For You ^_^

Monday, May 26, 2014

Fairy Beauty Life Food

Salam and hello everyone,



Name: Fairy Beauty Life Food (300g)
Price: RM79
Where to get: http://www.hishop.my/fairy-beauty/

Packaging:

welcome to wonderhealthlifefood ~keke

front and back and......bukan botol kaca, no worries =)

logo logo pengesahan termasuk logo halal =)



Material and Formula:



Tutorial and Taste:

Ambil 3-4 sudu dengan 250ml air suam dan sedikit air panas. Minum 2 kali sehari sebelum sarapan dan selepas makan malam, atau bila bila masa yang sesuai.
Baunya really like cereal nestum jadi makin berselera nak minum. (sebenarnya rasa nak makan je serbuk tu ;_;)

Likes:
  1. hilang rasa mengantuk dan masalah cepat letih akibat kolesterol.
  2. membuatkan diri jadi lebih sihat kerana produk tersebut mengandungi bahan bahan semulajadi.
  3. TANPA gula tambahan, telur, yis dan pewarna. Seolah-olah serbuk dipetik secara segar.
  4. Halal dan selamat diminum. (sila rujuk pada packaging produk tersebut)
  5. Bau serbuk menyenangkan dan rasa yang sedap.
Dislikes:
  1. serbuk mudah menjadi berketul dan mudah terlekat pada gelas dan sudu ketika proses larutan sebelum diminum. Jadi, pastikan ikut cara dan sukatan air dengan betul.
Rating / Overall: 4 / 5


Honestly, I'm not only one who try this Fairy Beauty Life Food but since this product membantu salah satu iaitu kolesterol yang sihat jadi saya galakkan mak saya sendiri untuk mencuba product tersebut sebab mak ada kolesterol yang tinggi. Based on my mom's testimonial, baru seminggu try product ni terus mengalami perubahan yang amat bagus! Pertama sekali apabila segala pembuangan toksin yang menyebabkan kolesterol dalam badan. Sebelum itu, gara gara kolesterol lah mak cepat mengantuk walau disiang hari. Sejak guna product seharian, saya happy sangat tengok mak terus bertenaga dan bekerja tanpa rasa hilang cepat mengantuk. Bila minum hari-hari, jadi kolesterol dalam badan makin lama makin kurang. Kesihatan jadi lebih baik.

Disamping membantu mengurangkan kolesterol, malah membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, mengekalkan paras gula yang sihat dalam darah / kencing manis dan mengurangkan berat badan. Memang patutlah mak happy semacam rupa rupanya berat badan dah turun sejak try product ni XD (sebelum:56/55kg dan selepas: 53/52kg). Jadi, jika korang ada masalah berat badan, kolesterol dan masalah2 seperti yang dinyatakan, saya suggest untuk try product ni =)



exclusive RM20 rebate for your readers: FAIRYNEW
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 JULY 2014

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, May 19, 2014

Outfit: Work it Glitter and Missing You

Salam and Hi everyone,





outfit / #ootd
Colour Block Shawl: Hijab and Such
Glitter Pink outwear: gift (2006)
Bag: Mango
Aimi Brooch: Bunny Inspired
Heart CZ Ring: Ollie Jewellery


Bila tengok jacket pink ni, teringat arwah moq bagi jacket ni untuk saya. Walaupun dah lama dan jarang dipakai, tapi saya masih simpan sampai sekarang ;_;



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, May 12, 2014

Review: Fairy Beauty Whitez

Salam and hi beauties,



Name: Fairy Beauty Whitez
Price: RM89.00 per box (Fairy Beauty is currently running a promo to get FREE 4 bottles with purchase of 2 boxes!)
Where to get: http://www.hishop.my/fairy-beauty/

Packaging:

quality packaging from HiShop yang begitu baik dan safety


front and back

list of logo certified termasuk logo Halal =)

bila first time buka, I feel welcomed from them XD

something magical coming to you and membuatkan diri lebih sihat lol XD

ianya botol kecil kaca so need to careful when drink it =)


Material and Formula:



How To Use and Drink?

jangan lupa untuk goncang sebelum minum

Likes:
  1. bahan bahan kebanyakkan dari bahan semulajadi dan menyihatkan.
  2. rasa yang sedap.
  3. good quality packaging.
  4. walaupun sedikit, tapi khasiatnya tinggi.
  5. selamat, certified dan Halal. Jadi, tiada masalah untuk minum for muslim ^_^
Dislikes:
  1. harga yang mahal tapi berbaloi ada offers kat HiShop.
  2. quantity  yang sedikit. Belum puas nak minum Fairy Beauty Whitez lagi =p
Rating / Overall: 4 / 5



Pertama sekali, saya suka packaging Fairy Beauty Whitez yang begitu kemas dan safety. Bukan sahaja quality baik pada minuman Fairy Beauty Whitez, malah quality packaging juga yang baik bagi memastikan minuman tersebut sentiasa terjaga. Rekaan botol kecil kaca juga menarik perhatian saya untuk memberi keyakinan bahawa ianya memiliki banyak khasiat walaupun ianya kecil. Rasanya boleh tahan sedap dan selesa bila diminum. Manfaat utama Fairy Beauty Whitez ialah mengurangkan kedutan, but I've oily face jadi jarang ada masalah pada kedutan cuma masalah paling ketara dan biasa adalah jerawat. Tapi sejak try Fairy Beauty Whitez, masalah jerawat saya jadi kurang walaupun musim datang bulan.
As you know saya ni antara yang paling malas nak makan buah buahan dan sayur sayuran. Minum Fairy Beauty Whitez for me dah cukup berkhasiat kerana produk ni bukan sahaja untuk masalah kedutan wajah, malah  mencegah jerawat dan amat berkhasiat pada tubuh badan. Jadi, korang boleh dapatkan Fairy Beauty Whitez yang begitu manfaat dan sihat di HiShop: http://www.hishop.my/fairy-beauty/


exclusive RM20 rebate for your readers: FAIRYNEW
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 JULY 2014

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, May 5, 2014

REVIEW: éclat D'or Hydra Source Mask

Salam and hi beauties,

Mask (topeng muka) adalah salah satu skincare routine basically 2 - 3 times a week, bergantung pada cara pengunaan setiap product mask. And saya nak share salah satu elegant mask product iaitu éclat D'or Hydra Source Mask.


Name: éclat D'or Hydra Source Mask (5pcs)
Price: RM113.00 RM90.00
Where to get: http://www.hishop.my/eclat-d-or

Packaging:

I love their packaging, so fancy, elegant and good quality

here's 5pcs mask ^_^

front and back

 Material and Formula:



i know it's weird cute to take selfie with wearing mask XD


Likes:
  1.  packaging mask yang begitu menarik perhatian.
  2.  liquid cepat menyerap pada kulit muka selepas dipakai.
  3.  mengembalikan kesegaran dan kelembapan membuatkan kulit muka menjadi lebih sihat dan lembut.

Dislikes:
  1.  harga yang mahal tapi HiShop dah 20% off untuk pembelian mask ni.
  2. quantity mask sedikit tapi berbaloi lepas pakai mask =p

    Rating / Overall: 4 / 5

    before and after wearing this mask, no edit and no makeup =p
    Sebelum ni wajah nampak lesu selepas bangun dari tidur =_= lepas cuba éclat D'or Hydra Source Mask, kulit muka serta my eyes kembali segar. Walaupun I've oily face and this mask have more moisturizing, wajah saya tak nampak macam minyak berlebihan! Sangat oil control ^_^ I feel okay with it jadi saya lebih selesa pakai mask ni tanpa rasa gatal gatal pada kulit muka. Ini kali pertama ada mask yang begitu cepat menyerap lepas pakai. Jadi, tak pelik harganya berpatutan. Korang boleh cuba mask ni di HiShop.


    Exclusive RM20 rebate for your readers: ECLATDOR
    *with minimum purchase of RM99, valid till 31 July 2014

    ‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
    Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
    Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe
    Instagram: @inspirebunny
    Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
    Twitter: @inspirebunny
    Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html