For You ^_^

Monday, June 30, 2014

My Ramadhan Post of Baju Kurung


Baju kurung adalah unik, bukan lama,
yang penting,
menutup aurat.
Puasa mengajar kita untuk bersederhana dan bersyukur


Nafsu kita sebenar, sikap kita sebenar,
apabila hidup 1 bulan Ramadhan tanpa syaitan


Fashion is about dressing according to what's fashionable. Style is more about being yourself
-Oscar de la Renta via Andika Putera-


Printed shawl + Aldo catalog by Zalora
Bloop Candy by Bloop (5%OFF any purchase, enter code: bloop#fahimamahmud)

----------------------------------------------

Untuk Koleksi Raya 2014 from Bunny Inspired kini menawarkan harga baju kurung yang paling rendah dan FREE gift untuk setiap pembelian. Seriously RM15 each! And price become lower if you buy more with good / high quality.  But very limited stock, 1 piece per design. So first come, first serve =)

more info: http://bunnyinspired.blogspot.com/2014/06/pre-raya-collection-2014.html
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, June 24, 2014

[NEW] Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++

Salam and hello beauties,

Bulan Ramadhan tak lama lagi. Mungkin dalam bulan Ramadhan tahun ni agak sibuk sikit. So memang dah jarang pakai mekap ala pro dah =p mekap simple dan natural pun dah cukup. Walau saya ni mekap lover, saya sendiri pun tak nak pakai mekap tebal 4 inci and I feel sensitive with it =_=

Powder adalah salah satu mekap utama and untuk bulan Ramadhan tahun ni, saya pilih jenis cake powder punya. Why cake powder? Actually kita tak perlukan foundation atau bb /cc cream kalau nak pakai cake powder since I've oily face. Say goodbye to mekap tebal =p Terbaru, Maybelline memperkenalkan satu product yang bernama Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++.


Name: Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++
Price: RM23.90 (RM11.90 for refills)
Where to get: beauty store and supermarkets. Available from June 2014. For more info, email here cng@my.loreal.com

Packaging:


front


back

yang bulat tu tempat refills, hanya RM11.90 sahaja ^_^

nampak macam nak buka amik mutiara pun ada XD


Formula

This Maybelline cake powder memiliki kelebihan utama iaitu "Clean-Touch Powder System" iaitu Formula bedak dengan Mineral Perlite mengandungi 5x kuasa penyerapan dari bedak biasa, bantu menyingkirkan peluh berlebihan tanpa penggumpalan juga menjadikan wajah tampak cerah dan tahan lama sepanjang pemakaian! =D



my face after applying Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder


my full face view with no foundation and no edit! =D

Likes:
  1. sesuai bagi korang yang busy tak sempat makeup atau fast makeup. 
  2. have refills.
  3. jimat kos. tak perlukan foundation or bb / cc cream sebelum apply cake powder.
  4. kesegaran dan perlindungan dari sinaran UV tahan 12 jam! 
  5. harga pun murah serta good quality.
Dislikes:
  1. need to carefull when applying this cake powder sebab kalau silap terlebih pakai, wajah akan nampak lebih cakey.
  2. nama cake powder ni agak panjang dan membuatkan saya cakap pun agak berbelit belit sikit, " Maybelline White Superfresh bla bla bla" 0_0
Rating / Overall: 4 / 5


Lepas first time cuba Maybelline Cake Powder SPF34 PA+++, I feel happy and enjoy with it. Produk Maybelline ni sangat sangatlah sesuai untuk korang yang busy sampai tak sempat nak bermekap lama. Kadang kadang, simple dan natural mekap pun ambil masa sampai 20-25 minit! serious aku cakap =_=  Masa saya apply cake powder ni, tak sampai 2-3 minit pun terus siap! Mudah dan cepat. Paling best, this cake powder mampu memberi tahan 12 jam dengan kesegaran dan pelindungan kulit dari sinaran UV! Wajah berpeluh pun tak de masalah sebab adanya Clean-Touch Powder System. So, wajah kita akan nampak sihat dan segar meskipun bekerja sepanjang masa, tambah lagi bulan puasa nak dekat. Ok, cantik! Harganya pun cukup mampu milik, RM23.90 only! Ianya begitu murah dan very good quality! siap high SPF34 PA++++ dan banyak kelebihan lain. Termasuk ada refill, hanya RM11.90 sahaja! =D

For media enquiries regarding Maybelline New York, please contact: 
Connie Ng
E-mail: cng@my.loreal.com

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, June 19, 2014

NEW: Bloop Duo Lipstick (Sovereign 02) Review + FREE Lip Gloss

Salam and hello everyone,


Product Name: bloop Candy (Matte) Duo Lipstick - Sovereign 02
Price: RM38.00
Where to buy: http://bloop-bloop.com/product/98/bloop-Candy-Matte-Duo-Lipstick---Sovereign-02.html

Description:

Sovereign 02
Inspired by Elegance and Glamour, bloop Duo Lipstick - Sovereign 02 with Ice Plum matte color lipstick + lip gloss - completes the sophisticated elegant look. Perfect fit for a Sovereign Chic who likes to attend cocktail parties or any formal events.

Matte Lipstick & Lip Gloss.
Rich matte texture.
Safe & long lasting.
Hydrates & Moisturizes.
Smooth & even application.
Reduces the appearance of fine lines.
Double the colours, Double the fun, Matte & Gloss, Colours for everyone!

Packaging:

elegant red and romantic packaging >.<

both kembar lip balm and lip gloss, so different 0_0

How To Apply?

step by step. Dimulakan pada lip gloss dahulu

tolak dari bawah

merah gelap lagi pekat

lepas pakai lip gloss barulah apply lip balm untuk bibir yang lebih menyerlah

my result after this product. baru sikit pakai dah merah terus ~hehe

Likes:
  1. packaging yang sangat menarik dan berlainan berbanding lipstik or lip gloss yang lain.
  2. easy to apply dan sangat menjimatkan. Pakai sikit pun bibir dah cukup merah menyerlah.
  3. easy to remove with makeup remover. Biasanya lip gloss juga susah untuk diremove. Tapi lip gloss ni memang senang untuk remove secara bersih dan tak comot =)
  4. puas hati pada kualiti warna lip gloss ni. cukup terang dan pekat.
  5. harga cukup murah! kalo termasuk diskaun code lagilah murah =D

Dislikes:
  1.  nama dan jenis produk ni really confusing me. kejap lipstik, kejap lip gloss XD
  2. boleh jadi lip makeup disaster sekiranya terlebih pakai. I mean lips jadi terlalu merah kalau banyak sangat pakai -.-
Rating / Overall: 4.5 / 5


Tak terfikir pulak lip gloss dan lip balm boleh bergabung. Saya suka cara packaging yang begitu kreatif dan berlainan dari yang lain. Lip gloss dan lip balm ni bukan sahaja bertindak sebagai menyerlahkan bibir, malah mampu melembapkan bibir yang sememangnya sesuai untuk bibir saya yang mudah kering. Warna lip gloss cukup merah elegant dan agak pekat jadi saya risau mungkin lip gloss susah nak remove dan comot ketika remove makeup. Lepas try remove lips gloss, saya jadi lebih terkejut sebab ianya mudah diremove dan tidak terlalu comot! Bibir yang merah menyerlah lagi pekat pun terus hilang, sangat magic =D Pada mulanya, saya menyangka harganya mahal sebab biasanya lip gloss sebegini kebanyakkan mahal kerana kualiti dan jarang dipakai. Lepas baca harga kat website Bloop ,seriously memang susah nak percaya sebab harga produk ni cukup murah dan mampu milik. Berkualiti pulak tu. Belum lagi termasuk diskaun code 0_0

bad girl, ceh poyo! XD


----------------------------------------

Get Free!



1) Enter this code: bloop#fahimamahmud to enjoy 5% discount for all bloop items purchase at www.bloop-bloop.com
2) First 50 online customer will get 1 additional Lip Gloss (worth RM 28) for FREE!
3) FREE DELIVERY (within Malaysia only) for RM 80 online purchase & above (in single bill transaction)


Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila ke
Facebook: www.facebook.com/bloopinc
Instagram & Twitter: @bloopcosmetics
Website: www.bloop-bloop.com
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, June 16, 2014

Fairy Beauty Clenz Review

Salam and hello beauties,


Name: Fairy Beauty Clenz (10 x 12ml)
Price: RM88
Where to get: http://www.hishop.my/fairy-beauty/

Packaging:

green natural box

semua nutrisi termasuk cop halal =)

botol Fairy Beauty Clenz jauh lebih kecil berbanding Fairy Beauty Blossom/ Whitez

small and cute rite? keke

Benefits:

Detoxification
- Alfalfa: A good source of crude fiber that aids digestion; naturally cleanses the bowel and restores the intestinal function. Bad toxins will be eliminated after 24 hours of consumption.
- Pumpkin content: Excellent source of fruit collagen and minerals; combats virus and bacteria. Breaks down impacted food residue and thoroughly cleanses the bowel.

Strengthens Intestines and Stomach Functions
- Fructo-Oligosaccharid (F.O.S): Helps to reduce the risk of stomach and colon cancer by increasing the friendly bacteria in the intestine. This helps to ease constipation, improve digestion, prevent water-retention and reduce discomfort and bloating.

Eye Protection
- L-Theanine: Improves learning and concentration; helps to induce a relaxing effect and sleep.
- Lotus leaf: Contains anti-oxidant that helps control cholesterol (reported by researched team).
- Lutein (Marigold Extract): Protects eye vision by increasing xanthophyl in the central area of the retina (responsible for vision), relieves tired eyes and boosts eye health; reduces the risk of developing age-related macular degeneration (AMD) which causes blindness among the elderly.

Nutrition Boosting
- Spirulina is idea for softening and healing skin.
- Barley Grass as the excellent source of chlorophyll, amino acid, vitamin A and vitamin B for energy production.

Directions of use:
1 bottle a day before bedtime. Consume immediately after open.

Precautions:
  • Suitable for age 16 and above
  • Pregnant and breastfeeding women / patients with diarrhea problems and other illnesses / patients taking any medications should avoid taking this product or seek professional advice before taking this product.
-----------------------------------------------------

Likes:
  1. Halal dan selamat =)
  2. high quality packaging
  3. kecil dan ringan, jadi mudah dibawa kemana mana =)
Dislikes:
  1. quantity mungkin agak sedikit.
  2. taste tak berapa sedap (my opinion)
  3. ianya agak mahal, tapi korang boleh guna voucher kat bawah entry ni untuk less =)
Rating / Overall: 4 / 5



Pada mulanya, saya tak berapa yakin sangat pada produk ni sebab rasanya tak sedap jadi kurang selesa bila diminum =( Nak tak nak kena minum juga dengan sekali teguk untuk dapat tahu resultnya macam mana. Saya juga tak pasti taste korang yang pernah cuba sama ada produk ni sedap atau tak. Nama pun pendapat masing masing. Apapun, nasib baik ianya sedikit kalo tak, memang ambil masa yang agak lama untuk minum =_= Baru sahaja first time cuba, ianya cukup membantu dari segi sistem penghadaman. Since I'm blogger and dah tentu memerlukan beberapa jam depan laptop dan ipad, produk ni juga membantu melindungi mata. Walaupun rasanya tak sedap, tapi sekurang kurangnya berbaloi. Apa yang best juga, produk ni boleh dibawa kemana mana sebab botolnya kecil lagi comel ^_^  Saya suka cara Fairy Beauty sentiasa memberikan servis packaging yang sememangnya high quality serta kemas dan bersih. Saya juga harap taste produk ni jadi lebih sedap dan selesa diminum.

exclusive RM20 rebate for your readers: FAIRYNEW
*With minimum purchase of RM99, valid till 31 JULY 2014

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, June 9, 2014

Review: Tokyo Love Soap Pure Girls + FREE Samples!

Salam and Hello beauties,


Name: Tokyo Love Soap Pure Girls 80g
Price: RM148.00 RM85.00
Where to get: http://www.nattacosme.com/073-Brand/249-tokyolovesoap

Packaging:

Natta Cosme menyediakan perfect vintage packaging and safety =)

introduction of Tokyo Love Soap

pinky box soap


saiz bulat seperti biasa serta dibungkus agar kualiti sabun terjamin

Ingredients and Formula:

Pink Rose Petal Extract, Red Kwao Krua Extract, Lycopene, Hydrolyzed Collagen, Placenta Extract, Ylang-Ylang Flower Oil, Chamomile Flower Extract, Sage Leaf Extract, Rosemary Leaf Extract, Brandy Mint Leaf Extract, Pueraria Root Extract, Aloe Seawife Leaf Extract, Chlorella Extract, Glycyrrhizic Acid 2k, Tea Extract, Persimmon Tannin, Hyaluronic Acid, Sericin, Soybean Milk Fermentation Liquid, Trehalose Betaine, PEG-75, BG, Ethanol, Water, Etidronic Acid, EDTA-4Na.

Benefits
- Mimics the scent of natural female phermone
- Creates a natural rosy-white complexion
- Miroestrol from Red Kwao Krua prepares you for that intimate moment
- Powerful natural and organic skin whitening complex
- Lightens the skin as early as the first use
- Refines body hair for a smoother look (Only affects fine hairs. Does not affect the hair, eyebrows and eyelashes.)
- Remove discolorations, freckles, melasma, age spots and dark spots
- Even out skin tone
- Make pores smaller
- Clarify and tone the pores
- Soften and smoothen skin
- Help reduce fine lines, wrinkles and scars
- Mild enough even for use on the intimate areas


How to use?
  1. wet your skin / body.
  2. Apply Tokyo Love Soap secara pelahan sehingga berbuih di bahagian wajah dan body.
  3. biarkan selama lebih kurang 3 minit dan bilas dengan air.
  4. untuk result yang terbaik, gunakan setiap hari ^_^

Result after 2 weeks, no photoshop! ^_^
Likes:
  1. vintage packaging berkualiti dan menarik perhatian.
  2. diperbuat dari bahan bahan organic.
  3. tona warna lebih sekata dan putih mulus.
  4. melembapkan kulit jadi lebih lembut.
  5. selesa pada bau bunga ros
Dislikes:
  1. mungkin mengambil masa yang lama untuk best result.

Rating / Overall: 4 / 5
Pada mulanya, saya menyangka sabun ini bertindak untuk whitening sahaja. Tapi sebenarnya Tokyo Love Soap Pure Girls memiliki banyak kelebihan lain selain whitening. Saya tak risau dan tak was was untuk mencubanya kerana sabun ni dari bahan bahan organik dan natural. Honestly, my body skin so dry, kadang kadang terpaksa pakai lotion itupun sekadar untuk kelembapan sementara. Sejak try Tokyo Love Soap, perubahan yang paling ketara adalah apabila saya dapat rasa kulit saya lebih kelembapan sepanjang masa dan jadi lebih lembut dari sebelumnya! Plus, my skin dapat tona warna jadi lebih sekata dan sedikit whitening pada kulit (rujuk gambar result). Masa apply sabun ni, saya lebih enjoy dan selesa pada bau bunga ros.  Tak lupa juga Natta Cosme memiliki servis packaging yang terbaik terutamanya packaging box yang sangat vintage ^_~

Get Free!


GOOD NEWS my lovely readers! Dapatkan Tokyo Love Soap (Medicated) 15g secara FREE untuk setiap pembelian mana mana produk Tokyo Love Soap di http://www.nattacosme.com. Jadi masukkan kod TLSM ke coupon code ketika checkout. Limited 100pcs sahaja dan 1 unit per customer. Jadi first come, first serve! ^_~


Instagram: http://instagram.com/nattacosme
Website: http://www.nattacosme.com
Facebook: https://www.facebook.com/NattaCosme
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Thursday, June 5, 2014

NEW: L’Oréal Paris White Perfect Total 10 Whitening Day Cream SPF30 PA+++ Review

Salam and Hi everyone,



Have a awesome day, saya dapat mail untuk satu product paling latest dari L’Oréal Paris iaitu L’Oréal Paris White Perfect Total 10 Whitening Day Cream SPF30 PA+++ dan yang paling best adalah saya merupakan salah seorang di antara exclusive people di Malaysia yang pertama untuk mencuba produk baru tersebut! I'm seriously tersangat excited untuk cuba. Sebenarnya entri ni dipublish lebih awal sebelum tarikh product dilancarkan pada event ni *yehet >.<

Name: L’Oréal Paris White Perfect Total 10
Price: RM39.90 (50ml)
Where to get: for more info, visit here www.facebook.com/lorealparismalaysia

Packaging:

that pembuka kotak tetiba jadi perhatianku ntah mengapa XD


royal blue theme and plastic bottle yang sangat cute

siap ada pembuka sekali jadi krim tersebut lebih terjamin dan mengekalkan kualiti =)

Material and Formula:





How To Apply?

Easy to apply. Tak payah fikir panjang panjang =p Every morning, just apply di bahagian muka dan leher selepas cuci muka.
Tip: sambil apply krim, sambil urut untuk hilangkan rasa stress ^_^
before and after applying L’Oréal Paris White Perfect Total 10. No edit/effect and no makeup =)

terus whitening dengan mudah dan cepat (tanpa edit tona kulit) =D
Likes:
  1. botol packaging yang selamat. (plastic material)
  2. selesa pakai sebab krim tidak terlalu cair dan tidak terlalu melekit.
  3. bau wangi dan tidak terlalu kuat.
  4. easy to apply dan whitening dengan segera =D
  5. sangat serbaguna, i mean boleh dijadikan sebagai moisturizer, cc cream, ajen pemutihan dan sunblock kerana mengandungi SPF30++
  6. harga yang murah dan berpatutan
Dislike:
  1. maybe hard to get at this time, memandangkan this product masih baru release start bulan Jun ni.

with makeup without foundation
Rating / Overall: 4.5 / 5

Pertama sekali, walaupun product ni masih baru, saya suka cara klasik pada packaging bottle dari plastic kerana bagi saya, ianya lebih selamat di bawa dan di pakai berbanding packaging yang diperbuat dari kaca. Plus saiznya medium dan comel XD Masa first time pakai ni, baunya sangat wangi dan tidak keterlaluan. Lebih lebih lagi L’Oréal Paris White Perfect Total 10 sesuai untuk semua jenis kulit muka. So saya semakin bertambah selesa bila apply. Easy to apply dan bukan sahaja bertindak sebagai whitening, malah ianya sangat serbaguna. Contohnya, lepas pakai toner terus pakai krim ni tanpa pakai moisturizer. Kalau nak pakai mekap pun, tak perlu pakai foundation atau bb cream pun takpa. Pakai krim dan pakai powder compact terus siap! Disamping sebenarnya L’Oréal Paris White Perfect Total 10 mambantu mengelakkan mekap asas berlapis lapis, easy rite? ^_^

Hasil cubaan apply L’Oréal Paris White Perfect Total 10 buat kali pertama, saya rasa kulit muka saya alami sedikit perubahan yang cukup bagus iaitu wajah jadi lebih sihat, bertambah cerah dan berseri seri. Itu baru pertama kali cuba. Rasanya bila pakai hari hari, kulit wajah jadi semakin lebih baik. Bab harganya pun cukup murah iaitu RM39.90. Cukup berpatutan dan boleh beli lagi!  L’Oréal Paris White Perfect Total 10 sangat sesuai untuk musim panas Malaysia ni kerana mengandungi SPF 30 ++ dan 10 + benefits lain jadi usah bimbang bila kita bekerja seharian di bawah sinaran matahari ^_~

L’Oréal Paris White Perfect Total 10 Whitening Day Cream SPF30 PA+++ boleh didapati di farmasi, kedai kecantikan(beauty store) dan supermarket dengan harga RM39.90 untuk 50ml bermula pada June 2014.

saya dijemput untuk ke event launch product terbaru iaitu L’Oréal Paris White Perfect Total 10 tapi tak dapat pergi, wakil anyone? keke

Untuk maklumat lanjut, sila ke

Facebook: www.facebook.com/lorealparismalaysia
Twitter: @LOrealParisMy
Instagram: @LOrealParisMy
Website: www.lorealparis.com.my
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html