For You ^_^

Wednesday, April 30, 2014

Review: Deoproce Hand & Body Cream

Salam and hello everyone,


Name: Deoproce Hand & Body Cream - Blue Berry (50ml)
Price: RM6.90
Where to get: http://www.hishop.my/deoproce-hand-body-cream-blue-berry-50ml

Packaging:

warna purple suai dengan blue berry dan saiznya sederhana kecil tapi comel

because of made in Korea so bahasanya pun korea. Honestly saya sendiri pun tak paham XD
Let's Try!

white color usually for lotion and smell really like blue berry ^_~

kulit jadi lebih lembut dan cerah after applied

Like:
  1. tidak melekit. kulit jadi lebih lembut dan tidak mudah kering.
  2. ringan dan saiznya sesuai yang mudah dibawa kemana mana.
  3. Harganya murah dan berpatutan.
  4. bau yang harum tahan lebih 12 jam ^_^
Dislike:
  1. quantity agak sedikit. >.<

Rating / Overall: 3.8 / 5
Lotion ni untuk hand and body, so tiada masalah jika pakai lotion satu badan sekali >.< Rasa lembut je lepas pakai lotion ni. Malah, paling best ianya tidak terlalu melekit.  Biasanya saya lebih selesa pakai lotion ni pada waktu malam. Kata orang, cara untuk mengelakkan digigit nyamuk adalah pakai lotion. Tak tau apa sebabnya, mungkin nyamuk tak suka bau lotion pada kulit kita kot =p Btw, lepas pakai lotion ni, tetiba je dah jarang digigit nyamuk XD Cuma kadang kadang terpaksa jimat sedikit bila pakai lotion ni sebab quantity amat sedikit lebih lebih lagi ianya tiada dijual kat my place =_= So, boleh dapatkan lotion ni di HiShop: http://www.hishop.my/deoproce-hand-body-cream-blue-berry-50ml

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, April 28, 2014

Ulang Tahun ke-2: BIG Sale + FREE Gift

Salam and hello everyone,


GOOD NEWS! Sempena ulang tahun ke-2 Bunny Inspired, kami akan adakan Flash Sales iaitu 30% off automatically all items from Bunny Inspired dan FREE gift (beauty stuffs related gift) diberikan no limit setiap pembelian. Means kalau beli 1 barang sekalipun akan dapat free gift juga kekekeke ^_~ 

handmade Thank you business card

Untuk pengetahuan, semua items dari Bunny Inspired mostly tak sampai RM10. Jadi jika plus dengan 30% off mungkin mostly tak sampai RM5 lol...Btw, Sales ni diadakan selama seminggu bermula pada 1 May hingga 7 May 2014. Jadi sebelum hari tersebut bermula, jangan lupa set kalendar masing masing k!

Tip: untuk sebarang update/status items boleh rujuk album gambar di facebook fanpage: https://www.facebook.com/bunnyinspired/photos_albums?ref=hl
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, April 23, 2014

REVIEW: 4U2 ENVY Lip Palette

Salam and hi everyone,




Name: 4U2 ENVY Lip Palette
Price: RM23.90
Where to get: http://www.hishop.my/4u2-envy-lip-palette

Packaging:

Pink black hard case, saiznya kecil dan ringan. So I think untuk travel pun sesuai =)

Material and Formula:

Terdapat 9 pilihan warna lips (orange, pink and red) dan 3 lip gloss / lip balm / glitter lips.

Warna lips agak terang and some lips color like pale/natural. Untuk Glitter lips, Walaupun ianya nampak berwarna pada palette tapi lepas apply, saya lihat warnanya mungkin agak transparent dan taste like jelly.


Likes:
  1. selain lips, lip balm/gloss juga disediakan. Jadi jangan risau pada mulut kering setiap masa =)
  2. mudah dibawa kemana mana kerana saiznya kecil dan ringan.
  3. warna banyak pilihan. 
  4. harga yang berpatutan dan murah.
Dislikes:
  1. bukan kalis air. Jadi, lepas makan mungkin lips boleh hilang/mudah remove.

Rating / Overall: 4 / 5



In my opinion, semua color lips mostly sesuai for natural and simple everyday makeup. Bila dipakai, warnanya tidak terlalu menonjol jadi my lips lebih selesa dan yakin. Berbeza pada lip palette yang lain, this 4U2 ENVY Lip Palette bukan sekadar untuk lipstik sahaja, malah turut tertarik pada glitter lips / lip balm look juga. Bila tengok glitter lips first time, terpengaruh pada warna tapi bila dipakai, ianya jadi nampak menyerlah kerana glitter bling bling dan warnanya nampak transparent dan taste really like jelly. Secara keseluruhannya, saya sangat berpuas hati pada quality baik lips lebih lebih lagi ianya mudah di bawa kemana mana. Tambahan pula, harganya sangat murah jadi korang juga boleh dapatkan 4U2 ENVY Lip Palette di http://www.hishop.my/4u2-envy-lip-palette. Keep calm and Selamat mencuba ^_~

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, April 21, 2014

REVIEW: 4U2 Dreamgirl Together Double Blush

Salam and hello beauties,

Actually ni first time buat review blusher.And I hope you're enjoy my entry XD



Name: 4U2 Dreamgirl Together Double Blush No.01
Price: RM16.90
Where to get: http://www.hishop.my/4u2-dreamgirl-together-double-blush-no-01

Packaging:

From 4U2 Dreamgirl Together Double Blush, I choose No.01. Bertemakan merah jambu, bentuknya bulat, kecil tapi comel XD serta berus blusher disediakan.

Material and Formula:


Manufactured in Thailand.. Natural color, blendable and long lasting.



Like:
  1. warna cukup terang.
  2. amat menjimatkan. Tak perlu apply terlalu banyak sebab sekali sapu pipi terus jadi merah XD
  3. harga yang berpatutan dan murah.
Dislike:
  1. kadang kadang jadi terlalu merah walaupun apply dengan quantity sedikit. Maybe saya dah terbiasa pada natural makeup jadi kurang selesa jika pemerah pipi agak terlalu merah.
  2. berus blusher kurang selesa.

Rating / Overall: 3.8 / 5

Pertama sekali, saya suka dan puas hati dengan warna yang cukup terang jadi amat menjimatkan untuk apply dengan quantity yang sedikit, cuma saya kena perbaiki cara apply dengan betul agar blusher tidak terlampau merah. Tapi dengan adanya duo color, jadi boleh mengimbangkan warna kemerahan pada pipi kita. Usah risau pada harganya sebab ianya murah dan boleh dapatkan di HiShop.



‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, April 16, 2014

Karnival #RioToMalaysia: Bola, Autoshow and SALE!

Salam and hi everyone,

Demam bola bulan April tak lama lagi =p Minggu lepas RTM anjurkan karnival Berambeh dan #RioToMalaysia so orang ramai dijemput hadir and saya tak terlepas juga nak pergi sana. Itu pun sebab ada SALE juga XD



Memandangkan ni adalah karnival berambeh dan bola, so I'm simply wear something related for #RioToMalaysia. Also I want introduce you something special at my background match dengan outfits XD



Yellow Plain Pashmina: Zalora
Top: How To Wear Sport
Jeans: Lois Jeans
Bracelet: Zalora

here's my bro proton car for autoshow remind me of pimp my ride show! XD
saya curi no.plat unik untuk selfie tapi saya tak mengaku yang saya curi XD
memandangkan ni anjuran RTM jadi tak mustahil banyak kamera sana sini dan masuk TV =p

Di karnival ni memang banyak aktiviti menarik seperti bola, pameran, contest, autoshow dan banyak lagi yang mungkin saya lupa atau tak tahu sebab target yang paling saya tak lepaskan peluang adalah bila hari last day dah tentu banyak lelong kat sana XD

another stage
antara aktiviti2 yang sempat diambil

Selain rahsia silap mata abang jadi misteri, malah dalam ratusan kereta, entah mengapa kereta sayap proton bercopkan sekali dengan Fatlace abang jadi perhatian ramai, sungguh misteri XD


tak lupa juga magic show and both tongkat chrome



black and white with my sis
my carnival's haul
Totally tak sampai RM100 untuk beli semua ni. Tak sabar untuk beroutfits ni XD Untuk gambar penuh kereta proton dalam entri ni dan magic, boleh jenguk dan add kat facebook Ben Magickstarz.



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, April 14, 2014

Preview: My April Hishop Haul

Salam and Hello beauties,

Finally I published this entry on special number 4 / 4 /2014 kekeke ~~~ Sebenarnya saya tak berapa ingat ni kali keberapa saya dapat barang barang dari HiShop lol XD dah penuh satu bilik dengan HiShop box. Nak buat collection *yehet


Packaging: 4.8 / 5
sangat kemas, rapi dan selamat. walau items kapas pun dibungkus bubble. How's cute >.<

customer services: 4.9 / 5
saya masih ingat lagi masa nak buat payment beli semua items ni, saya hampir kehilangan 6k points penting dari my akaun HiShop gara gara wifi kembali jadi siput last minute sampai sukar nak login akaun bank so dengan pantasnya saya cuba yang terbaik untuk minta tolong setelkan masalah ni ke HiShop customer services. Luckily HiShop begitu cepat selesaikan masalah ni dengan kembalikan points tersebut so kesimpulannya HiShop punya servis sangat pantas dan buat masa ni mereka tak mengecewakan saya. I feel like dah makin naik semangat untuk review beauty product >.<


What's in My HiShop box?
  1. Hunca Memories Gold For Women EDT (60ml) - http://www.hishop.my/hunca-memories-gold-for-women-edt-60ml
  2. Mircoz Premium Multi-Care Facial Cotton - http://www.hishop.my/mircoz-premium-multi-care-facial-cotton-50pcs [REPURCHASED]
  3. 4U2 ENVY Eye Palette - http://www.hishop.my/4u2-envy-eye-palette-02
  4. 4U2 ENVY Lip Palette - http://www.hishop.my/4u2-envy-lip-palette
  5. Hahaway Facial Sponge - http://www.hishop.my/hahaway-facial-sponge
  6. Antipodes Grace Gentle Cream Cleanser (Sample) - http://www.hishop.my/antipodes-grace-gentle-cream-cleanser-sample
  7. Charmzone Ginkgo Natural Cleansing Cream 4ml (Sample) - http://www.hishop.my/charmzone-ginkgo-natural-cleansing-cream-sample


Ratings / Overall: 4.5 / 5

Dulu I'm not kaki mekap well and dah lama teringin ada beauty stuffs sendiri but since I have HiShop, it's really changed my beauty life! Pelahan lahan wishlist terus jadi kenyataan bila dapat buat collection beauty stuffs sendiri. First of all, I really like HiShop offers and points. Did you know, total semua barang yang dibeli seperti gambar diatas sebenarnya tak sampai RM10 pun! Seriously sangat save budget. I know ianya sangat mustahil tapi dengan usaha jadi ianya tak mustahil. Itu semua masa tu ada crazy sale so jika redeem sekali dengan points maka harga itulah yang saya dapat. Bukan saja murah, malah tak lupa pada quality packaging baik juga dijaga jadi barang yang diorder pun dijaga. If you're really want to save budget for HiShop, all you need is collect points sebanyak mana korang nak for next purchase. Part cara untuk dapatkan points itu kena usaha sendiri like HERE. Keep calm and good luck ^_~


‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, April 7, 2014

[Video] Tutorial and Tips Cara Penjagaan Wajah dengan Hesta

Salam and hi beauties,


Sambungan dari entry lepas, saya nak intro satu produk skincare yang boleh dijadikan sebagai facial dan rutin harian iaitu Hesta. Honestly I'm not perfect beautiful but cara penjagaan dan kebersihan wajah lebih penting dan diutamakan untuk tampak lebih cantik dan sihat =)

video di bawah ni adalah tips dan steps pemakaian / facial sendiri dengan produk Hesta. Dan ini adalah cara saya menjaga wajah untuk kekal lebih segar, sihat dan cantik. Saya harap ianya perkongsian yang berguna untuk korang. Keep calm and enjoy =p



untuk pengetahuan semua, ni first time sebenarnya cuba produk Hesta Skincare and maybe agak kaku sikit. So, mohon abaikan apa saja yang pelik sepanjang dalam video ni XD


Info:


HESTA® Facial Treatment Set

Set Lengkap Rawatan & Penjagaan Kulit Wajah Yang TERBUKTI BERKESAN Serta Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia!


  • Hesta Facial Treatment Set ini merupakan set rawatan wajah lengkap yang mampu membantu menyelesaikan pelbagai masalah kulit wajah anda serta terus mengekalkan kesan positif tersebut untuk jangka masa lebih panjang
  • Ia terdiri daripada 7 item dalam satu pakej yang kandungannya terdiri daripada sumber bahan-bahan ekstrak tumbuhan semulajadi seperti ekstrak tumbuhan rosemary, chamomile, olive oil, aloe vera serta diperkaya dengan anti-oksida
  • Ianya dijamin selamat dan suci bebas daripada sebarang kandungan bahan-bahan kosmetik aktif berbahaya seperti hidrokuinion & merkuri
  • Diformulasikan khas menggunakan teknologi kecantikan daripada Perancis (France) yang telah mendapat kelulusan daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk ini juga memang khas datangnya daripada France!
  • Fungsi utama Hesta Facial Treatment Set ini adalah memberikan rawatan dan melindungi kulit wajah anda daripada ancaman luaran seperti sinaran cahaya UV matahari berlebihan, debu, kotoran, suasana kering serta memulihkan kembali sel-sel dan tisu kulit wajah anda yang telah rosak
  • Dan yang menariknya, kesannya mampu anda mula lihat seawal sebaik sahaja anda selesai guna produk ini walaupun pada hari yang pertama! Dah ada bukti testomonial bagi menyokong kenyataan ini, nanti saya akan kongsikan bersama anda di bahagian bawah laman web ini
  • Produk ini amat sesuai untuk semua jenis kulit, dari normal sehinggalah yang mempunyai kulit berminyak
  • Kesimpulannya, produk set Hesta Facial Treatment ini lah penyelesaiannya kepada masalah kulit sensitif yang memerlukan penjagaan rapi serta rawatan yang secukupnya. Ia merangkumi 4 aspek penting dalam penjagaan kulit wajah seperti yang ada saya konsgsian di atas tadi iaitu Membersih, Menyegar, Melembap dan Melindungi kulit wajah anda dalam satu masa sekaligus!

20 Kelebihan Hesta Facial Treatment Set
  • Sesuai untuk semua jenis kulit yang normal
  • Menghilangkan masalah kulit kusam tidak bermaya
  • Menlenyapkan minyak berlebihan pada kulit anda bagi mengelakkan masalah jerawat
  • Bertindak merawat & memperbaiki sel-sel kulit wajah yang rosak dan kering
  • Membantu dalam pertumbuhan sel-sel kulit wajah yang baru dan sihat agar anda terus kelihatan kekal muda seterusnya melewatkan proses penuaan
  • Melindungi kulit wajah anda daripada masalah kekeringan
  • Bertindak merawat kegatalan kulit wajah akibat daripada masalah resdung
  • Bertindak mengatasi bintik-bintik hitam dan putih
  • Mengawal dan mengurangkan jerawat serta mengatasi kesan parut jerawat
  • Merangsang pertumbuhan kolagen pada kulit wajah anda secara semulajadi
  • Mampu menegang dan menganjalkan kulit wajah anda
  • Menjadikan kulit lebih cerah berseri
  • Melindungi kulit dari sinaran UV berlebihan
  • Salah-satu item dalam set ini iaitu Pearl Sunblock Foundation yang lembut mampu membebaskan kulit wajah anda daripada berminyak yang mampu bertahan sehingga 24 jam
  • Bertindak memudarkan dan menghilangkan jeragat
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan agar anda sentiasa kelihatan awet muda
  • Perbezaan & kesan positif boleh dilihat dengan hanya sekali rawatan!
  • Meningkatkan keupayaan serta mengekalkan tahap kelembapan semulajadi kulit wajah
  • Mengekalkan wajah awet muda anda walaupun usia anda sudah lanjut
  • Menaikkan lagi seri wajah anda dengan sekali rawatan sahaja

Harga: RM475 RM250 RM169.90
Order Form: http://hesta1stopbeauty.com/cara-belian
Website: http://hesta1stopbeauty.com
Youtube: http://www.youtube.com/user/hesta1stopbeauty

Rating / Overall: 4/5

no makeup, no edit, no photoshop except gambar di collage & huruf "before", "after" dan link blog XD
Baru pertama kali cuba produk Hesta, saya berpuas hati ada sedikit perubahan pada kulit muka saya terutamanya pencerahan. Itu baru first time pakai produk ni, kalo kali kedua, ketiga dan seterusnya jadi rutin harian, I think hasilnya lebih kepada memuaskan.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, April 2, 2014

Wordless Wednesday: Video Tips / Tutorial Skincare Routine



Just a photo teaser for Video Tips / Tutorial Skincare Routine with Hesta Skincare

p/s: Dah lama sebenarnya tak buat video tutorial ni. Since ada kawan kawan and readers blog ni request nak my new video. So, I'll try my best to share something good and berguna on my video to you =) keep calm and I'll upload soon ^_~
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html