For You ^_^

Thursday, December 31, 2015

Maybelline White Superfresh Liquid Powder + Happy Birthday!

Salam and hello beauties,

First of all, sebelum menyambut tahun baru 2016, inilah masanya untuk menyambut hari istimewa untuk diri sendiri! Happy Birthday to me =p

Sempena hari jadi saya yang ke 23, saya nak share satu special review iaitu latest product dari Maybelline Malaysia, White Superfresh Liquid Powder.




Product Name: Maybelline White Superfresh Liquid Powder
Price: RM29.90
Where to get: http://www.maybelline.com.my/face/foundation/white-superfresh-liquid-powder.aspx




Info:

White Superfresh Liquid Powder or WSF Liquid Foundation is a liquid foundation which gives a powdery finish to the skin. You won’t need any touchups
throughout the day, keeping your skin feeling fresh all day as it is hydrating and oil-controlling. It has SPF50 skin protection too. It’s perfect for a Cityproof IT Look foundation.


WSF Liquid Powder is cityproof to protect the skin against:
- Dullness due to air pollution
- Shininess due to humidity
- Sweat & drying due to the heat and daily activity
- Burnt skin due to exposure to the sun



Untuk dijadikan cerita, sebenarnya White Superfresh Liquid Powder adalah satu-satunya cecair kepada powder foundation PERTAMA dari Maybelline dan memiliki kelainan serta ianya sangat unik dan baru.

Kunci utama liquid powder tersebut adalah memutihkan, menyegarkan wajah sepanjang masa, cepat menyerap, hydrating dan memiliki SPF50 /PA +++ protection.





Packaging and Design: diperbuat dari plastik jadi tiada masalah jika terjatuh. Design agak sedikit kecil, unik dan tidak berat jadi liquid powder ni mudah dibawa kemana-mana.

Smell: tiada bau yang kuat.

Lasting: cepat kering dan tahan lama mungkin sekitar 6 hingga 7 jam.




Likes:

  1. mudah dipakai lagipun texture agak cair dan tidak melekit. 
  2. cepat menyerap dan mudah kering.
  3. kulit wajah rasa sejuk sejurus memakai liquid powder dan menjadikan kulit wajah menjadi segar.
  4. rasa selesa jika keluar dengan sinaran terik cahaya matahari kerana memiliki SPF yang cukup tinggi.
  5. harga mampu milik. 



Dislikes:

  1. kurang glowing.
  2. kena blend dengan cepat kerana liquid powder tersebut cepat menyerap.




Rating / Overall: 4.5/5

Sejujurnya, ini kali pertama saya cuba foundation dengan formula liquid powder dan hasilnya cukup memuaskan selepas dipakai. Bukan foundation biasa-biasa tau! Paling best, kulit wajah saya rasa sejuk ketika memakai liquid powder lebih-lebih lagi texturenya tidak melekit jika disentuh. This liquid powder juga tidak terlalu cakey dan cepat menyerap sebaik sahaja disapu jadi tersangatlah sesuai sekiranya ingin cepat makeup, tidak terkecuali aktiviti lasak. Jom share dan recommend liquid powder ni kepada rakan-rakan korang lagipun ianya mudah dibawa kemana-mana dan harga mampu milik! Let's #Makeitfresh !




I'm wearing both  Maybelline White Superfresh Liquid Powder + Maybelline White Superfresh Cake Powder!
HAPPY BIRTHDAY TO ME =P



OFFICIAL HASHTAG
#MAKEITFRESH
#MAYBELLINEMALAYSIA





Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html



4 comments:

  1. macam best je, harus singgah WATSONS lepas ni

    ReplyDelete
  2. Nak cuba jugak la, i pun pengguna setia Maybelline. hehe =)

    ReplyDelete
  3. Setuju yang foundation ni kena blend dengan cepat. :) thanks for the review sis, and happy belated birthday! ^_^
    ieyra h. | blog

    ReplyDelete