For You ^_^

Thursday, March 23, 2017

REVIEW: Uriage Thermal Micellar Water

Salam and Hello everyone!




Jujur saya cakap, ini kali pertama saya terima box Hishop.my dengan wajah baru. Dan entry inilah review pertama saya untuk tahun 2017.



Packaging:


Seperti biasa, apa saja packaging product di Hishop.my memang tidak pernah mengecewakan. Cuma kali ini Hishop.my box berwajah baru dan lebih pinky dari sebelum ini. Dalam Uriage pula lengkap dengan URIAGE Eau Micellaire Thermale PNS, Crème Lavante dan URIAGE Eau Thermale D'Uriage termasuk flyer mengenai ketiga-tiga product tersebut sebagai panduan. Kemas, botol bukan berkaca dan langsung tiada sebarang tumpahan liquid berlaku walaupun sudah lama dalam pos.


How to use?

STEP 1:



Name: URIAGE Eau Micellaire Thermale PNS
Price: RM80.90 (FREE Uriage Thermal Water 25ml)
Where to get: http://www.hishop.my/uriage-eau-micellaire-thermale-pns-250ml


Product Function
Make up Remover for Dry skin

Ingredient
- Uriage Thermal Water
- Glycerin
- Cranberry extract
- Gentle non-ionic surfactants
- Hypoallergenic
- Ophthalmologically tested


Direction for Use
Soak a cotton pad with Thermal Micellar Water and gently wipe over the face, eyes and neck to cleanse in a single step, without rinsing. Complete the eye make-up removal with the Waterproof Eye Make-up Remover. Spray Uriage Thermal Water all over the face and let it penetrate. Do not dry. Finish by applying your daily care product.


Result sebelum dan selepas apply URIAGE Eau Micellaire Thermale PNS.
Dari sebelah kanan, mekap lama nampak 'lesu' dan kehitaman.
Dari sebelah kiri pula selepas membuang mekap, terserlah kecerahan dan kesegaran.



STEP 2:



Name: URIAGE Crème Lavante
Where to get: 

  1. http://www.hishop.my/uriage-cr-me-lavante-50ml - 50ml with price RM21.90
  2. http://www.hishop.my/uriage-cr-me-lavante-200ml - 200ml with price RM78.90


Product Function
Nourishing and Cleansing Cream

Ingredient
-Uriage Thermal Water
- Gentle soap-free cleansing base
- Glycerin - Illipe extract
- Moisturizing and superfatting agentsHypoallergenic
- soap-free
- Ophthalmologically tested

Direction for Use
Selepas remove makeup dengan URIAGE Eau Micellaire Thermale PNS, cuci wajah anda dengan URIAGE Crème Lavante. Biarkan lebih kurang seminit sebelum bilas semula dengan air.


Wajah saya TANPA SEBARANG MAKEUP
selepas cuci segala kotoran bahan makeup dengan URIAGE Crème Lavante.
Tiada effect buruk seperti wajah kemerahan selepas guna. Jelas wajah nampak bersih dan segar.
Bau cecair serius segar macam bau dalam hotel 5 bintang! 



STEP 3:



Name: URIAGE Eau Thermale D'Uriage
Where to get: 

  1. http://www.hishop.my/uriage-eau-thermale-d-uriage-sp-50ml - 50ml with price RM20.90
  2. http://www.hishop.my/uriage-eau-thermale-d-uriage-sp-150ml - 150ml with price RM42.90
  3. http://www.hishop.my/uriage-eau-therm-d-uriage-sp-300ml - 300ml with price RM57.90
  4. http://www.hishop.my/uriage-eau-therm-d-uriage-sp-300ml-sets-buy-2free-2 - 300ml sets (buy 2 FREE 2) with price RM115.00 

Product Function
Hydrate skin, Reduce inflamation, 100% Isotonic

Ingredient
100% Aqua#Uriage Thermal Water

Direction for Use
Selepas remove makeup, kita jadi mudah mengantuk walaupun di siang hari! Jadi, semburkan wajah kita dengan URIAGE Eau Thermale D'Uriage agar wajah kita segar sepanjang masa. Tapi apa yang paling best adalah URIAGE Eau Thermale D'Uriage bukan sahaja bertindak untuk makeup! Anda boleh rujuk video ni: https://www.youtube.com/watch?time_continue=153&v=DaZTXcRC1uI



Sebelum itu, anda perlu jarakkan sedikit spray dari wajah anda.
Jangan risau, tiada bau kuat yang menyebabkan anda terbatuk selepas sesi menyembur.







Likes:

  1.  To be honest, my skin type is oily skin tapi tersalah bagi Uriage Thermal Micellar Water (blue) untuk normal to dry skin. Pada mulanya saya agak risau nak guna. Namun setakat ini tiada sebarang effect buruk terhadap kulit wajah saya malah wajah saya makin normal makin segar. Produk ni langsung tidak menganggu pada jerawat besar (kat hidung saya). Biasanya jika tersalah produk sudah tentu jerawat makin teruk dan kemerahan melampau tetapi untuk Uriage Thermal Micellar Water ini tidak. Pelik tapi benar kan? hahaha!
  2. Jimat cotton pads. Sebab selalunya kita nak remove makeup memang perlukan sehingga 3-5 cotton pads agar wajah benar-benar bebas dari bahan makeup dari kulit wajah kita. Untuk Uriage Thermal Micellar Water, kita hanya perlukan 1-2 cotton pads sahaja. Walau waterproof makeup sekalipun(terutamanya mata), ianya mudah ditanggalkan dengan Uriage Thermal Micellar Water.
  3. Thermal Micellar Water berbau segar a.k.a fresh! Langsung tidak buat pengguna rasa pening kepala akibat bau kuat.
  4. Texture berair dan tidak berminyak. Berkemungkinan besar oily face macam saya still boleh guna Uriage Thermal Micellar Water PNS. Pendapat saya, Thermal Micellar Water boleh control ph kulit wajah anda. 



Dislikes:

  1. Harga agak pricey untuk full size. Ini kerana produk yang berkualiti tinggi sudah tentu dapat nilai harga yang tinggi. Kalau nak berjimat atau was-was, saya cadangkan beli URIAGE Crème Lavante ataupun URIAGE Eau Thermale D'Uriage dalam small size, secara automatically anda akan dapat harga murah dan FREE Uriage Thermal Micellar Water. Tak salahnya mencuba. Sekiranya product tersebut sesuai dengan kulit wajah anda selepas guna, barulah anda boleh beli full size.



Rating / Overall: 4 / 5


Saya sangat sangat sangat recommend ketiga-tiga product Uriage diatas sebagai rutin skincare anda. Ini kerana cecair berupa air (bukan berminyak) dengan smell yang agak freshly membuatkan saya sendiri rasa selesa nak guna hari-hari. Wajah saya langsung tak melekit seperti selalu saya guna produk2 skincare yang lain. Biasanya orang yang berkulit wajah oily mudah melekit bila guna produk2 skincare, jujur saya sendiri pun rasa geli bila muka melekit-lekit terutamanya pengunaan krim wajah. Sejak saya start guna cara spray dengan URIAGE Eau Thermale D'Uriage, wajah saya terus jadi tak mengantuk, segar dan tidak melekit seperti krim wajah skincare yang lain. Malah bau segar langsung tak buat saya terbatuk lepas sembur. No wonderlah harga boleh tahan mahal sebab kualiti pun berbaloi buat pengguna.
Setiap kali bangun pagi amalkan cuci wajah dengan URIAGE Crème Lavante. Selepas itu, barulah hidrat kulit wajah dengan URIAGE Eau Thermale D'Uriage. Nak remove makeup pula guna URIAGE Eau Micellaire Thermale PNS.

‘Like’ us on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates: http://www.hishop.my/subscribe 


*Disable comments due to sponsored post.


Instagram: @inspirebunny
Facebook: Inspirebunny [dot] blogspot
Twitter: @inspirebunny
Ask me/Advertorials: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/03/ruang-tamu.html