For You ^_^

Thursday, December 31, 2015

Maybelline White Superfresh Liquid Powder + Happy Birthday!

Salam and hello beauties,

First of all, sebelum menyambut tahun baru 2016, inilah masanya untuk menyambut hari istimewa untuk diri sendiri! Happy Birthday to me =p

Sempena hari jadi saya yang ke 23, saya nak share satu special review iaitu latest product dari Maybelline Malaysia, White Superfresh Liquid Powder.




Product Name: Maybelline White Superfresh Liquid Powder
Price: RM29.90
Where to get: http://www.maybelline.com.my/face/foundation/white-superfresh-liquid-powder.aspx




Info:

White Superfresh Liquid Powder or WSF Liquid Foundation is a liquid foundation which gives a powdery finish to the skin. You won’t need any touchups
throughout the day, keeping your skin feeling fresh all day as it is hydrating and oil-controlling. It has SPF50 skin protection too. It’s perfect for a Cityproof IT Look foundation.


WSF Liquid Powder is cityproof to protect the skin against:
- Dullness due to air pollution
- Shininess due to humidity
- Sweat & drying due to the heat and daily activity
- Burnt skin due to exposure to the sun



Untuk dijadikan cerita, sebenarnya White Superfresh Liquid Powder adalah satu-satunya cecair kepada powder foundation PERTAMA dari Maybelline dan memiliki kelainan serta ianya sangat unik dan baru.

Kunci utama liquid powder tersebut adalah memutihkan, menyegarkan wajah sepanjang masa, cepat menyerap, hydrating dan memiliki SPF50 /PA +++ protection.





Packaging and Design: diperbuat dari plastik jadi tiada masalah jika terjatuh. Design agak sedikit kecil, unik dan tidak berat jadi liquid powder ni mudah dibawa kemana-mana.

Smell: tiada bau yang kuat.

Lasting: cepat kering dan tahan lama mungkin sekitar 6 hingga 7 jam.




Likes:

  1. mudah dipakai lagipun texture agak cair dan tidak melekit. 
  2. cepat menyerap dan mudah kering.
  3. kulit wajah rasa sejuk sejurus memakai liquid powder dan menjadikan kulit wajah menjadi segar.
  4. rasa selesa jika keluar dengan sinaran terik cahaya matahari kerana memiliki SPF yang cukup tinggi.
  5. harga mampu milik. 



Dislikes:

  1. kurang glowing.
  2. kena blend dengan cepat kerana liquid powder tersebut cepat menyerap.




Rating / Overall: 4.5/5

Sejujurnya, ini kali pertama saya cuba foundation dengan formula liquid powder dan hasilnya cukup memuaskan selepas dipakai. Bukan foundation biasa-biasa tau! Paling best, kulit wajah saya rasa sejuk ketika memakai liquid powder lebih-lebih lagi texturenya tidak melekit jika disentuh. This liquid powder juga tidak terlalu cakey dan cepat menyerap sebaik sahaja disapu jadi tersangatlah sesuai sekiranya ingin cepat makeup, tidak terkecuali aktiviti lasak. Jom share dan recommend liquid powder ni kepada rakan-rakan korang lagipun ianya mudah dibawa kemana-mana dan harga mampu milik! Let's #Makeitfresh !




I'm wearing both  Maybelline White Superfresh Liquid Powder + Maybelline White Superfresh Cake Powder!
HAPPY BIRTHDAY TO ME =P



OFFICIAL HASHTAG
#MAKEITFRESH
#MAYBELLINEMALAYSIA





Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, November 29, 2015

Casual Wear For Ladies


Salam and hello everyone,

Tidak dapat dinafikan bahawa kita sendiri ingin memiliki waktu rehat, off day or hari cuti ketika diri kita masih tampak stylish. Kadang-kadang kita pakai simple pun akan sentiasa nampak sempurna untuk dipakai jadi kita dapat bebas keluar dengan selesa. Selain dari tu, pakaian biasa/kasual membolehkan anda untuk 'mencipta' personaliti tersendiri dengan menggabungkan pelbagai printed stuffs dan accessories bersama. For the ladies who are clueless on how to pull together the perfect casual appearance, should check out these three casual wear for ladies look ideas!




The Basic




Semua orang tahu pakaian asas atau lebih tepat, basic clothing memberikan kita keselesaan dan tampak simple. Contohnya basic tees, basic jumpers dan one peice romper antara outfit sempurna dan lebih kepada kesederhanaan di kalangan wanita. Bagi saya, basic outfit adalah salah satu cara terbaik untuk mengelak diri dari menjadi 'mangsa fesyen' di mata orang lain. Saya lihat kebanyakkan basic clothing style yang saya jumpa di instagram adalah pakaian simple berwarna hitam, putih dan kelabu. Probably monochrome. Sometimes less is better and basic clothes will never make you appear out of style.


Saya mengenakan kemeja putih + seluar jeans denim hitam for my basic outfit bila time nak pergi shopping. Sebagai tambahan, saya padankan basic outfit dengan grid shawl untuk nampak lebih menarik.


Trendy Jeans





Jeans denim adalah salah satu fesyen pakaian 'abadi'. Sejak kecil lagi saya selalu mengenakan jeans denim tanpa mengira di luar rumah mahupun di dalam rumah. Lebih tepat, pakaian seharian. In my opinion, jeans denim biasanya lebih dipadankan dengan kasut sneakers dan flats untuk tampak lebih bergaya jika dibandingkan dengan sandals dan heels. Normally gaya hipster sememangnya kebanyakkan lebih mengenakan jeans denim. Untuk basic pula, anda boleh pakai jeans denim bersama basic tee, nice blouse, smart shirt or even a tank top akan tampak lebih menyerlah dari kepala hingga ke hujung kaki.



Untuk accessories pula, saya recommended untuk try padankan jeans denim warna gelap bersama basic or classic sunglasses. Menarik bukan =)


Ini adalah contoh saya pakai light jeans denim bersama basic sweater putih memandangkan musim sejuk sudah tiba di hujung tahun ^_^


Maxi Dress



Untuk wanita yang inginkan gaya lebih feminin, maxi dresses mudah menjadi pilihan terbaik. Hanya sarungkan sekali dan hangout sahaja setiap hujung minggu sepanjang di bandar. Sama ada memadankan sekali dengan flip flops, flats, sandals for high heels, step out of the house feeling confident the entire day. You can always perk up the maxi dress with a few pieces of jewellery for a complete fashionista look. Kadang-kadang jika memadankan basic plain maxi dress dengan basic cardigan atau denim jacket, ianya akan tampak lebih basic atau lebih kepada ala2 'hipster' jika dipadankan sekali bersama sneakers. Sebenarnya banyak cara lain untuk memadankan apa sahaja pada maxi dress yang bersesuaian.



Apapun, semua yang saya kongsikan untuk entri ni sebagai rujukan atau ilham anda lebih-lebih lagi untuk beginner dalam dunia fesyen. Saya harap agar entri ini boleh membantu anda untuk kekal lebih stylish sepanjang masa. Anda boleh cari ilham untuk outfit anda dengan casual wear for ladies.



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Sunday, November 1, 2015

[Muffin Beauty] Bourjois latest Product Review!

Hey ladiess !

I believe most of you have heard of Makeupalley or Birchbox especially when it comes to beauty product reviews. Today I am going to recommend a website to everyone of you- MuffinBeauty, a beauty review social platform for Asians! MuffinBeauty is the first beauty review community targeting Asian women. People are increasingly looking up online reviews at TripAdvisor or any other similar websites before deciding on which hotel to stay. And MuffinBeauty is like a beauty version of TripAdvisor in Asia. A platform where everyone shares information and makes neutral reviews about beauty products.


 There is a Muffin Beauty Club set up especially for beauty enthusiasts and bloggers who share reviews in their own social media sites actively. With only minimm 10 reviews written in MuffinBeauty, you already have a ticket to join this club and a member can access the redemption page in order to receive products for making reviews. This is how the team rewards review contributors, I was told we stand higher chances to receive product for review if we constantly share about genuine and useful reviews to the community. I am invited to join MBC by Muffin team and there it goes my first beauty box ! Check out their page for more information.



This is the product I am going to review today:

1. Bourjois Brown: http://www.muffinbeauty.com/product/Bourjois-Brown-Design


2. Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres: http://www.muffinbeauty.com/product/Bourjois-Lash-Machine-Volume-Boosting-Fibres




--------------

1. Bourjois Brown



PicsArt_1443578464725.jpg
Name: Bourjois Brown Design (02 Blond)

PicsArt_1443578535172.jpg
Design: Memiliki bentuk unik seperti mascara untuk brow agar lebih mudah dipakai dan lebih stylish.

Smell: tiada bau yang kuat. Jangan risau =)
Lasting: sedikit lambat kering dan mekap eyebrow tidak mencair ketika aktiviti di luar.

2015-09-30 09.55.38 1.jpg
How to use?
Easy as ABC. Just apply Brow Design pada eyebrow anda sahaja. Digalakkan shave eyebrow terlebih dahulu sebelum memakai Brow Design
atau
pakai mana-mana eyebrow product sebagai 'coat/lapisan' sebelum memakai Brow Design untuk tampak lebih menyerlah.


2015-09-29 12.41.53 1.jpg
Pros:
1. dengan bentuk formula berus mascara jadi ianya mudah memakai dan membentuk eyebrow yang sesuai dan mengikut kehendak anda.
2. long lasting.
3. easy to remove.
4. tampak lebih menyerlah dan eyebrow membentuk jadi lebih ketara padahal saya memiliki eyebrow yang agak nipis. (refer pic dibawah untuk lihat result)

Cons:
1. quantity yang agak sedikit tetapi lebih berkualiti bila dipakai.
2. harga yang mahal dan berpatutan.
3. sedikit lambat kering selepas dipakai.

2015-09-27 06.28.32 1.jpg
(Just focus with our eyebrows XD)




----------------

2. Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres


PicsArt_1443578501389.jpg

Name: Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres
Packaging: Pada mulanya, saya menyangka ianya mascara volume seperti mascara lain di pasaran namun selepas di buka, ianya sangat berbeza dan bukan sekadar mascara biasa, tetapi lebih kepada fibres putih untuk melebatkan mata. Jarang saya jumpa mana-mana produk sebegitu di pasaran.


PicsArt_1443578400451.jpg
How to wear? [IMPORTANT]
1. apply mana-mana mascara anda seperti biasa as first layer.
2. untuk second layer, apply Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres. Anda akan dapat rasa fibres tersebut agak nipis seperti debu putih dan jangan risau, ianya melekat pada bulu mata anda secara sendiri.
3. langkah terakhir, apply mascara anda sekali lagi.

*apply fibres sepertimana anda apply mascara anda seperti biasa. Easy as abc ^_^

2015-09-29 12.40.29 1.jpg

Untuk result yang lebih jelas, saya tidak menggunakan sebarang fake eyelashes ketika menggunakan fibres mascara.

2015-09-29 12.40.30 1.jpg

Pros:
1. Sejujurnya, my eyelashes sangat halus, nipis dan tidak lebat. Gambar (zoom in) di atas merujuk selepas pemakaian fibres. Selepas apply mengikut step by step dengan betul, my lashes seakan lebat dan cukup menyerlah.
2. Easy to apply. Pemakaian mascara jadi lebih kemas kerana fibres terus melekat pada bulu mata secara sendiri.
3. selesa dan fibres not too smell.
4. mascara lebat kekal tahan 24 jam, mudah di tanggal dengan makeup remover.

Cons:
1. harga yang agak mahal dan berpatutan tetapi ianya berbaloi dipakai.

2015-09-29 12.40.30 2.jpg

Meskipun saya menggunakan mascara volume and long lashes sahaja belum tentu melebatkan bulu mata sepenuhnya. Sebagai tambahan, saya cuba fibres mascara dan hasilnya sedikit sebanyak membantu melebatkan lagi bulu mata. Lebih-lebih lagi, ianya mudah dipakai dan tidak terlalu berat. Paling best, your lashes will be more thicker sepanjang masa and easy to remove!

PicsArt_1443150003547.jpg
Saya apply fibres mascara ini buat kali kedua. Dan ya, hasil secara keseluruhan my eye makeup cukup menyerlah. Sekiranya anda memiliki masalah bulu mata nipis dan wish your lashes more thicker and tahan 24 jam, jom try Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres!



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, September 7, 2015

[REVIEW] My First Muffin Beauty Haul

Salam and hello everyone,




Happy fluffy tahap muffin dapat beauty stuffs untuk pertama kali dari laman komuniti terbaru untuk warga pencinta kecantikan dan makeup iaitu Muffin Beauty. Antaranya adalah SILKYGIRL Silky White BB Whitening Powder Foundation, Neesya Lumi Science Illuminating Essence, Holika Holika mask, Mustela serta samples. Semua itu saya review khas di Muffin Beauty,




Buat masa ni, saya review makeup and skincare products di Muffin Beauty. Segala pendapat tentang setiap produk juga termasuk packaging, smell, result, kelebihan dan kekurangan produk dan sebagainya. Disitu jugalah korang juga akan dapat tahu semua opinion dari customers atau bloggers yang telah menggunakan dan share pengalaman mereka terhadap setiap produk mereka gunakan. So, hanya dengan Muffin Beauty ni juga korang boleh dapat maklumat produk dari reviewer dan sebagai pembeli yang bijak.





Apa yang paling best mengenai Muffin Beauty, terdapat lebih dari ratusan brand terutamanya brand brand yang popular seperti Maybelline, Estee Lauder, Benefits, Nars, SK-2, Lancome, Etude House, Biore, Laneige dan lain lain yang disediakan di http://www.muffinbeauty.com/brands.

Jika korang adalah beauty bloggers, skincare and makeup lovers, atau masih baru berjinak jinak ingin belajar dalam kecantikan, korang boleh join kami di http://www.muffinbeauty.com. Jangan risau, pendaftaran adalah FREE.

Lagi satu, Muffin Beauty juga membuat satu lagi beauty club khas untuk beauty enthusiasts dan bloggers di http://www.muffinbeauty.com/beauty_club. Antara kelebihan sertai kelab ni adalah korang akan dapat special badge, vouchers, contest, product redemption, invitation dan review anda di featured. Namun, syarat untuk sertai adalah korang mesti tulis lebih dari 10 reviews yang telah diapprove oleh Muffin Beauty.

Kepada member muffinbeauty, korang boleh singgah my profile and read my latest produk review di sini: http://www.muffinbeauty.com/user/inspirebunny
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, September 2, 2015

Dessert and Outfit: One Day at Secret Recipe




White Sweater: Mango
Cardiganzalora
Polka Sockszalora





Setiap kali my lil sis off day or cuti kerja, kadang kadang rehat and kadang kadang ajak saya keluar shopping. Sekali nak singgah Secret Recipe, I ordered Marble Cheese and Espresso Mocha.


Both me with my sis sama sama plan order kek, Marble Cheese and Strawberry Marshmallow Cheese


Candid XD




By the way, my creepy mystery story yang bertajuk Peminat Misteri are officially completed! Bunyi tajuk nampak menarik je lol. Kepada sesiapa yang minat citer seram dan misteri tapi belum baca, boleh pergi link ni:

http://www.asianfanfics.com/story/view/970173

Jangan lupa tekan subscribe untuk full story. Jangan risau, ianya percuma! Selamat membaca ^_^
Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Monday, July 27, 2015

Outfits: My Eid 2015




Salam and hello everyone,

Setelah sebulan kita berpuasa dengan jayanya, saya yakin korang semua merasai kemeriahan hari lebaran yang cukup indah tak kira dalam kesenangan apatah lagi kesusahan dan kesedihan. Syukur dengan nikmat yang Allah berikan untuk kita.



Seperti tajuk di atas, saya kongsikan my outfit looks. Biasanya setiap tahun saya pakai baju kurung untuk syawal pertama tapi tahun ni agak berbeza sikit. Bukan sekadar baju kurung. Lebih kepada simple, elegant dan yang penting, menutup aurat.









First Day Raya Outfit


Glitter shawl: @byfyazara 
Love Jubah: Yaqut
Shoes: @somethingborrowed_official 
Polka black socks: @zaloramy
Maroon bag: @alfioraldobylindarafar 
Sunglasses: @riverisland

Beauty Details






2nd Day Raya Outfit


Glitter shawl: @byfyazara 
Shirt: Kooki
Pastel skirt: Pretty Jingga Boutique

Polka black socks: @zaloramy
Black inner: @zaloramy
Maroon bag: @alfioraldobylindarafar 



2% pandang sini,
98% pandang sana,
Selamat Hari Raya
XD




Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, July 1, 2015

Outfit: Hipster Autoshow


Salam and hello everyone,


First of all, Selamat menyambut Ramadhan untuk semua pembaca blog. Dah berkurun rasanya tak update blog. Since dah sibuk dengan bermacam macam gaya especially buat fanfic story kat Asianfanfics.



Sebelum Ramadhan tiba masa tu, I was attend autoshow peringkat negeri sarawak sempena hari belia. Punya beberapa jam tolong abang jaga kereta. Pada mulanya memang upset sangat sebab banyak persaing hebat, punyalah juri serious meanwhile me hanya mampu tawakal jela. Kalau bukan rezeki? Belajar untuk redha bukan berdengki.


At the end of story tup tup Alhamdullilah dapat Best Modification Autoshow. Memang tak dijangka dapat award ni padahal saya fikir sememangnya banyak kereta yang hebat hebat belaka 0_0"  Ya, rezeki tetap rezeki siapa tahu kan.




Hipster Autoshow

25 Midtown outer: Nichii
Bag + Flats + Black Basic Top: ZALORA

Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Tuesday, May 26, 2015

Outfit and Forever Siblings






"Having lots of siblings is like having built-in best friends."

-Kim Kardashian-





Outfit Details:

Dress: Poplook
Bowling Bag: Mango
Printed Wideshawl: Zalora


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



Wednesday, April 29, 2015

Outfit: White for Light Denim


Salam and hello everyone,





Setiap kali sebelum nak pergi shopping, saya paling kerap pakai jeans berbanding maxi skirt. Ever berlambak maxi skirt dalam almari, at the end jeans jugak saya pilih =_=" Denim sememangnya my favorite and my style sejak kecik lagi. Sampai sekarang pun masih suka kat denim. Bukan sebab trend tapi sudah menjadi identiti seseorang =)


Saya lebih selesa kalau pakai sweater pergi mall, whutt Malaysia dah musim panas pun pakai sweater lelelel bukan sweater tebal okay. Still sejuk bila dipakai. Thank you Mango =p




Detail outfit

White Sweater: Mango
Light Denim: EST- Mix
Flat bag: Zalora
Basic Slip OnsZalora Basic



Jangan lupa follow my instagram, @emamahmud . Sekarang ni tertumpu pada vscocam dan igers related  >.<



Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html