For You ^_^

Monday, August 25, 2014

[LATEST] Reben Brooch Pastel!

Salam and hello everyone,
Peminat pastel stuffs? ada good news untuk korang ^_^

Sekarang ni saya dah update new collection untuk Be Kawaii di Bunny Inspired iaitu Fanfan Ribbon Brooch. Untuk brooch Fanfan ni adalah pastel 2 tones dan plain with 10 different colors. Lebih khas, ianya sangat limited dan mungkin sukar untuk restock. Jadi, siapa cepat dulu maka dia dapat! =D

Fanfan Ribbon Brooch
(two tones pastel plain ribbon brooch)
Size: 8cm +/- x 5cm +/-
Material: high quality soft felt, satin and brooch
handmade and limited (1pc per each code). So, first come, first serve! =)


code: ff1

code: ff2

code: ff3

code: ff4

code: ff5

code: ff6

code: ff7

code: ff8

code: ff9

code: ff10

seriously saya sendiri pun terkejut macam mana dapat buat buat cute with Fanfan brooch easily padahal umur dah masuk 20'an...I mean, 22.... hahaha XD...Btw, jika berminat untuk order, sila isi order mana mana di bawah:

website: bybunnyinspired.blogspot.com/2013/09/order-form.html (reply via email)
Facebook fanpage: https://www.facebook.com/bunnyinspired
Facebook acc.: https://www.facebook.com/inspirasi.fai
(new) Wechat id: inspirebunny

P/S: T and C apply. I only accept payment Cimb bank and Maybank.
For those yang request hijab tutorial macam gambar diatas, saya cuba untuk buat tutorial next entry blog ni.
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, August 18, 2014

My new Hijab style and next collection?

Salam and hi everyone,





Sekali sekala nak cuba hijab style ala 3 tingkat. Tak tau nak sebut style apa...hahaha.. first time nak try tu agak messy sikit. Messy kot. Saya try hijab material cotton vincose sebab agak sedikit kembang kalau dililit tapi agak sedikit sukar untuk dibentuk. So hijabster, apa pendapat korang? Do you like it? or need tutorial?


Ribbon brooch yang saya pakai ni adalah untuk next collection di Bunny Inspired, Fanfan Ribbon brooch. Kesemua brooch ni pastel duo-tones dan sangat limited. In sha Allah saya akan release pada hujung bulan ni as possible. Tarikh release akan diberitahu di facebook kami: https://www.facebook.com/bunnyinspired
stay tuned ^_~
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, August 12, 2014

Oslee Rosehip Whitening Mask Review

Salam and hello beauties,


Name: Oslee Rosehip Whitening Mask
Where to get: http://www.onlybeauty.com.my/productdetails.php?prodid=595


Specials:
  • With Rosehip Extracts and Papain, Whitens your skin, eliminates imperfections sooner than ever.
  • Rosehip Whitening Mask also eliminates all freckles and blemishes at ultra speed.
  • It provides rich moisture to skin and give crystalline, porcelain-like complexion than ever.

Packaging:
simple white rose like another mask pack

How to use? 
just buka pack mask dan pakai. Biarkan selama lebih kurang 15 minit. Lepas pakai, jangan lupa urutkan serum yang terlekat pada muka untuk wajah lebih baik.

sometime selfie becomes weird if mask on XD

before and after, no edit and no makeup! >.<

Likes:
  1. my face becomes more freshly and whitening.
  2. mata panda pun dah kurang...hehe
  3. easy to apply.
  4. kelembapan sepanjang masa.
Dislikes:
  1. kesegaran dan kecerahan tak lama. kalo pakai selalu mungkin perubahan jadi lebih lama.


Rating / Overall: 3.8 / 5

Lepas first time try mask O'slee ni, my face becomes more freshly dan kelembapan dikawal sepanjang masa. Tambahan pula ianya sangat mudah dipakai. Pakai terus dan rehat. Sangat selesa. Takde rasa gatal2 kat muka jadi selamat dipakai pada muka saya. Memandangkan whitening mask, I got a bit whitening on my face...hahaha....korang boleh tengok pic sebelum dan selepas pakai mask. Memang berbeza kan. kalau pakai hari hari mungkin result jadi lebih memuaskan. Pasni kalo korang nak info dan try mask ni boleh ke http://www.onlybeauty.com.my/productdetails.php?prodid=595

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, August 4, 2014

Outfit and Candid Raya 2014

Salam and hello everyone,

How's your hari raya this year? meriah? bosan? happy? fun? sad? cry? semuanya bercampur aduk disitu. Lebih dari satu perkara untuk describe. Pendekkan cerita, yang penting dah tentu saling bermaafan. Duit raya? itu no.2...hahahaha XD


Hari raya tahun ni, saya tak nak letak banyak banyak gambar. Sebab apa? kalau letak banyak gambar pun belum tentu pengunjung nak tengok gambar kita sepenuhnya apatah lagi menyukainya. Jadi, saya buat cara sederhana tapi gempak. Kebelakangan ni saya lebih tumpukan pada outfits dan candid. Special thanks to awesome man, Andika Putera and pretty k-style, Irene. I got inspiration and learned from them. Saya suka cara mereka bergambar terutamanya bab different angle and position candid ni. Sekarang kan dah trend buat gambar camni and saya try jugak sebab seriously nampak menarik di mata. Sekali dah cuba, beginilah hasilnya. Harap korang suka...hehehe

Day-1 hari raya

dalam banyak banyak gambar, gambar inilah paling saya suka dan disukai ramai rakan fb. sangat rare! hahaha
malam raya dengan kfc XD





Overall outfits
Small Bowling Bag: Mango
Baju Kurung: customade
Wide Chiffon Shawls: unbranded

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html