For You ^_^

Wednesday, March 26, 2014

Style Wednesday: All about shoes and... Selipar

Salam and hi all,

Dah lama nak buka cerita pasal shoes. Pernahkah korang terfikir nak pakai shoes jenis style apa? Kadangkala kita sendiri pun jadi sterss hanya disebabkan shoes 0_0 Disini saya nak share jenis jenis shoes yang saya jumpa kat JustFab. Kat gambar ni jugaklah korang boleh belajar dan rujuk jenis jenis shoes styles.
so what’s your favorite shoe style?


Diantara semua jenis jenis kasut, let's talk about selipar pulak. Why selipar? Selipar sememangnya mesti ada tak kira di dalam rumah mahupun luar rumah. Salah satu jenama selipar yang popular adalah Havaianas. Dan salah satu collection dari Havaianas ialah Camouflage Style. And korang boleh dapat 20% off di CommonThread & H Store.

click this banner for more info



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, March 24, 2014

FREE Sample Review: Charmzone CC Cream and DeAge Blue Watery Cream

Salam and hi everyone,

Finally I got these double free samples from HiShop ^_^ and First time jugak publish review items yang berupa samples =p


Name: Charmzone DeAge Blue Watery Cream 4ml
Price: FREE
Where to get: http://www.hishop.my/charmzone-deage-blue-watery-cream-sample

Name: Charmzone Albatross Waterful CC Cream 3g
Price: FREE
Where to get: http://www.hishop.my/charmzone-albatross-waterful-cc-cream-sample



both are formulated from Korea ^_^
Charmzone DeAge Blue Watery Cream 4ml
mengandungi Pure white birch sap dan ejen pelembap lain membantu dengan penghidratan sekaligus wajah kembali cergas. Juga termasuk bahan bahan Blueberry iaitu bahan yang diperkaya sebagai antioxsida dan nutrien untuk memastikan wajah lebih berseri. Tidak lupa dari bahan bahan herba semulajadi pada pure Alps spring water untuk melegakan kulit dari pencemaran luar. 

Charmzone Albatross Waterful CC Cream
1) Magic Tone Control Powder (Skin Tone Control) - Pantented Contrast
* Capsulized Cream-like Magic Tone Control Powder changes its color to bright when being applied to skin.

2) Tone-up Shining Powder (Naturally Glamorous)
* Powder that shines different by different angle and Shining Powder in CC Cream toning up skins and bring natural glamour.

3) Smoothing - Soft Finish (Smoother and softer skin)
* Spherical powder + Gel-type silicone gel fills up wrinkles and forms even makeup layer.

4) Long-Lasting & Soft Focus Effect (Sebum absorption & look splendid)
* Spherical powder absorbs sebum and keep make up layer even. Diffuse light to look more splendid.

CLINICAL TEST RESULT :
> 9-hour moisure-lasting - Clinically tested
> 9-hour color lasting - Clinically tested

KEY Ingredients: White Birch Sap, Aloe Water : Moisturizing, Skin Comfort
# Liquid Ice : Skin cooling effect
# Rose shape powder : Absorbs sebum to control shiny patched and bring radiance
# Rosehip oil & French Rose: Nutrition supply, Anti-inflammatory effect



Charmzone DeAge Blue Watery Cream 4ml
 Rating / Overall: 3.5 / 5
lepas apply, wajah saya sentiasa segar sepanjang masa dan hilang rasa kering. Juga bebas dari sinaran UV jadi tiada masalah jika bekerja seharian di bawah matahari. Cuma since I've oily skin jadi I feel too much pelembap and need to apply dengan quantity yang sedikit. Lebih sesuai dipakai bagi mereka yang memiliki wajah kering (dry skin).


Charmzone Albatross Waterful CC Cream 3g
 Rating / Overall: 4 / 5
CC cream ni juga bukan sahaja bertindak sebagai makeup base, malah membantu bebas dari sinaran UV kerana mengandungi high SPF 30. Memandangkan CC Cream ni mengandungi high SPF, jadi bila apply sekali dengan makeup base(foundation/powder) cuma apply dengan quantity yang sedikit sahaja sebab jika pakai dengan quantity yang banyak, mungkin wajah kita akan nampak cakey.


Korang boleh dapatkan samples tersebut secara percuma dengan hanya shopping di HiShop sahaja. Paling best, korang berpeluang untuk pilih mana mana 2 samples free yang telah disediakan secara percuma di sini: http://www.hishop.my/2-free-samples

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, March 17, 2014

Review: Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner

Salam and hello everyone,

Selalu jugak ramai beauty blogger yang review items dari Natta Cosme. First time dapat gift dari mereka, Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner.

cinta pandang pertama......perasan cute tapi hakikatnya memang susah buat muka cute, yehet XD


Name: Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner
Price: RM34.90 RM24.90
Where to get: http://www.nattacosme.com/Miss-Hana-Water-Proof-Gel-Eyeliner?filter_name=Miss%20Hana%20Water%20Proof%20Gel%20Eyeliner


Packaging:

tema pink and so kawaii. In additional, vintage like from Natta Cosme packaging ^_^

nampak sama tapi color berbeza

Material & Formula:

[ Description ]
Miss Hana Waterproof Eyeliner Pen, it's based on waterproof, oil, concentrated color three demands:
■ Extreme color, beyond the shortcomings of poor market Eyeliner Pen hair color, evenly colored and achieve color full excellent natural lines to create three-dimensional deep eyes!
■ Gelatinous texture characteristics of the ◎ plastic pen type, stroke smooth, the texture of moderate hardness, ductility, pen design easy to use easy to draw. Perfect to fill the liner at the accurate fast draw a variety of eye type, make the eyes more attractive.
■ Extremely waterproof removable --- a long time anti-sweat, anti-tears, oil, and maintain a whole day without smudges. Even dim Dan atheistic eyes can easily outline the eagle electric eye or deep cat eye makeup, can easily have, and become the focus of public attention!

[ Packing ]
1.5g

[ Color ]
01 Night Black
02 Galacy Black
03 Choco Brown
04 Golden Brown

[ Note ]
■ To maintain the quality of the product, to avoid placing at extremely high temperatures, extremely low temperatures and direct sunlight.
■ Please keep out of reach of children.
■ Do not use if wounds or abnormalities. During use/ after use, skin appears flushed, abnormal swelling, itching or pain, stop using it immediately and consult a physician.
■ Please do a skin test stimulation before use.

cr: Natta Cosme

I got night black(01) and choco brown(03)

cubaan pertama

Pada cubaan pertama, bagi saya bermula pada simple eyeliner.
cubaan pertama, simple and tanpa maskara
cubaan comot kedua, tapi still cantik =p

Like:
  1. easy to use, tidak perlu mengambil masa untuk mengeringkan eyeliner.
  2. tidak terlalu melekit jadi memudahkan pergerakan dan selesa pada mata ^_^
  3. kalis air dan tidak mudah cair walau dibawah sinaran matahari.
Dislike:
  1. mata pencil jadi tumpul jika kerap dipakai.
Rating / Overall: 4.5 / 5

First time tengok gel eyeliner, saya menyangka ini pencil eyeliner biasa yang kering tapi bagi Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner ni sangat jauh berbeza. Lepas pertama kali cuba eyeliner ni, saya jadi terus suka dan berpuas hati! Ini kerana gel eyeliner dengan reka bentuk seperti pencil menjadi sangat mudah dipakai dan gel tidak terlalu melekit. Tambahan pula eyeliner ni beserta warna yang cukup terang dan tidak mudah cair, maka tiada masalah jika dibawah sinaran matahari dan ianya kalis air.


Bagi mereka yang berminat untuk cuba eyeliner ni termasuk newbie yang baru berjinak jinak nak try eyeliner, I suggest you to try Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner. And honestly this eyeliner ni juga sesuai digunakan for your eye makeup tutorial on youtube sebab reka bentuk eyeliner ni mampu memudahkan cara pemakaian dan cepat  =)

GOOD NEWS! Apply discount coupon: "MISSHANA" entitle to get RM5 offer when purchase any colour of Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner, this coupon expiry date will be on May 15th, 2014. Buy here: http://nattacosme.com

Instagram: http://instagram.com/nattacosme
Website: http://www.nattacosme.com
Facebook: https://www.facebook.com/NattaCosme
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, March 13, 2014

Baviphat Brush Set Review

Salam and hello everyone,

First of all, special thanks to kak Anis for this cute makeup brushes >.< sebenarnya ni first time saya dapat dan guna brush travel set. Comel =p


Name: Baviphat Brush Set
Price: RM39.90
Where to get: saya jumpa set berus ni dijual secara online, boleh dapatkan disitu =) http://www.hishop.my/baviphat-baviphat-brush-set

Material & Formula:
seperti diperbuat dari synthetic brush dan agak lembut. Juga disertakan dengan brush case sekali. Made in Korea =)

berus yang paling besar sekali(kiri) adalah berus untuk face powder dan blusher. Selebihnya juga untuk eye makeup.

  • Gel Eyeliner Brush 1pc
  • Tip Brush 1pc
  • Eye Shadow Brush 1pc
  • Powder or Cheek Brush 1pc
  • a Carrying Case


Like:
  1. mudah dibawa (especially travel)
  2. berus yang lembut dan selesa diguna.
  3. reka bentuk comel ^_^
  4. tidak mudah putus dan tidak terlalu kasar jadi selamat digunakan.
Dislikes:
  1. quantity berus mungkin agak sedikit.
Rating / Overall: 4 / 5


Bagi saya, set berus ni amat bagus dan sesuai dibawa ke mana mana terutamanya traveling. Dengan adanya pouch, jadi semua berus ni mudah teratur. Walaupun bukan traveling pun still nak pakai berus ni =p Untuk bahagian berus pula, synthetic brush ni sangat lembut jadi senang nak apply makeup dengan selesa dan selamat ^_^


If korang suka bermakeup, korang ada plan tak nak pergi ke mana mana(walau tak jauh =p) dengan bawa Baviphat Brush Set ni?
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, March 10, 2014

How To: Desert Siap (Ice Cream Chocolate Cake)

Salam and Hi everyone,

Bila dah bosan, play with food! I mean.......deco makanan terutamanya desert. Pasang siap je, yang penting hasilnya sedap =p

  1.  Birthday cake yang lebih / sponge cake
  2. 1 scoop chocolate ice cream
  3. milo 
  4. serbuk oreo
No need to cook, bake or else except rajin buat kek span. Resepi? just refer to pak cik google =p Since kek ni perisa vanila, so I choose ice cream chocolate. Letak ais krim coklat di atas kek. Taburkan milo dan oreo di bahagian sekeliling tepi ice cream. Saya tak nak tabur oreo kat ice cream takut rasa crunchy akan hilang.  SIAP!
 



meleleh leleh leleh leleh.....................yehet


Bila tengok desert ni teringat pulak pada selipar cantik cantik macam kat bawah ni. kepada sesiapa yang tengah cari selipar, boleh cari kat SINI. Paling best siap ada diskaun lagi! Jom dapatkan sebelum terlambat >.<

click This Pic for more info


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, March 3, 2014

Review: Shangpree Aroma Socks

Salam and hi everyone,

Penat seharian bekerja sudah tentu tubuh badan rasa letih dan lesu. Rasa nak berurut pun ada. Terutamanya bahagian kaki, bila aktif berjalan berlari secara mengejut memang kaki rasa kebas melainkan dah biasa aktif. Kadangkala sampai saya sendiri pun terjaga dari tidur akibat kaki kebas. Kini, saya dah dapat teman baru nak terapi kaki saya sewaktu tidur iaitu Shangpree Aroma Socks. Saya pilih ocean blue sebab bab biru ni membuatkan rasa lebih tenang.


Name: Shangpree Aroma Socks - Ocean Blue
Price: RM19.90
Where to get: http://www.hishop.my/shangpree-aroma-socks-ocean-blue

Material & Formula:

formulated and made in Korea ^_^
kalau saya, stokin ni boleh dikatakan lebih sesuai dipakai ketika tidur. Walaupun agak pelik tapi selesa =p

Health Tips:
  1. According to a study by the Chung Shan Medical University, School of Nursing in Taiwan, foot temperature can have an influence on how we sleep. (Resources from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18459154)
  2. Another study by the Netherland Institute for Neuroscience, determined that the elderly without sleep difficulties could fall asleep faster with bed socks. (Resources from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17070562)


materialnya sangat lembut dan gebu apatah lagi aroma terapi ocean blue for me yang agak menyenangkan ~.~
Bukan sekadar lembut, malah stokin ni membantu menghilangkan rasa keletihan, meningkatkan kualiti tidur dan meningkatkan peredaran darah.


Like:
  1. sangat lembut dan selesa dipakai terutamanya sewaktu tidur. Lebih lena tidur ketika pakai stokin ni dari langsung tak pakai. ^_^
  2. menghilangkan rasa stress yang memyebabkan terjaga dari tidur. 
  3. getah stokin tidak terlalu ketat.
Dislike:
  1. kalau dipakai selalu lama kelamaan aroma ocean blue mungkin kurang.
Rating / Overall: 4 / 5

Sejak pakai Shangpree Aroma Socks, saya jadi tebiat pakai stokin sewaktu tidur lol XD Shangpree Aroma Socks bukan sahaja bertindak sebagai stokin, malah stress saya dah kurang dan boleh tidur lena. Selain materialnya lembut, I feel like saya tidur lebih tenang dan lena dengan pakai stokin berbanding tak pakai langsung ^_^ Tambahan pula rasa macam kaki diurut kat spa pun ada XD Jadi, kalau korang susah tidur dan nak tidur dengan lebih lena, saya suggest untuk cuba Shangpree Aroma Socks, good luck =)



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html