2012/2013 organized by Beauty (女人我最大), Mina and ViVi magazines iaitu Fairy Beauty Fairy Blossom from HiShop. Kebetulan itulah juga this Fairy Blossom ni helps my menstrual problems sebelum ni.


Name: Fairy Beauty Fairy Blossom (10 x 22ml)
Price: RM89.00 per 1 box (buy 2 boxes FREE 4 bottles)
Where to get: http://www.hishop.my/fairy-beauty-fairy-blossom

Packaging:

awesome safety packaging from HiShop

Ta-Dah!

kat tepi kotak ni ada logo-logo certified & safe termasuk logo HALAL ^_^

first time buka kotak ni, I feel like little princesses welcomed me ~keke

10 botol kecil dan berkaca khas dalam satu kotak.


Formula and Material:




How?
How to drink? senang je. Sebelum itu, untuk result yang baik, pastikan minum Fairy Blossom sebelum breakfast!
Goncang botol dahulu, then buka cap, ambil straw dan cucuk pada bahagian rubber cap. Lastly, minum ^_^ kalau masih tak paham, boleh rujuk gambar step kat bawah.

jangan lupa goncang botol sebelum minum ^_~

Memandangkan saya minum Fairy Blossom sebotol selang sehari dan melebihi apa yang saya dapat, so saya share Fairy Blossom ni kat my lovely mom and my sis. Pada masa yang sama, saya juga berpeluang dapat kumpul result berlainan diorang lepas minum ni.

keep calm and stay cute ~kbye XD

Like:
  1. suka tengok cara packaging yang selamat, good quality dan tersusun rapi.
  2. feel bertenaga dan nampak sihat sepanjang hari. My mom yang kuat bekerja feel same, sebelum ni kadangkala dia cepat letih dan mengantuk sebab usia or cholesterol. 
  3. sebelum ni mengalami masalah terlalu awal datang haid dan tidak teratur. lepas minum Fairy Blossom, nampaknya kitaran haid sudah kembali normal.
Dislike:
  1. tidak sesuai untuk mereka yang berusia 15 tahun dan kebawah dan wanita hamil. sorry >.<
  2. agak mahal. But if you buy 2 boxes, dapat free 4 botol ^_^
Rating / Overall: 4 / 5
Lepas hampir masuk 4 minggu bersama Fairy Beauty Fairy Blossom, I got sedikit perubahan yang baik. First of all, saya suka packaging dia yang sangat tersusun rapi disertakan sekali botol kaca yang kecil comel =p
For taste, minuman ni rasanya agak sedikit weird lagipun buah buahan campuran but yakini Fairy Blossom mostly diperbuat dari bahan bahan semulajadi dan membuatkan kita lebih sihat dan kembali cergas. My mom feel bertenaga buat kerja seharian lepas minum Fairy Blossom. My menstrual problem pula jadi bertambah baik dan teratur. Sakit perut akibat menstruation pun sudah kurang ^_^


Fairy Beauty is currently running a promo to get FREE 4 bottles with purchase of 2 boxes!

Exclusive RM20 rebate for Inspire Bunny readers: FAIRY2014
*With minimum purchase of RM99, valid till 28 February 2014


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 20, 2014

Review: Farmasi Make-up Remover Wet Wipes

Salam and Hi all,

Tak kira simple makeup atau bukan, makeup remover memang dicari. kalau nak kulit muka kembali segar dan sihat, sudah tentu kebersihan muka diutamakan. Makeup sentiasa melekat selagi belum remove. Especially my eyeliner mostly hard to removed >.<


Name: Farmasi Make-up Remover Wet Wipes (20 sheets)
Price: RM9.90
Where to get: http://www.hishop.my/make-up-remover-wet-wipes-20-sheets-114826?page=2

Packaging:

plastic like waterproof, black and stripes design

easy to opened. sama dengan packaging tisu poket yang lain.


Material & Formula:
mengandungi Vitamin E dan Aloe Vera juga mampu membersihkan dan melembapkan kulit. This makeup remover ni juga membantu seluruh kulit muka, keliling mata dan bibir secepatnya secara lembut.. Disamping itu, ianya membantu membersihkan liang pori yang tersumbat secara mendalam tanpa meninggalkan kesan berminyak!
termasuk eyeliner dah terlekat disitu =D

before and after remove makeup >.<


Like:
  1. remove makeup yang begitu cepat secara lembut.
  2. tidak berminyak. Makeup remover ala tisu basah ni mampu kembali menyegarkan wajah.
  3. mudah dibawa kemana mana. Sesuai for travel.
Dislikes:
  1. kuantiti sedikit maybe. Jadi, bagi makeup everyday, mungkin tisu makeup remover cepat habis.

Rating / Overall: 3.5 / 5
Lepas remove makeup guna ni, wajah saya kembali segar dan tiada kesan minyak. My eyeliner yang susah sangat nak remove pun dah jadi mudah remove dan my eye kembali natural. Baunya juga cukup menyenangkan. This product juga sesuai untuk semua jenis kulit muka =D This makeup remover ni tidaklah terlalu berat jadi if korang nak pergi kemana mana tapi ingin bawa makeup remover sekali, I suggest this product =)



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, January 13, 2014

Preview: My HiShop Haul + Tips

Salam and Hi beauties,

Dalam banyak banyak online shop beauty and cosmetic, HiShop adalah antara online shop yang paling saya sukai, my first beauty inspiration dan paling banyak stok barang - barang HiShop dalam bilik ^_~ I just can say boleh buat koleksi tu XD
Berdasarkan pengalaman saya, HiShop sememangnya dipercayai dari segi benefits, kualiti barang, packaging box, customer services, sales & promotions. Why? too long to explain why so just go to my previous entries of 2012 =p keep calm and keep supporting and promoting them ~yehet yehet yehet

Back to topic, here's my new HiShop haul, silakan cuci mata 0_0


  1. 4U2 Dreamgirl Together Double Blush No. 01 - http://www.hishop.my/4u2-dreamgirl-together-double-blush-no-01 (RM16.90)
  2. Clinelle Purifying Toner (200ml) - http://www.hishop.my/clinelle-purifying-toner-200ml (RM33.90)
  3. Mircoz Premium Multi-Care Facial Cotton (50pcs) - http://www.hishop.my/mircoz-premium-multi-care-facial-cotton-50pcs (RM15.00)
  4. Stage Keep It Clean Brush Cleaner 200ml - http://www.hishop.my/stage-keep-it-clean-brush-cleaner-200ml (RM25.00)
  5. Farmasi Anti-Bacterial Wet Wipes (12 sheets) - http://www.hishop.my/anti-bacterial-wet-wipes-12-sheets-117323 (RM3.90 - Repurchased)
  6. Shangpree Aroma Socks - Ocean Blue - http://www.hishop.my/shangpree-aroma-socks-ocean-blue (RM19.90)
  7. Charmzone DeAge Blue Watery Cream 4ml (Sample) - http://www.hishop.my/charmzone-deage-blue-watery-cream-sample (FREE)
  8. Charmzone Albatross Waterful CC Cream 3g (Sample) - http://www.hishop.my/charmzone-albatross-waterful-cc-cream-sample (FREE)
  9. Deoproce Hand & Body Cream - Blue Berry (50ml) - http://www.hishop.my/deoproce-hand-body-cream-blue-berry-50ml (RM6.90)
  10. Discount voucher


Jumlah kesemuanya adalah RM121.50 but..............I got 90% less so pay less and seriously dari mahal bertukar jauh murah! How? Masa tu HiShop ada buat sales dan yang paling utama sekali adalah rewards..........rewards...........and rewards...............*bergema di telingamu XD

[Newbie Tips] First of all, make sure korang register di website HiShop. Jangan risau, ianya FREE ^_^ Untuk lebih menjimatkan atau save bajet di HiShop, rewards lah jawapannya. Banyak cara untuk dapatkan rewards seperti rajin membeli(utama), invite rakan rakan, reviews dan banyak cara lain di sini: http://www.hishop.my/earn-points

HiShop sememangnya terjamin selamat ^_^
Disamping itu, HiShop juga biasanya buat giveaway kat group facebook https://www.facebook.com/groups/hishopbeautyambassadors. Bukan itu sahaja, malah mostly bloggers review beauty products kat situ terutamanya HiShop products. Jadi, if korang nak cari sesuatu product atau pendapat / cara / pengalaman orang lain menggunakan product tersebut, boleh rujuk kat situ ^_^

HiShop juga always adakan sales jadi jangan lepaskan peluang di sini: http://www.hishop.my/all-sales

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html