For You ^_^

Monday, February 24, 2014

Review: Clinelle Purifying Toner

Salam and Hi beauties,

Have great after shower and it's happy skincare time! ^_^ Salah satu rutin harian untuk skincare adalah toner. Kulit muka kita belum tentu bersih sepenuhnya walau selepas cleansing. That's why I need to apply toner sekaligus membantu menyinkirkan segala sisa kotoran lagi degil terlekat pada muka. Kalau rajin pakai setiap hari, In sha Allah kebersihan kulit muka kita terjaga sepanjang masa, so here's my toner =)


Name: Clinelle Purifying Toner (200ml)
Price: RM33.90
Where to get: http://www.hishop.my/clinelle-purifying-toner-200ml
Made In: France

Material & Formula:
sesuai untuk semua jenis kulit muka terutamanya normal to oily skin. Ianya mengandungi Isodecyl Salicylate dan Melaleuca Alternofolia (Tea Tree) Oil untuk membersihkan dan mengawal jerawat di samping menggalakkan peredaran mikro untuk pembaharuan sel. Selain itu, Chamomilia Recutita (Matricaria) Ekstrak dan Minyak Essential Lavender untuk menenangkan dan melegakan kulit. Formulated and manufactured in France. Biasanya kebanyakkan toner diperbuat dari bahan kimia dan alkohol, tapi bagi Clinelle Purifying Toner mostly diperbuat dari bahan natural ^_^



How To Use?

selepas cuci muka, apply toner ni seperti biasa like step di bawah.


Lepas cuba toner ni, memang terkejut jugak sisa kotoran masih ada walaupun jarang pakai makeup. 0_o

say goodbye to sisa degil! >.<

Like:
  1. sisa kotoran yang masih ada dapat ditanggalkan walaupun jarang bersolek.
  2. kulit muka segar sepanjang masa.
  3. mengurangkan pertumbuhan jerawat dengan mudah.
Dislike:
  1. tak suka bau yang agak keubat- ubatan. kalau selalu pakai, mungkin dah biasa pada bau liquid tersebut. Yakini kebanyakkannya diperbuat dari bahan natural.

Rating / Overall: 4 / 5

lepas cuba Clinelle Purifying Toner, wajah saya kembali segar dan sisa kotoran degil pada muka mudah ditanggalkan. This toner bukan sahaja untuk membersihkan wajah, malah membantu mengurangkan pertumbuhan jerawat dengan mudah terutamanya wajah berminyak like me. Produk terbaik disertakan dengan harga yang berpatutan ^_^ Yang best sekali, kebanyakan toner ni diperbuat dari bahan natural dan sesuai untuk semua jenis kulit muka. Jadi kalau korang tengah cari toner terbaik, jom try Clinelle Purifying Toner.



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, February 17, 2014

Review: Tips sihat, cergas dan muda dengan EPHYRA + FREE gift!

Assalamualaikum dan hi all,



kebelakangan ni ramai blogger dah cuba dan share pengalaman sendiri lepas guna EPHYRA. Kepada mereka yang masih tak tau atau baru nak tau pasal EPHYRA, boleh baca entry ni sampai habis.

Harga Trial Pack ( 10 sachet) - RM68 (free postage)
Harga Premium Pack ( 30 sachet ) - RM197 ( free postage + free shaker + free recycle bag). Ini adalah harga pasaran. Harga saya untuk premium pack 30 sachet adalah :

1 kotak : RM1** ( sms/whatsapp untuk harga special)
2 kotak : RM350 (free postage + free shaker + free recycle bag)
3 kotak : RM500 (free postage + free shaker + free recycle bag)

COD area : lrt sg.besi/ upnm / bandar tasik selatan /sentul

Where to get: 
sms/whatsapp: 0162126420
Facebook : https://www.facebook.com/mrsfadzill

Pengenalan



Kami percaya kecantikan adalah transformasi dalam diri. Apabila berlaku perubahan kulit, perasaan akan berubah dan seterusnya kualiti kehidupan akan berubah. Pada kaum wanita terutamanya, penampilan kulit dan penjagaan kulit yang teliti adalah rahsia untuk kekal menawan dan anggun walaupun usia meningkat.Kerap kali golongan wanita menjadi tertekan dengan hakikat penuaan, melihat kulit mereka dimamah usia, garis-garis halus mula timbul dan keanjalan kulit semakin kurang.

Dengan EPHYRA, kami percaya kecantikan adalah lebih dari apa yang terlihat pada luaran sahaja. Kejelitaan dan keanggunan anda bermula dari kesihatan dan keseimbangan dalaman. Memperkenalkan EPHYRA, minuman enak yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia, yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.Jadikan Ephyra pilihan terbaik untuk menikmati keserian menyeluruh yang berpanjangan dan terpancar dari dalam.

Siapa Yang Memerlukan EPHYRA?
  • Umur 25 dan ke atas
  • Kulit Kering & kedut
  • Kulit kusam & kendur
  • Pigmentasi dan kulit bermasalah (jerawat)
  • Proses Pemulihan lambat
  • Mudah Rasa Penat
  • Daya Ingatan Merosot
  • Sakit-sakit badan / sendi
  • Metabolisma rendah

Kandungan

1. Kolagen Ikan Laut Dalam

  • Kolagen tulen yang dihasilkan daripada spesis ikan putihlaut dalam dari PERANCIS
  • Mengembalikan keremajaan kulit anda
  • Mengandungi agen antioksida semulajadi yang melindungi sel-sel daripada radikal bebas.
  • Menyokong penambahan lapisan kolagen untuk mengekalkan keanjalan kulit yang sihat dan dan tegang.

2. Buah Acai

  • Buah Keajaiban dengan manfaat yang besar, seperti anti-penuaan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-radang dan menguatkan sistem kardiovaskular
  • Kaya antioksida, mampu untuk mengurangkan risiko mempunyai kanser dan membantu melambatkan proses penuaan.
  • Kaya dengan sumber vitamin dan mineral, termasuk kandungan tinggi omega 6 dan omega 9
  • Kaya dengan serat pemakanan, membantu untuk meningkatkan kesihatan sistem kardio vaskular, saluran penghadaman dan membantu mengawal paras kolesterol.

3. Gam Akasia

  • Membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan
  • Membantu menyingkirkan toksin berbahaya yang terkumpul dalam sistem pencernaan
  • Kaya dengan Serat yang menyerap toksin yang kemudiannya dikeluarkan melalui proses penghadaman

4. L-glutathione

  • Memperbaiki kulit untuk menjadi lebih lembut,halus dan dan lebih muda
  • Satu agen yang kaya antioksida yang melindungi kulit terhadap kerosakan sel hasil proses pengoksidaan sekaligus melambatkan proses penuaan.
  • Mengurangkan proses pembentukan pigmen , memberikan kulit anda penampilan yang lebih cerah dan berseri
  • Membuang toksin dari dalam badan untuk meningkatkan sistem imunisasi

5. Asthaxanthin

  • Memulihkan kesakitan sendi,sakit otot dan arthritis.
  • Sangat bagus untuk mengurangkan kedutan dan garis halus, meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit, menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri
  • Meningkatkan daya tenaga dan stamina dalam badan

6. Serbuk tomato

  • Mengandungi banyak vitamin A dan C
  • Berkhasiat tinggi untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dalam aliran darah
  • Membantu pesakit kencing manis untuk menjaga tahap gula darah mereka di bawah kawalan
  • Vitamin A dalam tomato akan membuat rambut anda kuat dan berkilat,juga bagus untuk mata, gigi dan tulang.

7. Acerolla ceri

  • Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan , menguatkan hati, memperbaiki keadaan kulit dan meningkatkan keupayaan badan untuk memulihkan dan memperbaharui tisu dengan cepat
  • kandungan vitamin C yang tinggi dapat meransangkan pembentukan kolagen dalam badan, yang dapat menggantikan sel kulit menjadi sihat, halus dan lebih anjal.
  • Membantu menguatkan sistem imunisasi dalam badan dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan masalah mata

8. Marigold bunga ekstrak

  • Mengandungi pelbagai karotenoid antioksida membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, atau molekul berbahaya.
  • Berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit radang, kulit berjerawat dan eczema
  • Menstabilkan kelembapan pada kulit anda, sekali gus ini bermanfaat bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif

9. Superberry

  • Diketahui mengandungi kandungan antioksida yang sangat tinggi.
  • Melindungi sel dari pengoksidaan dan meneutralkan radikal bebas.
  • Sumber terbaik untuk Vitamin C, Zat Besi, dan Potassium.

Faedah & Kelebihan



Apakah kelebihan menggunakan EPHYRA?

  • Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
  • Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
  • Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
  • Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
  • Melancarkan sistem pencernaan dalam badan
  • Mengurangkan kadar kolesterol
  • Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
  • Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan
  • Mengawal berat badan dan meningkatkan kadar metabolism
  • Melegakan kesakitan sendi dan arthritis

Fakta


Mengapa kolagen ikan terhidrolisis lebih tinggi khasiat daripada struktur kolagen ikan biasa?

EPHYRA diformulasikan dengan kolagen ikan dihidrolisiskan (unit kecil molekul) yang membenarkan kolagen untuk diserap serta-merta oleh sel-sel dan memberikan hasil yang optimum.

Mengapa antioksida penting & bagaimana ia memberi kesan kepada kita?

Antioksidan mengandungi pelbagai keajaiban untuk kesihatan kita secara keseluruhan. Badan kita terdiri daripada 100 trilion sel.

Antioksida adalah bahan-bahan yang melindungi sel-sel dalam badan secara keseluruhan terhadap kesan-kesan radikal bebas. Radikal bebas boleh merosakkan sel-sel, dan dikaitkan dengan pelbagai masalah seperti penyakit jantung, kanser, artritis, Alzheimer, kolesterol tinggi dan penyakit-penyakit lain. Oleh itu, antioksida dalam badan kita bertindak sebagai perisai kepada sel-sel badan anda.

Apakah EPHYRA?

EPHYRA adalah lebih daripada kolagen biasa, sangat berkesan untuk memutihkan , menganjalkan dan melembapkan kulit. Selain itu, ia dapat memulihkan kesihatan dalaman. Iadirumuskan dari kolagen ikan laut dalam terhidrolisis dengan 8 antioksida yang kuat iaitu Acai Beri, Gam Akasia, L-glutathione, Astaxanthin, Acerolla Ceri, Serbuk Tomato, Ekstrak Bunga Marigold dan Superberry.

Bilakah masa terbaik untuk mengambil EPHYRA?

Anda boleh ambil EPHYRA pada waktu pagi sebelum sarapan pagi atau pada waktu malam sebelum tidur.
Dos pagi: penyerapan maksimum ketika perut kosong sebelum makan.
Dos Malam: membaiki dan memulihkan sel-sel badan semasa tidur.

Pada umur berapakah anda boleh mula menggunakan Perkhidmatan EPHYRA?

Kolagen akan berkurangan sepanjang hidup kita (bermula dalam 20 kami), sekali gus membawa kepada proses penuaan.
Tanda-tanda untuk kulit bahawa pengeluaran kolagen telah kurang :- Peningkatan kedutan & garis-garis halus, Kulit mengendur,Kulit bertukar menjadi kering & kasar, luka lambat sembuh & parut lambat pudar,Rambut menjadi semakin nipis & membosankan.

Kajian mendedahkan bahawa pada usia 30 dan ke atas, tubuh akan kehilangan kolagen pada kadar 15% setahun. Apabila anda adalah 60, badan anda telah mengurangkan pengeluaran kolagen kira-kira 45%.
EPHYRA sesuai & selamat untuk digunakan untuk semua golongan dewasa. Individu digalakkan untuk bermula awal untuk mendapatkan hasil yang diingini

EPHYRA akan menyumbang kepada pertambahan berat badan?

Tidak, EPHYRA adalah minuman berkalori rendah dengan kandungan lemak, oleh itu ia tidak akan menyumbang kepada penambahan berat badan dengan penggunaan jangka panjang. Malah, kolagen membantu dalam membina otot tanpa lemak yang membantu untuk membakar lemak dalam badan.

Berapa lama keputusan boleh dilihat selepas mengambil EPHYRA?

EPHYRA telah menunjukkan keputusan cemerlang selepas 2 minggu penggunaan. Ia menganjalkan kulit anda, mencerahkan & mengekalkan kelembapan kulit anda untuk lebih tegang,halus dan lembut, lebih muda cerah berseri.

Bolehkah saya mengambil lebih daripada 1 paket sehari dan akan ada apa-apa perbezaan?

Satu sachet setiap hari adalah mencukupi. Bagi individu yang mempunyai kulit yang bermasalah, dinasihatkan untuk mengambil 2 paket ( 2 kali – pagi dan malam ) untuk kesan lebih cepat.

Bolehkah lelaki mengambil EPHYRA?

Ya. Ia adalah sesuai untuk lelaki kerana EPHYRA membantu untuk kulit lebih sihat dan bersih, memerangi keletihan, tekanan & meningkatkan imunisasi. EPHYRA juga tidak mengandungi bahan berkaitan hormon wantia yang boleh mengakibatkan kesan terhadap hormon lelaki.

Testimoni pengguna




bukan itu saja, malah celebrity pon dah cuba ephyra ni ^_^







Untuk pengetahuan semua, produk Ephyra selamat dan dijamin kerana mendapat kelulusan sijil Halal dan KKM ^_^



sebarang komen, pertanyaan, testimoni dan tempahan ephyra, sila ke :

sms/whatsapp: 0162126420
Facebook : https://www.facebook.com/mrsfadzill
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, February 12, 2014

Review: Bloop Party Nails- Nail Sticker (Adults/Kids)

Salam and hi nail lovers,

Beberapa minggu lepas, saya terima satu parcel dari Hishop dan actually memang agak surprised sebab dapat sticker nails untuk kanak kanak! Biasanya remaja dan orang dewasa ni pakai stiker kuku tapi kali ni Bloop menyediakan satu lagi produk kuku khas yang sesuai untuk kanak kanak iaitu Play It!with Bloop-Nail Sticker (Adults/Kids)


Name: Bloop Nail Sticker (Adults/Kids)
Price: RM9.90
Where to get:
  1.  http://www.hishop.my/nails?brand=20 
  2.  http://www.bloop-bloop.com/product/53/bloop-Nail-Sticker-Kids.html

Packaging:
For kids of colorful doodle with nails tutorial at back, so cute! ^_^



you can see that 3D like on this stickers

How To Use?

seperti biasa, buka stiker dan lekatkan pada kuku dengan berhati hati serta kedudukan dan posisi yang betul. cut stiker jika lebih dari paras kuku.
Amaran: sticker nails sesuai untuk kanak kanak 6 tahun dan keatas.


Like:
  1. sesuai untuk kanak kanak mahupun dewasa.
  2. design love cantik dan 3D like ^_^
  3. easy to use.
  4. tiada bahan kimia dan alkohol yang mungkin membahayakan kanak kanak.

Dislike:
  1. memandangkan sesuai untuk kanak kanak, jadi stiker ni agak sedikit kecil dan mungkin banyak space pada kuku orang dewasa. (terutamanya kuku pada ibu jari)



Rating / Overall: 4 / 5
me? kids? kat rumah ni saya hanya ada seorang anak buah perempuan usia 9 tahun and the problem is dia ni lasak, jadi saya mengambil keputusan untuk cuba sendiri stiker kanak kanak ni =_= Btw, lepas try nail sticker ni, I feel like terlalu sayang untuk remove. I really like that design and sesuai untuk dewasa juga. Cuma ianya memakan masa yang lama untuk pakai, yang penting hasilnya sangat cantik dan memuaskan ^_^

hello kids, keep calm and eat cake with your beautiful nails =p

psssttt....khas untuk pembaca my blog, ada special untuk korang. korang boleh rebate RM20 untuk pembelian di HiShop. Here's voucher code for you: BLOOPNAILS
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 March 2013

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
‘Like’ bloop on Facebook:
https://www.facebook.com/bloopinc
Follow us on Twitter:
http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates:
http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, February 10, 2014

Review: My Beauty Diary Hello Kitty Honey Strawberry Mask

Salam and Hello everyone ^_~

Akhirnya sesuatu yang "kawaii" dah masuk ke rumakku =p Peminat Hello Kitty anyone? If say YES, here's good news untuk korang!


Name: My Beauty Diary Hello Kitty Honey Strawberry Mask
Price: RM4.90 /1pcs [RM39.90 / 1box]
Where to get: Guardian outlets

Packaging:

Seriously baru saja tengok packaging dia terus jatuh cinta, IDK why mask punya packaging terlalu kawaii hingga membuatkan diri excited nak try mask tu! Plus muka Hello Kitty pada muka depan dan belakang disertakan madu sesuai dan match pada mask madu.

Hello Kitty fans? here's for you


Material & Formula:

CR: My Beauty Diary Malaysia

 How To Use?


Lepas bersihkan muka, buka mask, remove protective backing(seperti dalam gambar dibawah),letakkan di muka pada posisi yang betul dan biarkan selama 20 - 30 minit.

Selepas pakai mask, sekiranya masih ada sisa serum pada muka, urutkan dengan jari untuk penyerapan serum pada kulit muka. JANGAN cuci muka selepas pakai mask serum, just terus buat saja aktiviti harian dengan skincare routine. For best result, pakai mask sekurang kurangnya 2-3 kali seminggu.

p/s: if you have oily skin and kalau rasa kurang selesa kerana serum mask tu terlebih banyak pada muka, boleh lapkan sisa serum tersebut dengan tuala bersih or tisu.



keep calm and zzzzzzzzzzzzzz...... ~yehet~


Like:
  1. cute packaging.
  2. easy to use. no need to wash off mask serum.
  3. rasa lebih fresh, wajah tidak mudah kering, I mean kelembapan serum pada my oily face terkawal. 
Dislike:
  1. hard to find. Paling mudah pun cari kat Guardian outlets.
Rating / Overall: 4 / 5
First of all, saya paling suka packaging mask yang kawaii dan tersangatlah Hello Kitty >.<  Bau mask tiada masalah, just bau strawberry campur madu asli. Lepas pakai mask ni, I feel kulit muka saya jadi lebih segar, lembut dan tidak mudah kering sepanjang masa. Ever I've naturally oily skin, but I still need moisturizer(that oil control) to keep melembapkan kulit like this mask.





Untuk maklumat lanjut, sila ke:
website: http://beautymall2u.com
Facebook: https://www.facebook.com/mybeautydiarymy
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, February 3, 2014

OOTD: Pastel Casual

Salam and hi everyone ^_~

For me, pastel colors adalah antara my favorite, colors paling tenang dan sedap mata memandang. Well since selalu tengok apa saja yang berkaitan dengan #pastel kat instagram, recently saya nak cuba combination mix pastel with warm natural, lebih kepada santai dan kasual. I can still nampak sedikit muda, lemah lembut dan ceria ketika keluar (especially tea time! ^_^)





Outfits
Essential Long Sleeve Tee: Amnig
White Pants: Gift (2007)
Bunny Ribbon Brooch: Bunny Inspired
Pastel Bracelets set: Handmade Cinderella
Love Nail Sticker: Bloop

selfie....ok selfie -_-

my 3D looks nails from Bloop............review it soon ^_~

Comment if you like this simple combination and outfits ^_^


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html